Heiskanen 4-13

Miro Heiskanen oli monessa mukana, kun Dallas Stars varmisti lauantain ottelukierroksella paikkansa divisioonan ykkösenä.

Heiskanen teki kolme pistettä ja oli siis tehoilla Dallasin kaikissa osumissa Seattle Krakenin kaatuessa kotikentällä maalein 3-1.

- Puolustamme tällä hetkellä todella hyvin. Emme anna vastustajalle paljoa ja maalivahtimme ovat olleet todella vahvoja. Puolustus on esiintynyt hienosti ja tehnyt vähän maalejakin. Hyökkäämisemme oli ihan hyvää, mutta olemme viime aikoina parantaneet paljon puolustussuuntaan, Heiskanen kertaili.

Kauden 51. voitto nosti Starsin 111 sarjapisteeseen. Runkosarja päättyy alkavalla viikolla, eikä kukaan ole enää tulossa ohi.

DAL-SEA: Heiskanen kirjauttaa kolme pistettä

Stars siis suuntaa lauantaina 20. huhtikuuta käynnistyviin pudotuspeleihin Central-divisioonan kärkipaikalta, mutta saattaa napata vielä koko Läntisen konferenssin piikkipaikan.

- Voittaminen oli mahtavaa, mutta työ on vielä pahasti kesken. Tämä on vain ensimmäinen askel. Meillä on vielä pitkä aika kuljettavana, Heiskanen toppuutteli.

Dallas eteni lauantaina voittoon tasaisella tahdilla tekemällä maalin ottelun kaikissa erissä. Nollapelikään ei ollut kaukana, sillä Kraken pääsi taululle vasta alle kuusi minuuttia ennen loppusummeria Starsin maalivahti Jake Oettingerin kirjauttaessa 26 torjuntaa.

Heiskanen alusti illan aikana kaksi osumaa ennen kuin iski itse viimeisen naulan.

Craig Smith rikkoi kuparisen ensimmäisen erän loppusekunneilla suomalaisen toimiessa syöttäjänä. Toisessa erässä Dallasin Sam Steel epäonnistui rangaistuslaukauksessa, mutta isännät onnistuivat silti tuplaamaan johtonsa Heiskasen syöttäessä Jason Robertsonin iskemän ylivoimamaalin.

Kolmannessa erässä Heiskanen viimeisteli 3-0-osuman, kun pelaamatta oli reilut seitsemän minuuttia. Stars oli hetkeä aiemmin selvittänyt alivoiman, ja Heiskanen kiepautti itsensä vetopaikkaan ennen kuin laukoi kiekon maaliin Seattlen veskari Philipp Grubauerin kypärän kautta.

- Tämä oli meille loistava peli pudotuspeleihin valmistautumista ajatellen. Siitä kuuluu kiitos Seattlelle. He pelasivat kovaa, eivätkä antaneet meille paljoa. Puhuimme ensimmäisen erän lopussa, että tästä tulee pudotuspelien kaltainen ottelu. Helppoja maaleja ei tule, vaan osumat pitää ansaita, tila pitää löytää ja joudumme kamppailemaan, Starsin päävalmentaja Pete DeBoer sanoi.

Kolme edellistä ottelua ilman pisteitä pelannut Heiskanen nousi yhdeksään maaliin ja 54 tehopisteeseen. 24-vuotias on jäämässä kohtalaisen kauas viime kauden 73 pisteen saldostaan, mutta pelattuja otteluitakin tulee tällä kertaa selvästi vähemmän. Kyse on silti 24-vuotiaan espoolaisen NHL-uran toiseksi tehokkaimmasta kaudesta.

Stars on divisioonansa ykkönen 11. kerran historiassaan. Edellisen kerran näin tapahtui kaudella 2015-2016, jolloin joukkue voitti sekä Central-divisioonan että Läntisen konferenssin.

Pudotuspelipaikkansa ajoissa varmistanut joukkue on jo ylittänyt viime kauden voitto- ja pistesaldonsa. 50 voiton rajapyykin Stars oli ylittänyt viimeksi myöskin kaudella 2015-2016. Silloin pelit päättyivät pudotuspeliessä toiselle kierrokselle.

Nyt menossa on kolmen kevään playoff-putki ja alla tappio Läntisen konferenssin finaalisarjassa Vegas Golden Knightsille, joka eteni lopulta Stanley Cup -mestariksi asti.

- Tämä ei ole päätavoitteemme, mutta askel. Ei pidä väheksyä tämän vaatimaa työtä. Puoli vuotta sitten aloitimme harjoitusleiriltä ja lähdimme pelaamaan divisioonaa, jossa on paljon hyviä joukkueita. Tämä on hieno askel joukkueellemme. Olen ylpeä. Haluamme kuitenkin enemmän, DeBoer painotti.

Dallasin ajatukset alkavat jo väkisinkin siirtyä ensi viikonlopun ratkaisupelien alkuun. Runkosarjaa sillä on pelaamatta enää yhden ottelun verran. Vastassa on keskiviikkona St. Louis Blues, jonka Dallas kohtaa neljännessä peräkkäisessä kotiottelussaan. Maalis- ja huhtikuu ovat olleet muutenkin joukkueelle mukavaa aikaa, sillä runkosarjan lopun kotiputken lisäksi Dallas on napannut 13 viimeisen ottelun jaksolla peräti 11 voittoa.

Stars kisaa edelleen myös Presidents' Trophysta, eli koko runkosarjan ykköstilasta. Edellä on lauantain otteluiden jälkeen ainoastaan New York Rangers, joka on kerännyt pisteen enemmän. Carolina Hurricanes ja Boston Bruins ovat kaksi pistettä Starsin takana, mutta niillä on jäljellä vielä kaksi ottelua.

Dallas oli koko NHL:n runkosarjan ykkönen edellisen kerran kaudella 1998-1999, jolloin se onnistui tempussa toisen kerran peräkkäin ja juhli lopuksi myös Stanley Cupia.