Ron Tugnutt NHL100 Frame

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 21.3.
1991: Quebec Nordiquesin maalivahti Ron Tugnutt torjuu 70 kertaa, kun joukkue pelaa tasan 3-3 Boston Bruinsin kanssa Boston Gardenissa.
Tugnutt torjuu ensimmäisessä erässä kaikki 17 laukausta, toisessa hänellä on 18/19 torjuntaa ja kolmannessa 23/25. Boston tulittaa viiden minuutin mittaisessa jatkoerässä 12 kertaa kohti Tugnuttin maalia, mutta hän on kuin muuri ja torjuu joukkueelleen tasapelistä saatavan pisteen.

Bostonin Ray Bourque tekee NHL:n ennätyksen, sillä hänelle merkataan 19 laukausta maalia kohti. Quebecin puolustaja Alexei Gusarov vie joukkueensa johtoon, kun kolmatta erää on pelattu 4.15. Bourque tasoittaa ottelun erän puolivälissä.
Bruins on laukauksissa parempi 73-26. 73 laukausta on 10 vähemmän kuin liigan yhden ottelun laukausennätys, jonka Boston teki Chicago Blackhawksia vastaan vuonna 1941.
MUITA MERKKIPAALUJA:
1921: Yli 11 000 fania pakkautuu Vancouver Arenalle katsomaan Stanley Cup -finaalin ensimmäistä ottelua, jossa Millionaires kaataa Ottawa Senatorsin 2-1. Se on siihen mennessä suurin jääkiekko-ottelun yleisömäärä.
1939: Bill Cowley iskee kaksi maalia sekä antaa yhden maalisyötön ja tulokas Mel Hill tekee maalin, kun jatkoaikaa on pelattu 59.25. Boston Bruins voittaa näin New York Rangersin 2-1 pudotuspelien semifinaalin ensimmäisessä ottelussa. Hill tekee ottelusarjassa kaikkiaan kolme jatkoaikamaalia, ja Boston voittaa sarjan seitsemässä ottelussa.
1948: Montreal Canadiensin hyökkääjä Elmer Lach tekee runkosarjan viimeisessä ottelussa kaksi maalia ja voittaa Art Ross Trophyn pisteen erolla New York Rangersin Buddy O'Connoriin. Lachin suuri ilta ei kuitenkaan pelasta Canadiensia, joka häviää Boston Bruinsille 3-4 ja jää pudotuspelien ulkopuolelle ensimmäisen kerran sitten vuoden 1940. Lachin kauden tehot ovat 30+31=60, O'Connorin 24+36=60.
1951: Canadian Broadcasting Corporation eli CBC televisioi ensimmäisen kerran NHL-ottelun. Montreal Canadiens isännöi Toronto Maple Leafsiä, ja televisioitua ottelua seuraa kuusi ihmistä. CBC:n kamerat lähettävät kuvaa televisioon, joka on radioselostajien huoneessa Toronton kotihallissa Maple Leafs Gardenissa.
1974: Boston Bruinsin Bobby Orr tekee NHL-uransa viidennen hattutempun ja saavuttaa kaudella 30 maalin rajan luvattuaan parantumattomasti sairaalle 16-vuotiaalle pojalle, että hän tekee tälle maalin. Bruins jyrää St. Louis Bluesin 7-0 Boston Gardenissa.
1985:Washington Capitalsin hyökkääjä Bobby Carpenter on ensimmäinen amerikkalaissyntyinen pelaaja NHL:n historiassa, joka on tehnyt 50 maalia yhden kauden aikana. Hän saavuttaa rajan Capitalsin hävitessä 2-3 Montreal Canadiensille Forumissa.
1993:Pittsburgh Penguinsin Mario Lemieux ja Kevin Stevens tekevät kumpikin maalin, kun Edmonton Oilers kaatuu 6-4 Clevelandissa pelatussa ottelussa. Kyseessä on kummankin kauden 50. osuma, ja he ovat ensimmäiset joukkuekaverit NHL:n historiassa, jotka ovat saavuttaneet 50 maalin rajan samassa ottelussa.