Jets avasi Läntisen konferenssin finaalisarjan voitolla kukistaessaan Golden Knightsin maalein 4-2. Molempien joukkueiden ylivoimapelaaminen nousi kamppailussa hyvin merkittävään rooliin. Kotijoukkue Jetsin suomalaiskaksikko Patrik Laine sekä Joel Armia pääsivät ottelusarjassa heti maalin makuun.

Isännät jatkoivat siitä, mihin he olivat Predators-sarjassa jääneet. Tappavan tehokkaasti hyökkäysalueella maalipaikkansa käyttänyt ryhmä avasi maalihanat jo avauserän ensimmäisellä minuutilla. Huimaa kevättä pelaava Dustin Byfuglien (1+1) tälläsi Jetsin 1-0-johtoon terävän hyökkäyksen päätteeksi.
Vieraat olivat ajoittain pahastikin Jetsin vietävänä, eivätkä tahtoneet saada koneistoaan käyntiin. Vajaat seitsemän minuuttia oli erää ehditty pelata, kun Alex Tuch komennettiin jäähyaitioon koukkaamisesta.
Kapteeni Blake Wheeler (0+3) löysi erinomaisella poikkisyötöllään Laineen, joka laukoi one-timerista kiekon ohi Marc-Andre Fleuryn.
- Hieno peli meiltä, mutta voittaminen tulee vaikeutumaan varmasti seuraavissa otteluissa. Sarjan avausottelu ei tuntunut niin fyysiseltä, kuin mitä se oli Nashvillea vastaan, mutta uskon että Vegasia vastaankin pääsee kunnolla vääntämään, Laine kommentoi.
Suomalaisväriä oli myös seuraavassa Jets-maalissa. Puolustaja Ben Chiarot käänsi kiekon maalille, josta Armia ohjasi sen luistimellaan.
Tilanteessa näytti alkuun olevan maalivahdin estäminen, mutta osuma lopulta hyväksyttiin Jetsin päävalmentaja Paul Mauricen käytettyä haasto-oikeuttaan.
Brayden McNabb toi osumallaan hetkeä myöhemmin vieraat peliin mukaan. Avauserän laukaukset (12-6) kertoivat pitkälti, että kotijoukkue oli tullut ottelusarjaan nälkäisenä.
Toisessa erässä homma hieman tasoittui ja myös Golden Knights pääsi rummuttamaan hyökkäyksiään säännöllisesti kohti Connor Hellebuyckin vartioimaa maalia.
Mark Scheifele (1+1) vei joukkueensa jälleen kolmen maalin johtoon taidokkaalla ohjauksella. Osuma syntyi ylivoimalla, kuinkas muutenkaan.
- Pelasimme erittäin hyvin ja olimme mielestäni raikkaalla jalalla liikkeellä. Mutta tarkkana täytyy koko ajan olla, sillä Golden Knights on taitava ja nopea joukkue, joka iskee varmasti, mikäli heille antaa tilaa, Scheifele totesi.
Erän aikana molemmille joukkueille vihellettiin kolme kahden minuutin rangaistusta. Vegas ei jäänyt jumiin myöskään oman ylivoimapelinsä kanssa, vaan kavensi Chiarotin istuessa kampitusjäähyään tilanteeksi 4-2.
Jonathan Marchessault löysi hyökkäysalueella upealla syötöllä takatolpalle hiipineen William Karlssonin, joka siirsi kiekon ohi Hellebuyckin.
- Emme saaneet sitä ottelun alkua, jota olisimme toivoneet. Vastustaja oli hereillä heti avausminuutilta lähtien, me taas emme. Meidän täytyy näyttää maanantaina, että emme ole turhaan mukana tässä ottelusarjassa, Marchessault kertasi.
Päätöserässä ei maaleja nähty, vaikka Vegas painoi lopussa päälle. Erik Haula pelasi reilut 18 ja puoli minuuttia, mutta oli plus-miinustilastossa yhden pykälän pakkasella.
Toinen kamppailu pelataan niin ikään Winnipegissä tulevana maanantaina.