Vild tredjeperiod bäddar för Blues-seger

Övertaget i serien mellan Dallas Stars och St. Louis Blues har hittills svängt friskt. Men frågan är om det någonsin varit så tydligt som i slutet av tredje perioden av match 3. Med Blues i ledning 2-1 inför tredje perioden rasslade lagen av fyra (!) mål de sista sju minuterna. När röken lagt sig stod Blues där som nyblivna innehavare av en 2-1-ledning i matcher.

Faktum är att lagen sköt vartannat mål matchen igenom, dock utan att Dallas Stars fick befinna sig i ledning. Blues spelade en utmärkt bortamatch och även om Stars hela tiden kämpade sig tillbaka, var det bortalaget som tog kommandot ånyo.
Blues fick en lysande start på matchen då Ryan O'Reilly, i matchens andra byte, jobbade fram pucken i sarghörnet och skickade upp den längs sargen till Colton Parayko på blålinjen. Parayko i sin tur avlossade ett skott som Jaden Schwartz påpassligt höll sig framme och styrde in; 1-0 Blues efter 1:27.
[Här kan du läsa allt från serien STL-DAL]
Det dröjde till slutet av perioden innan Stars lyckades med sin första kvittering för kvällen. I spel fem mot fyra hamnade pucken hos Jason Spezza som hittade Alexander Radulov för dennes femte mål i årets slutspel.
Tyler Bozak stod för andra periodens enda mål och Blues gick, som bekant, ut i ledning 2-1 inför tredje perioden.
Sedan började målkavalkaden.
Andrew Cogliano kvitterade till 2-2 med 6:54 kvar att spela, i numerärt underläge. Blues slarv ledde till att Mattias Janmark hann först till en puck i offensiv zon och väl där hittade Cogliano framför mål.
- Det gjorde vi bra, säger Cogliano till NHL.com/sv. Det kändes som ett viktigt mål när det hände. Men i slutändan förlorade vi ju, så.
Mycket riktigt - Blues var på hugget.
Bara minuten efter Coglianos mål avlossade Alex Pietrangelo ett tungt skagskott från ovanför vänster tekningscirkel, som letade sig in bakom Ben Bishop.
Ytterligare någon minut senare - vi är nu framme vid klockslag 15:52 - serverade Miro Heiskanen Tyler Seguin för ett mål i öppen kasse.

DAL-STL, M3: Maroon bryter in på mål och nätar

• Jag väntade mig passningen den här gången, säger Seguin. Han [Heiskanen] hade hittat mig en sådan passning en gång tidigare i matchen utan att jag var beredd. Han hittar luckorna match efter match. En otrolig spelare.
    3-3 och förlängning var att vänta… innan Patrick Maroon fastställde slutresultatet till 4-3 med 1:38 kvar att spela - mycket tack vare ett tveksamt försvarsingripande från Esa Lindell.
    - Vi svarar riktigt bra på motgångar, säger Maroon. Det är nästan lite märkligt men vi tror verkligen att vi kan hitta sätt att vinna i varje match. All heder åt Stars för sättet de fortsatte att kriga och komma tillbaka men vi höll uppe vårt spel, fortsatte att trycka på och fick i slutändan övertaget.
    - De sista 20 minuterna var vi bättre, men vi gjorde inte jobbet ikväll, säger Seguin. [Blues] var det bättre laget och förtjänade att vinna.
    Match 4 spelas i Dallas 03:30 natten mot torsdag, svensk tid.