wsh_MIN_32717

Mellan den 6 och 13 mars förlorade Washington Capitals fyra raka matcher och hade sin säsongs längsta formsvacka. De vände på trenden den 14 mars då de lyckades besegra Minnesota Wild med 4-2 hemma i Verizon Center.
Sedan dess har Capitals tagit poäng i sex raka matcher och leder hela NHL.

På tisdagen möts lagen igen men den här gången är det Minnesota Wild som kommer till matchen med en risig period bakom sig. Wild har bara två segrar på sina tio senaste matcherna, inklusive 3-2-övertidsförlusten mot Detroit Red Wings på söndagen, och här gången är de deras tur att hoppas att mötet med Capitals innebär ett trendbrott.
- Det här var en bättre insats. Man måste ändå känna sig mer nöjd med vårt spel som helhet. Tittar man på de senaste matcherna så har vi jagat i matcher men ikväll var vi lite mer på tår. Med lite tur kunde vi ha utökat vår ledning lite till, sa Eric Staal, som gjorde 1-0-målet i förlusten mot Red Wings, till NHL.com.
Även om Wild inte spelat lysande hockey den senaste tiden har de ändå kunnat säkra en plats till det kommande slutspelet från Central Division tack vare att de jagande lagen inte heller imponerat resultatmässigt. Wild ledde ett tag divisionen men har nu halkat efter och avståndet till ledande Chicago Blackhawks är sju poäng.
Deras mindre bra insatser nådde botten i lördags då Wild förlorade mot Vancouver Canucks vilket fick bägaren att rinna över för tränaren Bruce Boudreau.

• Det var pinsamt. Om jag vore ett fan hade jag buat ännu mer för de betalar bra pengar för detta och att få se ett sådant här framträdande…, sa Boudreau då.
    Trots att resultatet inte blev som han önskade mot Red Wings var Boudreau ändå ganska nöjd med hur hans lag presterade.
    - Det var den bästa matchen vi spelat på en månad. Vi spelade på rätt sätt idag. Vi fick den djupt när vi var tvungna att ta den djupt. Man såg inte de konstanta kontringarna där de hade fler spelare än oss. Man såg en del smarta lösningar. Vi hade bra chanser att vinna matchen men vi gjorde det inte, sa Boudreau till Wilds hemsida efter Red Wings-matchen.
    Eric Staal gav Wild ledningen i den första perioden men den höll inte perioden ut eftersom Mike Green kvitterade till 1-1 med 19 sekunder kvar att spela. Det var den tredje gången på lika många matcher som Wild släpper in ett sent mål i en period när de haft ledningen.
  • Det är frustrerande. Det är såklart inte det vi vill ska hända när vi har tekning i vår zon vid den tidpunkten men jag kan inte säger mer om det än att vi inte ville släppa in det målet, sa lagets målvakt Devan Dubnyk till Wilds hemsida.
    Att släppa in sena mål är bara ett av Wilds problem den senaste tiden. Ett annat är att de inte gjort speciellt många och fler av lagets målskyttar verkar ha hamnat i en måltorka samtidigt.
    - Många har det tufft men vissa av dem skapade chanser idag och en vacker dag kommer de sätta dem, jag vet inte när men jag hoppas det blir snart, sa Boudreau.
    Insatsen var åtminstone ett steg i rätt riktning.
    Wild har sju matcher kvar att spela innan de måste ha toppat slutspelsformen. Matchen mot Capitals blir den första av två på hemmaplan och Wild har nu läget att ge tillbaka på Caps och kanske gå samma väg som konferensettan i öst gjort.