Karlsson

Vegas Golden Knights visade återigen prov på sin styrka när de hämtade upp tre underlägen och vann med 4-3 borta mot Washington Capitals.
- Det är viktigt för vårt självförtroende att vi som lag vet att vi kan vinna de här matcherna, vi är i underläge en gång, två gånger, tre gånger men vi fortsatte hela tiden spela vårt spel, säger målvakten Marc-Andre Fleury till NHL.com.

Matchen i Capital One Arena var både välspelad och jämn. Den första perioden slutade 1-1 efter att Chandler Stephenson först vräkt upp pucken i krysset bakom Marc-Andre Fleury till 1-0 för hemmalaget. Ryan Carpenter styrde sedan in Pierre-Edouard Bellemares fina framspelning och gjorde sitt första mål i Vegas-tröjan.
Den andra perioden slutade också 1-1. Capitals Matt Niskanen fixade 2-1 med ett välplacerat skott men Reilly Smith såg till att ställningen var 2-2 med sitt sena kvitteringsmål i slutet av perioden.
I den tredje perioden tog Capitals ledningen för tredje gången när svenskarna Andre Burakovsky, Christian Djoos och Nicklas Bäckström rullade upp gästernas försvar redan efter 52 sekunder. Djoos fick pucken av Burakovsky och serverade sedan Bäckström som kunde sätta sin karriärs 199:e mål i tom målbur.

Men gästerna gav sig inte och i mitten av perioden kunde Reilly Smith återigen kvittera. Jonathan Marchessault och William Karlsson noterades för assisten när Smith satte sitt 16:e mål för säsongen. Karlsson har 16 poäng på sina 16 senaste matcher. Slutsiffrorna skrev Alex Tuch till 4-2 när han tog tillvara på Carpenters förarbete med 5:12 kvar att spela.
- Efter halva den andra perioden så blev vi lite passiva, vi släppte in dem i matchen och de vann. En tuff förlust, säger Nicklas Bäckström.
Marc-Andre Fleury tog tack vare segern sin 390:e seger i NHL vilket tog honom förbi Dominik Hasek till 13:e platsen på NHL:s vinstlista genom tiderna. I Vegas gick Oscar Lindberg poänglös för 14:e matchen i rad.
Här är summeringen från kvällens matcher:
Montreal Canadiens - Ottawa Senators 4-1 (0-0, 3-1, 1-0)
Canadiens tog sina andra raka seger för första gången på en månad och hoppade på slutspelståget via 4-1 hemma mot Senators. Visst, gästerna tog ledningen med 1-0 genom Mike Hoffman som snyggt drog upp ett handledsskott i krysset, men sedan var det Montreal för nästa hela slanten.
Två powerplaymål inom loppet av två minuter i mittperioden vände på steken. Jeff Petry direktsköt 1-1 och gjorde sin sjunde poäng på de senaste sex matcherna efter 6:16 och Artturi Lehkonen tråcklade in 2-1 från nära håll efter 7:54. Samme Lehkonen var sedan framme och satte 3-1 i slutet av andra perioden, hans fjärde mål för säsongen.
I den tredje gick Ottawa för en reducering men i slutet av perioden snappade Tomas Plekanec upp ett felpass från Ottawa-backen Thomas Chabot och direktskott 4-1 och matchen var stängd. Plekanec assisterade dessutom till Lehkonens andra mål vilket var tjeckens 600:e poäng i karriären.

Carolina Hurricanes - San Jose Sharks 1-3 (1-2, 0-1, 0-0)
Med ett mål och en assist var Brent Burns inblandad i två av Sharks tre mål mot Hurricanes och backen med Norris Trophy-kalibrer har nu gjort 19 poäng på sina 16 senaste matcher. Han inledde sin poängkväll med att stå för andraassisten till Timo Meier som från slottet direktsatte Joonas Donskois passning i den första perioden fram till 0-1.
Sebastian Aho gjorde sedan sitt 12:e mål på de senaste 15 matcherna när han kvitterade sent i den första perioden. Ännu senare i samma period hittade Melker Karlsson snyggt fram till Chris Tierney som från nära håll satt 1-2 till Sharks.
I mellanakten gjorde Brent Burns sitt nionde mål för säsongen efter att hans svenske backkollega Joakim Ryan stått för en av assisterna. Assisten var Ryans sjunde för säsongen.

Så gick snacket:
"Vi gjorde många bra saker. När vi tog ledningen höll vi den på ett bra sätt. Vi gav dem inte mycket i tredje men vi höll samtidigt fötterna på gaspedalen. Vi spelade bra i 60 minuter" - Canadiens coach Claude Julien
"Det viktigaste var att vi var redo. De här tidiga matcherna är roliga att spela. Vi var mentalt inställda och det visade vi direkt. Vi fick en tidig ledning vilket hjälpte oss att hålla oss till matchplanen" - Sharks Joe Pavelski