Winnipeg Jets har för första gången vunnit en slutspelsserie. Fredagens 5-0-seger hemma mot Minnesota Wild i match 5 av Western Conference första slutspelsrunda säkrade avancemanget efter totalt 4-1 i matcher.

• Jag tyckte laget gjorde en riktigt bra insats framför mig. De gör detaljerna fantastiskt bra, sa målvakten Connor Hellebuyck som höll sin andra raka nolla med 30 räddningar.
    Bara tre amaerikanskfödda målvakter har tidigare gjort det och bara fem lag hade sedan 2000 säkrat avancemang i en bäst av sju-serie efter två raka nollor.
    Jets hade bestämt sig för att inte ge Wild något och gjorde fyra mål på de första 12 minuterna i den första perioden.
    - Det sänker såklart det andra laget om du kan göra så många mål så tidigt, speciellt i en lång serie som den här, hyllade Hellebuyck sina offensiva lagkamrater.
    Jacob Trouba satte 1-0 efter bara 31 sekunder med ett handledsskott vilket var det snabbaste målet i Jets slutspelshistoria. Bryan Little följde upp med en styrning till 2-0 efter 5:42. 3-0 kom genom Brandon Tanev efter 11:10 innan Armia såg till att göra fyran 49 sekunder senare. Det var 12:e gången på de senaste 17 hemmamatcherna som Jets gjorde minst fyra mål.
    - När man har chansen att slå ut någon vill du sätta ton direkt. Laget som står på vippen att åka ut kommer in med hopp och det vill man ta bort får dem, sa Jets lagkapten Blake Wheeler.
    Efter 4-0-målet som kom på hemmalagets tionde skott byttes Devan Dubnyk ut mot Alex Stalock, men då var det redan för sent. Mark Scheifele fastställde slutresultatet till 5-0 med ett mål i powerplay i den tredje perioden.
    - Det suger att det är det sista man kommer tänka på efter en säsong och en slutspelsserie där vi krigat hårt. Det var absolut inte hur vi ville det skulle sluta och det är inte alls kul att det här är det sista vi minns från serien, sa Dubnyk besviket efteråt.
    Den här upplagan av Jets har aldrig tidigare spelat i den andra rundan av Stanley Cup-slutspelet. Senast staden fick uppleva det var när original-laget tog sig dit 1987. I den andra rundan kommer Jets få möta vinnaren mellan Colorado Avalanche och Nashville Predators. Den serien leder just nu Nashville med 3-2.