McDavid

Connor McDavid stod för en sprudlande insats när Edmonton Oilers bortslog Columbus Blue Jackets med hela 7-2. McDavid noterades för ett mål och tre primära assist och tog därmed ett rejält kliv uppåt i poängligan.

McDavid och Oilers insats tystade Blue Jackets tränare John Tortorella som efter matchen höll en 15 sekunder lång presskonferens.
- Jag vet att ni har ett jobb att sköta men jag svarar inte på några frågor ikväll. Det är ingen mening med att göra ens försöker svara på frågor om den här kvällen. Jag är ledsen, ha en trevlig kväll, sa Tortorella innan han lämnade podiet.
En nästan lika fin kväll som McDavid hade Taylor Hall som i New Jersey Devils 5-1-seger mot vinstmaskinen Los Angeles Kings gjorde två mål.
I toppmötet mellan St. Louis Blues och Tampa Bay Lightning drog gästerna det längsta strået och befäste sin topp-placering i ligans totala tabell. Andrei Vasilevskiy höll nollan efter att ha räddat samtliga 32 skott han fick på sig.
Här är summeringen av nattens matcher:
Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers 2-7 (0-1, 0-4, 2-2)
Två av McDavids tre passningspoäng kom i den andra perioden där Oilers dominerade stort. De vann skotten med 18-6 vilket också syntes i målprotokollet. Gästerna gick från en 0-1-ledning till 0-5 efter mål från Ryan Nugent Hopkins, Matt Benning, Milan Lucic och Letestu. McDavid lirade fram till Bennings och Lucic fullträffar.
I den tredje snyggade hemmalaget till siffrorna något med mål från Oliver Bjorkstrand och Jack Johnson, men de förstördes igen när McDavid spelade fram Jesse Puljujärvi till 2-6 och sedan själv satte 2-7 med sitt 12:e mål för säsongen. Totalt har McDavid 39 poäng.

New Jersey Devils - Los Angeles Kings 5-1 (2-0, 2-0, 1-1)
Hall var en av anledningar till att Kings åtta matcher långa vinstrad, den längsta i NHL den här säsongen, tog slut. Hall satte 2-0 i slutet av den första efter assist från Jesper Bratt och ökade sedan på ledningen till 3-0 i slutkanten av den andra perioden med sitt 11:e mål för säsongen.
Tyvärr fick tvåmålsskytten lämna matchen i den tredje perioden efter att ha krockat med Kings-backen Kurtis MacDermid med knäet. En djupare uppdatering om Halls status kommer under onsdagen rapporterade lagets tränare John Hynes.
Brian Boyle och Brian Gibbons skrev efter Halls mål också in sig i målprotokollet för Devils. Kings enda mål gjordes av Torrey Mitchell, hans första den hör hösten.

St. Louis Blues - Tampa Bay Lightning 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)
Det mäktiga toppmötet i St. Louis slutade med bortaseger. Vasilevskiys 32 räddningar hjälpte givetvis till men någon behövde göra målen också. Det fixade Brayden Point i den första perioden och Nikita Kucherov samt Tyler Johnson i den tredje.
Points mål med 45 sekunder kvar kom till efter att han först skjutit pucken i ribban och sedan följt upp sin egen retur. Kucherov ökade på med ett högt skott från slottet efter 13:37 av slutperioden. Målet var hans 21:a för säsongen vilket gör att han nu delar ledningen i skytteligan med Alex Ovechkin.
Johnsons 3-0-kom sedan i tom kasse med 22 sekunder kvar.
Blues hade fyra segrar i rad och leder fortfarande Western Conference. De spelade utan Jaden Schwartz och Alex Pietrangelo som båda är uppsatta på skadelistan. Jake Allen gjorde 22 räddningar.

Buffalo Sabres - Ottawa Senators 3-2 (0-0, 3-0, 0-2)
Mötet mellan de här två formsvaga lagen vanns till slut av Sabres vars ryck i den andra perioden räckte. Laget gjorde då tre mål genom Benoit Pouliot, Kyle Okposo och Evander Kane.
Senators fick visst hopp i den tredje perioden när Cody Ceci tog hand om en egen retur fram till 3-1. Derrick Brassard reducerade ytterligare en gång för Senators som plockade ut målvakten i slutet av matchen, men det räckte inte och lagets femte raka förlust var ett faktum.
Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs 4-2 (1-1, 0-1, 3-0)
Flyers tog med sig formen från de senaste bortamatcherna och tog sin fjärde raka seger. De två poängen bärgades i den tredje perioden då laget gjorde tre mål.
Sean Couturier gjorde det matchvinnande 3-2-målet efter att ha åkt ifrån Connor Brown i mittzon och slutfört Flyers-kontringen med ett skott i Frederik Andersens högra vänstra kryss. Claude Giroux hade ett mål och en assist i matchen, även Travis Konecny och Scott Laughton gjorde mål för Flyers.
I Toronto gjorde Patrick Marleau ett av målen och tog sig därmed upp på sammanlagt 1100 poäng som 60:e spelare genom tiderna. James van Riemsdyk gjorde det andra.

