Minnesota Wild gav svar på tal och vann match 3 av Western Conferences första slutspelsomgång mot Winnipeg Jets med 6-2. Winnipeg leder nu serien med 2-1 i matcher.

Det var ett Wild som återvände hem till Xcel Energy Center med en liten kniv mot strupen efter två raka förluster i Winnipeg. Och hela laget hade förstått vikten av att få till en seger i match 3. Sex spelare gjorde mål och Devan Dubnyk stod för 29 räddningar.
- Vi behövde den här segern. Det är så det är i slutspel, man går från att förlora två och tror att allt är kört till att vinna och plötsligt känna liv igen. Vi vill utjämna serien i nästa match, men det här var en bra början, sa Zach Parise till nhl.com/sv.
Gästerna inledde bäst och fick 0-1 efter 4:50 när Blake Wheeler hittade rätt, men hemmalaget växten in i matchen och efter 9:47 kunde Mikael Granlund slå in en retur på Mikko Koivus skott. Koivu sköt sedan skottet som Zach Parise styrde in till 2-1 i slutet av första perioden.
Med vind i seglet in till den andra ordnade Wild 3-1 genom backen Matt Dumba. Gästerna reducerade genom Tyler Myers, men sedan rykte Wild och säkrade segern. Eric Staal gjorde sitt första slutspelsmål för året och satte 4-2 och 20 sekunder senare ökade Jordan Greenway på till 5-2 med sitt första slutspelsmål. Slutresultatet fastställde Marcus Foligno med 1:37 kvar att spela.
Wilds sex mål var deras näst högsta notering i en slutspelsmatch. Deras högsta är sju och står sig från 2003 då de slog Vancouver Canucks med 7-2.
Jets Connor Hellebuyck räddade 16 skott men släppte sex puckar och byttes ut inför den tredje perioden. Steve Mason fick därmed göra sin första insats i årets slutspel under den tredje perioden och höll nollan.
- Det var en match av sju. Vi spelade inte nära vår kapacitet ikväll. Vi måste spela med fart som vi gjorde under andra halvorna av match 1 och 2, summerade Blake Wheeler.
Jets ankost till Minnesota försenades på grund av en snöstorm och laget kom inte in förrän tidigt på söndagsmorgonen.
- Jag vet inte om det gjorde oss sämre, men det gjorde oss definitivt inte bättre, sa Jets Coach Paul Maurice.
Match fyra spelas även den i Minnesota på tisdag.