OVI

Fyra mål i den första perioden bäddade för att Washington Capitals skulle plocka hem den fjärde matchen mot Toronto Maple Leafs. Slutresultatet blev 5-4 till Capitals.
Capitals satte full fart från start i det andra mötet i Air Canada Centre, Toronto. T.J. Oshie inledde målskyttet efter 2.58 av den första perioden och Alexander Ovechkin ökade på till 2-0 med ett rungande slagskott från den vänstra tekningscirkeln.

Zach Hyman reducerade till 2-1 för Toronto, som sedan hade chanser att kvittera men den första perioden tillhörde Washington. Efter ytterligare två mål, båda från från Tom Wilson, stod det 4-1 till Capitals efter de första 20 minuterna.
- Alla var på gång. Vi la puckarna på rätt ytor. Vi sköt lite mer och fick in spelare framför mål och jag tror att det gav oss fler chanser. De forcerade mot slutet med vi lyckades hålla dem på avstånd, sa T.J. Oshie till NHL.com.
I mittperioden gav James van Riemsdyk Toronto lite känning när han reducerade i numerärt överläge efter 5.39. Toronto forcerade i inledningen av den tredje perioden men Braden Holtby i Capitals-kassen stretade emot. Hemmalaget skulle till slut komma närmare när Auston Matthews reducerade till 4-3 efter 12 minuter.
Glädjen blev kortvarig. T.J. Oshie förstörde Torontos kvitteringsmöjligheter när han 59 sekunder senare gjorde sitt andra och Capitals femte mål i matchen.
Toronto reducerade under en forcering i slutet med Tyler Bozaks mål räckte bara för att putsa till siffrorna.
- Det är bra att vi kan göra mål och ta oss själva tillbaka in i matcher men vi spelade inte i närheten av så bra som vi ville. Vi pratade mycket om hur den här matchen skulle bli men det såg inte ut att så mycket hade sjunkit in, sa Maple Leafs tränare Mike Babcock till NHL.com
Serien är jämn på två inför match fem i Washington på fredag.