Washington Capitals - Colorado Avalanche 5-2 (1-0, 1-1, 3-1)
Capitals fortsätter att hitta segerrecept. I natt kom lagets 12:e seger på de 14 senaste matcherna. John Carlson gjorde sitt första mål på 15 matcher fram till 2-1 i den andra perioden och Evgeny Kuznetsov stod för inte mindre än tre målgivande passningar.
Kuznetsov spelade fram Jakub Vrana (1-0), Brett Connolly (3-1) och Matt Niskanen (4-1). Ryssen har 24 assist den här säsongen.
Braden Holtby gjorde 22 räddningar och Andre Burakovsky en assist. I gästerna målade Colin Wilson och Tyson Jost.
Minnesota Wild - Calgary Flames 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0)
Trots att Johnny Gaudreau bjöd på en lobbstraff drog Wild och Mikael Granlund det längsta strået i straffläggningen. Gaudreau fintade i den andra omgången ner inbytte hemmamålvakten Alex Stalock innan han lobbade pucken över honom. Chris Stewart kvitterade för Wild innan Granlund avgjorde i den femte rundan med ett skott mellan benskydden på Mike Smith.
Joel Eriksson Ek hade en assist till Matt Cullens ledningsmål, svenskens tredje passningspoäng den här säsongen. Michael Ferland kvitterade för hemmalaget i slutet av mittperioden.
Stalock hoppade in i matchen och ersatte Devan Dubnyk till den andra perioden och gjorde 16 räddningar. Dubynk rapporterades ha drabbats av en underkroppsskada.

Chicago Blackhawks - Florida Panthers 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 1-0)
Även om den kom först i förlängning tog Blackhawks sin tredje raka seger. Matchhjälte blev Patrick Kane som fick pucken av Artem Anisimov och hamnade fri mot James Reimer utan att göra några misstag.
Brandon Saad och Jonathan Toews stod för ett mål och en assist vardera och deras kedjekamrat Alex DeBrincat hade två målgivande passningar. Corey Crawford gjorde 35 räddningar och överlistades bara av Nick Bjugstad och Jamie McGinn.

Vegas Golden Knights - Carolina Hurricanes 2-3 (0-1, 2-1, 0-0, 0-0, 0-1)
Hurricanes tog sin första seger på de fem senaste matcherna efter att Phillip Di Giuseppe fått sista ordet i straffläggningen.
Marcus Krüger öppnade matchens målskytte med att göra sitt första mål för säsongen, något turligt, efter 16:25 av öppningsperioden. Krüger fick en passning på sig och pucken studsade sedan in i mål bakom en ställd Marc-Andre Fleury. Resten av matchens mål under ordinarie tid kom under mellanperioden. Deryk Engelland kvitterade för hemmalaget efter 1:7, Trevor van Riemsdyk gav gästerna ledningen efter 4:38 men hemmalaget kom tillbaka ännu en gång genom Reilly Smith efter 12:48.
Marc-Andre Fleury spelade sin första match sedan sin skada och stod för 35 räddningar i matchen. För Carolinas målvakt Cam Ward var segern hans 300:e i NHL-karriären.

Så gick snacket:
"Det var samma som i många andra matcher. Vi skapar men kan inte göra mål och sedan utnyttjar de lägena de får mot oss istället" - Guy Boucher, Senators tränare.
"Det börjar komma mer för oss nu. Powerplayspelet har vaknat. Kanske är det vår tur att få igång något nu. Man har sina torkor men ibland gör man många mål. Just nu hittar vi nätet" - Oilers coach Todd McLellan.
"Det skulle inte vara bra om i tappade Hall men han är tuff. Jag vet inte vad det är men om han inte kan spela så får vi spela för honom" - Nico Hischier om lagkamratens eventuella frånvaro.