Lehtera-1128

Dallas Starsin Julius Honka ja St. Louis Bluesin Jori Lehterä saivat kumpikin kaksi syöttöpistettä. Starsin ja Bluesin ottelu päättyi Bluesin voittoon jatkoajalla, ja Lehterä syötti Vladimir Tarasenkon voittomaalin.
Lehterä on merkkauttanut tällä kaudella neljä ja Honka kolme syöttöä.

Illan ottelut ja suomalaiset:
New York Islanders - Calgary Flames 2-1 ja
Jatkoaikaa oli jäljellä runsaat kolme minuuttia, kun Islandersin Thomas Hickey ratkaisi ottelun ohjaamalla kapteeni John Tavaresin rystyvedon maaliin. Tavares teki Islandersin maalin ensimmäisessä erässä ja Sean Monahan osui Flamesille kolmannessa erässä.
Flamesin Jyrki Jokipakka jäi ilman tehopisteitä.

St. Louis Blues - Dallas Stars 4-3 ja
Bluesin Vladimir Tarasenko ratkaisi ottelun, kun jatkoaikaa oli pelattu kolme ja puoli minuuttia. Jori Lehterä sai syöttöpisteen voittomaaliin sekä Bluesin ensimmäiseen maaliin, jonka iski Robby Fabbri. Lehterällä on nyt yhteensä neljä syöttöpistettä.
Starsin Julius Honka syötti Jamie Bennin 2-2 -maalin sekä Jamie Oleksiakin maalin, joka tasoitti tilanteeksi 3-3, kun kolmatta erää oli jäljellä 50 sekuntia.
Starsin Esa Lindell ja Lauri Korpikoski eivät saaneet tehopisteitä. Antti Niemi torjui 27 kertaa Starsin maalilla.

Omin sanoin:
- Heillä oli poikkinainen maila (Michael Frolik). Olemme pitkään valittaneet, ettei kiekko pompi meille. Nyt pomppi, ja lopputulos oli aika hyvä, New York Islandersin Thomas Hickey kuvaili, kuinka heillä oli onnea jatkoajalla. Frolikin maila meni poikki, kaksi muuta Islandersin pelaajaa piiritti Tavaresin, ja Hickey jäi täysin vapaaksi maalilla.
Poimintoja tiistain otteluista:
Florida Panthers pelaa ensimmäisen ottelunsa sen jälkeen, kun valmentaja Gerard Gallant sai potkut. Vastus ei voisi olla kovempi, sillä isäntäjoukkue on lännen konferenssin ykkönen Chicago Blackhawks. Hyvään vireeseen päässyt Ottawa Senators kohtaa Buffalo Sabresin. Winnipeg Jets sai tappioputkensa poikki sunnuntaina. Jatkuuko voittoputki, kun vieraaksi saapuu New Jersey Devils?