Grubauer nollaa Sharksin, Avalanche tasoittaa sarjan

Colorado Avalanche tarjosi parastaan kotiyleisölleen, kun se kukisti NHL:n toisen pudotuspelikierroksen neljännessä ottelussa San Jose Sharksin 3-0 ja tasoitti ottelusarjan 2-2:een.

Maalivahti Philipp Grubauer pysäytti kaikki Sharksin 32 laukausta ja oli Avalanchen suurin sankari. Coloradon kenttäpelaajista kunnostautuivat muiden muassa Mikko Rantanen (0+2), Nathan MacKinnon (1+0) ja Colin Wilson (1+0). Rantanen on rohmunnut pudotuspeleissä pisteet 5+8=13 ja MacKinnon 6+7=13. Kaksikko johtaa pistepörssiä ennen Sharksin Logan Couturea (9+3=12).
- Nollapeli on iso juttu, mutta voitto oli tärkein, mitä tarvitsimme. Mitä pidempään pystymme pitämään vastustajan maaleitta, sitä parempi mahdollisuus meillä on voittaa, Grubauer tuumi.
Torstain ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä maalia kohti suuntautuneet laukaukset jakautuivat lähes tasan, kun Avalanche kokeili 22 ja Sharks 23 kertaa. Kahden ensimmäisen erän ainoan maalin teki MacKinnon, joka osui Rantasen syötöstä ottelun puolivälissä.
[Lue ottelusarjan SJS-COL kaikki jutut täältä]
MacKinnon voitti kulmapelin ja kierrätti kiekon siniviivalle. Cale Makar laukoi, ja Mikko Rantanen pääsi mailoineen ohjaamaan. Martin Jones torjui Rantasen ohjauksen, mutta MacKinnon iski avausmaalin paluukiekosta.
Jonesille kertyi Sharksin maalilla kaikkiaan 25 torjuntaa. Hän kesti vertailun Grubaueriin, mutta Sharksin puolustuspeliin jäi parannettavaa. Avalanchen pelaajat saivat melko vapaasti huseerata vastustajan maalilla.
- Jones antoi meille mahdollisuuden tänä iltana. Hän piti meidät mukana pelissä. Valitettavasti emme pystyneet käyttämään paikkojamme, Sharksin puolustaja Erik Karlsson harmitteli.
Toisessa erässä molemmat joukkueet pääsivät pelaamaan kaksi kertaa ylivoimaa, mutta kumpikaan ei onnistunut käyttämään paikkojaan.
Kolmannen erän alussa Avalanche kesti jämät Sharksin toisen erän lopun ylivoimasta ja pääsi sen jälkeen itse ylivoimalle. Gabriel Landeskog venytti mailansa kiekon eteen eikä päästänyt pelivälinettä keskialueen puolelle. Avalanche painoi pelin takaisin Sharksin maalille, ja Rantanen syötti kiekon takatolpalle, mistä Colin Wilson tuplasi kotijoukkueen johdon.

COL-SJS: Rantanen syöttää Wilsonin ylivoimamaalin

• Voitto kasasi jälleen rivimme. Tappio pudotuspeleissä tuntuu maailmanlopulta. Erityisesti, kun häviää kolmannen ottelun ja jää takaa-ajajaksi 1-2 tilanteeseen. Otimme opiksemme ja voitimme tämän ottelun, Rantanen tunnelmoi neljännen ottelun jälkeen.
    Myös MacKinnon näki selkeän tasonnoston otteluiden välillä.
    - Olimme hyviä kiekollisena molemmilla siniviivoilla. Karvasimme hyvin ja pääsimme pelaamaan hyökkäysalueella, MacKinnon tuumi.
    Päätöserän puolivälissä Carl Söderberg pääsi kokeilemaan maalintekoa lähietäisyydeltä, mutta laukoi ensin ohi kiekosta. Toisen yrityksen pelastivat Sharksin puolustuksen mailat, kun Söderbergin edessä oli tyhjä maali.
    Sharks pilasi kiriyrityksensä jäähyillään. Erik Johnson viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä.
    - Otimme todella opiksemme edellisestä ottelusta, joka oli kauhea. Karvasimme hyvin emmekä antaneet vastustajalle aikaa pyörittää peliä alueellamme. Lisäksi alivoimamme oli todella hyvää, Grubauer sanoi.
    Ottelusarjan viides kamppailu pelataan lauantaina San Josessa. Kuudes ottelu on edessä maanantaina Denverissä.