Vegas

Vegas Golden Knights kan tillfälligt kalla sig NHL:s bästa lag. Segern borta mot Carolina Hurricanes gav dem två poäng vilket gjorde att de passerade Tampa Bay Lightning i tabelltoppen.
Matchen slutade med siffrorna 5-1 i Vegas favör.

• Kanske lite oväntat, va? Det har varit riktigt kul. Vi startade från noll och sedan har kemi byggts upp mellan oss. Killarna gör sitt bästa varje kväll. Jag är stolt över vårt lag, säger Marc-Andre Fleury som räddade 32 skott i matchen och passerade Mike Vernon på 14:e plats på listan över antalet segrar i NHL:s historia. Fleury har nu 386 stycken.
    Pierre-Edouard Bellemare öppnade målskyttet i den första perioden snyggt framspelad av William Carrier framför mål. Ledningen ökades på av Colin Miller efter 12:20 innan Jonathan Marchessault satte 0-3 efter 12:59. För passningen till Marchessaults mål stod William Karlsson som nu gjort poäng i tre raka matcher.

Jacob Slavin reducerade innan första perioden tog slut.
James Neal och Brendan Leipsic gjorde sedan varsitt mål i var och en av de två återstående perioderna vilket fastställde slutresultatet. Segern var Vegas 31:a för säsongen vilket gör att de bara är två ifrån att tangera rekordet för totalt antal från ett lag under sin debut säsong (Anaheim och Florida 1993-94).
Vegas kan dock tappa tillbaka ledningen till Tampa Bay i natt då de möter Chicago Blackhawks.
Här är summeringen från nattens matcher:
Washington Capitals - Philadelphia Flyers 1-2 (0-0, 1-1, 0-0, 0-1)
Philadelphia Flyers tog extrapoängen när de vann bortamötet med Capitals i Capital One Arena.
Michael Raffl gav gästerna ledningen i den andra perioden efter att på sin andra chans överlistat Braden Holtby med sitt nionde mål för säsongen. Alex Ovechkin kvitterade precis innan slutet med ett sedvanligt slagskott från den vänstra tekningscirkeln i powerplay. Målet var Ovechkins 221:a powerplaymål och med det passerade han Teemu Selänne för flest mål i numerärt överläge sedan 1994-95.
Den tredje perioden svängde rejält men blev mållös. I den efterföljande förlängningen avgjorde Travis Konecny och fixade Flyers sjunde seger på de senaste åtta matcherna. Washington har förlorat sina tre efter deras återkomst från nye week.

Winnipeg Jets - Vancouver Canucks 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
Bara ett mål sköts i Bell MTS Place den här kvällen och det var hemmalaget som gjorde det. Lite mer än halvvägs in i den första perioden hittade Blake Wheeler en omarkerad Patrik Laine i slottet. Finländaren tvekade inte, utan drog till direkt och överlistade Anders Nilsson. Segern var Jets sjunde på åtta försök mot Canucks sedan organisation flyttade från Atlanta till Winnipeg.
Nilsson stoppade 35 puckar medan hemmalagets Connor Hellebuyck stoppade 29. Hellebuyck fick oturligt en klubba genom ansiktsmasken med 3:39 kvar att spela men stannade kvar på isen och höll sin fjärde nolla för säsongen. Det var Jets-målvaktens 25:e seger på 39 matcher den här säsongen vilket är rekord i Jets/Thrashers historia för minst antal behövda matcher för att nå så många vinster.
Winnipeg är urstarka hemma och har 16-1-1 sedan den 20 oktober.

Anaheim Ducks - San Jose Sharks 2-6 (0-1, 1-2, 1-3)
En Nordisk-kombination, och då pratar vi inte skidåkning, fixade Sharks seger i Honda Center. Danske Mikael Bødker stod för två mål och en assist och svenske Melker Karlsson för ett mål och en assist.
Sharks tog sig fram till en 2-0-ledning efter mål från Marc-Edouard Vlasic och Kevin Labanc innan Bødker gjorde sitt första första för kvällen och sitt 100:e i NHL-karriären.
I slutet av mittperioden reducerade Rickard Rakell och i inledningen av den tredje spelade han fram Ryan Getzlaf till 2-3. Rakell har nu fyra poäng (2+2) på de senaste fem matcherna.

Därefter la hemmalaget in en högre växel. Joe Thornton (1+1) satte 4-2 och tog sig förbi Bryan Trottier för 16:e platsen i NHL:s poängliga genomtiderna. Thornton har nu 1426 poäng och jagar härnäst Teemu Selänne som har 1457.
Bødker gjorde sitt andra för kvällen, assisterad av Karlsson som i och med assisten dödade en sex matcher lång poängtorka. Det var sedan ombytta roller när Bødker spelade fram Karlsson till slutresultatet. Bødker har sex poäng på sina senaste sex matcher och gjorde tre poäng i en och samma match för första gången sedan den 10 januari 2017.

Los Angeles Kings - New York Rangers 4-2 (0-2, 3-0, 1-0)
Kings såg efter de första 20 minuterna ut att gå mot sin sjunde raka förlust men en finfin vändning i den andra såg till att det förhindrades. Rangers gjorde 0-1 genom David Desharnais och 0-2 genom Jimmy Vesey i den första perioden. Veseys mål var hans tionde för säsongen och den åttonde Rangers-spelaren att nå så många så här långt.
Efter det spikade hemmalagets målvakt Jonathan Quick igen och kunde ta sin 20:e seger för säsongen.
Jake Muzzin, Michael Amadio och Tanner Pearson gjorde varsitt mål i den andra perioden och när Kings leder efter mellanakten brukar de kunna stänga igen. LA har 13-1-1 i statistiken när man går in till ledningen efter två perioder.
Det gjorde man även den här gången. Visserligen gjorde Rangers ett gott försök men Quick stängde igen och Trevor Lewis satte till slut det avgörande målet i tom kasse i slutet.
I och med Quicks seger blev han den sjätte amerikanska målvakten i NHL:s historia att nå så många segrar i åtta eller fler säsonger tillsammans med Tom Barrasso (11), Mike Richter (10), John Vanbiesbrouck (10), Frank Brimsek (9) och Ryan Miller (9).