Golden Knights nollade Sharks, utökade sin ledning

Vegas Golden Knights har ett rejält grepp om San Jose Sharks. Efter fyra poäng av Max Pacioretty vann Vegas med 5-0 och har nu 3-1 i matcher.

Det fjärde mötet i bäst av sju-serien spelades även det i T-Mobile Arena, Vegas. Och det skulle bli hemmalaget för i stort sett hela entrépengen. Redan efter 1:11 ordnade Pacioretty 1-0 när han och Mark Stone iscensatte en spelvändning. Målet innebar att Golden Knights blev första lag någonsin att göra mål inom 90 sekunder i fyra raka slutspelsperioder. 47 sekunder från slutet av perioden utökade sedan Shea Theodore på till 2-0 med en fin backhandlyftning, efter förarbetet från Pacioretty. Vegas stannade däremot inte vid tre mål. 4-0 kom 6:37 in i slutperioden signerat Alex Tuch och med drygt tre och en halv minut kvar fastställde Jonathan Marchessault slutresultatet till 5-0 när han serverades en macka från Nate Schmidt. Marchessault behövde bara sätta bladet på pucken från nära håll och stöta trissan i mål.

VGK-SJS: Theodore lurar försvaret och gör mål

• "Flower" (Marc-Andre Fleury) spelade bra för oss. Den första perioden var inte så bra. I andra blev vi lite bättre.Vi visste att vi måste höja oss när vår målvakt spelade som han gjorde, sa segerorganisatören Pacioretty.
    Fleury, 28 räddningar i matchen, tog sin 78:e slutspelsseger i karriären och är nu ensam på sjundeplatsen över slutspelssegrar genom tiderna bland målvakter, två från Ken Dryden på sjätte plats.
    - Försvaret var bra, de blockade många skott. På torsdag måste vi behålla fokus och jaga det första målet och bygga på det, sa målvakten Marc-Andre Fleury efter matchen.
    I pausen mellan första och andra bytte Sharks ut Martin Jones till förmån för Aaron Dell. Hans nolla höll i 12:33 minuter, sedan gjorde Pacioretty sitt andra mål för kvällen när han högg på sin egen retur.
    - När man har spelat två perioder och bara har släppt till 14 skott på mål och ligger under med 3-0 blir det lite frustrerande. Jones måste vara bättre, båda våra målvakter måste vara bättre, sa Sharks tränare efter matchen.
    På torsdag spelas match 5 i serien, då i San Jose. En match Sharks måste vinna.
    - Jag gillade vårt spel. Vi skapade en del bra lägen i början och för att vara ärlig måste vi göra mål också. Vi kan inte bara lasta målvakterna, avslutade DeBoer.
    [Här kan du läsa allt från serien SJS-VGK]
    Samtidigt har Golden Knights möjlighet att stänga serien på torsdag.
    - Det gäller att glömma det här nu. Det var en skön seger men det var en slarvig match. Det finns områden i vårt spel som vi vill förbättra och jag är säker på att de vill göra samma sak. VI måste ge allt i nästa match och försöka matcha deras intensitet direkt, avslutade Max Pacioretty.