Vegas_531

Vegas Golden Knights hade chansen.

Men tog den inte.
Efter segern med 3-2 på bortais natten till torsdagen svensk tid, har Washington Capitals stulit en match och utjämnat till 1-1 i matcher i Stanley Cup-finalen.
- Vi hade några chanser, men inte tillräckligt många, sammanfattade Vegas tränare Gerard Gallant matchen. I spel fem mot tre, då måste man kunna räkna in ett mål, men vi spelade inte rätt då och vi lyckades inte få saker och ting gjorda. Men samtidigt måste man ge Washington all cred, de gjorde ett bra jobb.
Relaterat material: [Eller ledde Capitals till seger i match 2]
Just det spel som Golden Knights producerade i de numerära överlägena var ett hett ämne efter matchen. Ett mål på fem möjligheter, därav en dryg minut i fem mot tre, är naturligtvis inte godkänt.
- Vi borde definitivt gjort det bättre i fem mot tre och det är klart att vi skulle gillat att få med oss ett mål därifrån. Det hade kanske gjort skillnad i matchen. Men så´n är hockeyn, konstaterade Gerard Gallant.
Inför den entusiastiska hemmapubliken i T-Mobile Arena hade Vegas Golden Knights flera möjligheter i numerära överlägen, men förvaltade dem dåligt. Vegas tog ledningen efter James Neals mål 7,58 in på första perioden - Golden Knights har för övrigt gjort första målet i samtliga nio matcher på hemmais i slutspelet, alla i första perioden. Men det räckte inte. Laget tog inte vara på chanserna i powerplay: ett mål, Shea Theodores reducering till 2-3 efter 17.47 av andra perioden var inte tillräckligt.
I början av tredje perioden fick Vegas ett gyllene läge att kvittera när först Caps Tom Wilson åkte ut för en interference på Brayden McNabb och sedan Lars Eller fick göra Wilson sällskap i utvisningsbåset för en hakning på Colin Miller. Vegas fick spela fem mot tre i drygt en minut. Facit: ett enda skott när Miller sköt mot Braden Holtby i Caps mål i en match där Vegas vann skotten med 39-26.

• Vi spelade bra i tredje perioden och vi skapade några möjligheter. Men får man en chans att spela fem mot tre i en match i playoff, då måste man definitivt göra mål, sade Vegas anfallare Jonathan Marchessault efter matchen.
    - Vi fick ett viktigt mål i andra perioden (Theodores reducering), men spelet i power play i tredje var inte tillräckligt bra.
    Golden Knights första line med Jonathan Marchessault, William Karlsson och Reilly Smith spelade mycket, över 20 minuter med Karlsson som topp med en istid på 22,46 - bara backen Nate Schmidt var värre på 22,48. Men förstakedjan var för ensamma på isen: trion sköt 14 av lagets skott, Marchessault stod för nio av dem, Reilly tre och Karlsson två. 25-åringen från Märsta utanför Stockholm, som spelade fram Theodore till reduceringsmålet, har har nu gjort poäng (1+1) i båda finalmatcherna.
    Vegas målvakt Marc-Andre Fleury var också uppretad över spelet i powerplay - men mest över sin egen insats i Capitals pp-spel. Det sedan Alexander Ovechkin slagit in ledningsmålet 2-1 efter 5,38 i andra perioden. Då satt Vegas Alex Tuch i utvisningsbåset. Framspelad av Nicklas Bäckström kunde dansken Lars Eller få fram en passning parallellt med målllinjen, genom Vegasmålvaktens målgård, till Ovechkin som från till höger om Fleury kunde göra sitt första mål i Stanley Cup-finalen.
  • De var bra i powerplay, det är alldeles klart, eller hur? De är farliga, de har många vapen att ta till. De är bra runt målet och de kommer att skapa chanser. Jag önskar bara att jag hade fått tag på den där passningen rakt över, så att den inte gått fram till "Ovi", sade Marc-Andre Fleury. I vårt eget powerplay kan jag inte göra så mycket, bara luta mig tillbaka och vänta på att grabbarna ska göra det.
    Det gjorde inte grabbarna den här gången - och nu är det utjämnat i finalserien. Men Vegas har inte givit upp. Nate Schmidt sammanfattade:
    - Vi hade chansen att ta över matchen redan från start. Men de tar vara på sina möjligheter och släpper man upp dem så får man betala för det.
    - Men vi är ett mycket bättre lag än vad vi visade i kväll, sade Schmidt.
    Vegas får chansen att bevisa det i Washington och i Capital One Arena där finalserien fortsätter med den tredje matchen på söndag morgon, svensk tid. Matchstart klockan 02.00.