maatta

Ville Husso, Olli Määttä ja Iiro Pakarinen olivat perjantai-illan NHL:n harjoitusottelukierroksen suomalaisnimet. Husso pohjusti nollapelillään St. Louis Bluesin voiton Washington Capitalsista. Määttä teki Pittsburgh Penguinsin voittomaalin, ja Pakarinen viimeisteli kaksi täysosumaa Edmonton Oilersille.

Washington Capitals - St. Louis Blues 0-4
Ville Husso loisti Bluesin maalilla ja venyi nollapelin tuoneessa ottelussa kiekon tielle 27 kertaa. Vahvassa vireessä oli myös puolustaja Niko Mikkola, joka pelasi reilut 16 minuuttia ja merkkautti plus-miinuslukeman +2. Joukkueen tehomies oli kahdesti viimeistellyt Robert Thomas.

Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 5-3
Oilersin Iiro Pakarinen oli vahvalla pelipäällä Canucksia vastaan. Hyökkääjä teki joukkueen 3-1-johtomaalin toisessa erässä ja 4-2-osuman kolmannessa erässä heti Canucksin kavennuksen jälkeen. Edellisessä ottelussa loistanut Jussi Jokinen ja Jesse Puljujärvi eivät olleet Oilersin kokoonpanossa.
Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 3-4
Penguinsin puolustaja Olli Määttä nousi ratkaisijaksi, kun hän teki 4-3-johtomaalin puolisentoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Maali jäi ottelun viimeiseksi. Penguinsin maalilla Antti Niemi kirjautti 31 torjuntaa. Blue Jacketsin suomalaisista puolustaja Markus Nutivaara nappasi syöttöpisteen joukkueen 1-1-tasoitusosumaan, mutta hyökkääjä Markus Hännikäinen jäi pisteittä.
Tampa Bay Lightning - Nashville Predators 3-1
Nikita Kutsherov oli pistein 1+1=2 Tampa Bayn tehomies joukkueen kukistaessa Predatorsin. Ottelu oli makea myös Steven Stamkosille, joka palasi kaukaloon polvivammansa jälkeen ja saalisti heti ensimmäisessä vaihdossaan syöttöpisteen. Juuse Saros torjui Predatorsin maalilla 26 kertaa. Puolustaja Joonas Lyytinen ja hyökkääjä Miikka Salomäki jäivät pisteittä.
Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 3-0
Morgan Rielly teki toisessa erässä Maple Leafsille johtomaalin ylivoimalla. Kolmannen erän lopussa Leo Komarov ja William Nylander osuivat vielä tyhjään maaliin ja varmistivat voiton. Maple Leafsin maalilla torjuntavastuun jakoivat Curtis McElhinney ja Garret Sparks. Hyökkääjä Miro Aaltonen jäi pisteittä.

New York Islanders - New York Rangers 2-1
Anthony Beauvillier syötti Islandersin ensimmäisen maalin ja teki toisen, kun Islanders peittosi Rangersin. Islandersin ensimmäisen teki Casey Bailey ja Rangersin tasoituksen Vinni Lettieri. Ottelun kaikki täysosumat syntyivät toisessa erässä.

Calgary Flames - Arizona Coyotes 4-2
Hyökkääjä Johnny Gaudreau viimeisteli Flamesille avauserässä 1-1-tasoituksen ja toisessa erässä 3-1-johtomaalin. Sam Bennett nappasi peräti kolme syöttöpistettä. Hän oli alustamassa Flamesin kolmea ensimmäistä maalia.
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 4-2
Jakob Silfverberg teki maalin ja syötti kaksi Ducksin kukistaessa Kingsin. Silfverberg saalisti syötöt joukkueensa 1-1 sekä 2-1-maaleihin ja viimeisteli itse neljännen. Suomalaispuolustaja Alex Lintuniemi pelasi Kingsin alakerrassa 18.39 jääden pisteittä.