nylander32417

William Nylanders storslagna rookie-säsong fortsätter. I natt stod 20-åringen för ett mål och en assist och satte nytt rookie-rekord för Toronto Maple Leafs som vann bortamötet med New Jersey Devils med 4-2.
Nylanders satte rekord i den bemärkelsen att han nu gjort poäng i tio raka matcher och passerade därmed Gus Bodnar (1943), Bob Nevin (1960) och Dan Daoust (1983) som var och en hade en svit med poäng i nio raka matcher. Nylander tangerade dessutom Daoust för flest powerplay-poäng av en Leafs-rookie (25) under en och samma säsong.

Nylander inledde med att assistera Josh Leivo till 1-1 i powerplay i den första perioden och avslutade samma period med att ge Leafs ledningen med 2-1. Ett kanonskott i nättaket bakom Keith Kinkaid i Devils-kassen.
"Alla vet att han har en overklig blick och skridskoåkning men han har ett ganska otroligt skott också. Det såg man på hans mål ikväll", sa lagkamraten Auston Matthews.
Med Nylanders hjälp lyckades Toronto vinna sin tredje raka match och laget befäste därmed sin tredjeplats i Atlantic Division något.

Tampa Bay har fortfarande chansen att nå Stanley Cup-slutspelet, som börjar om ett par veckor. För att man ska göra det krävs dock att de framförvarande lagen klingar av i form och att Tampa fortsätter vinna.
"Vårt problem på sistone har varit att vi har släppt in tre-fyra mål per match. Det kan man inte göra om man räknar med att vinna matcher i den här ligan." sa lagets tränare Jon Cooper inför nattens bortamöte med Boston Bruins. Trots vetskapen om vad som gäller släppte man ändå in tre mål.
Och trots det vann man.
Efter en mållös första period i TD Garden exploderade matchen med sex mål i den andra. Lagen delade broderligt på dessa och följdes åt genom perioden. David Pastrnak gav hemmalaget ledningen med sitt 32:a mål för säsongen innan Brayden Point kvitterade. Zdeno Chara gav Boston ledningen en andra gång men Tampa kom tillbaka 25 sekunder senare genom Nikita Kucherov. Boston försökte på nytt och Riley Nash gav hemmalaget ledningen för sista gången under kvällen. Men det här var Tampas kväll. Anton Strålman kvitterade i ett flygande anfall efter ett fint samarbete med Ondrej Palat och Brayden Point.
I den tredje perioden handlade det mesta om gästerna och Jonathan Drouin gav Tampa Bay ledningen med ett fint slagskott från vänsterkanten - hans 18:e mål för säsongen. Kucherov ökade sedan på med ytterligare två mål och har nu gjort totalt 37 mål den här säsongen.

Här är en summering från nattens samtliga matcher:
Washington Capitals - Columbus Blue Jackets 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0)
Hemmalaget Capitals lyckades efter straffar vinna toppmötet i Metropolitan Division med Blue Jackets sedan straffspecialisten T.J. Oshie som enda spelare nätat i straffläggningen. Under matchens ordinarie tid tog gästerna ledningen med 1-0 genom Seth Jones redan efter 41 sekunder av den tredje perioden. Dimitry Orlov kvitterade till 1-1 efter en assist av Marcus Johansson.
Boston Bruins - Tampa Bay Lightning 3-6 (0-0, 3-3, 0-3)
Det var matchen man inte ville förlora men det blev noll poäng för Boston mot slutspelskonkurrenten Tampa Bay. Lightning är nu tre poäng bakom Boston och man har en match till godo. New York Islanders, som ligger mellan Bruins och Lightning i jakten på den andra wildcardplatsen, är två poäng bakom Boston och en före Tampa Bay. Islanders har dock matcher till godo på båda lagen.

kucha

Florida Panthers - Arizona Coyotes 3-1 (0-1, 3-0, 0-0)
Jonathan Marchessault gjorde två mål när hans Florida besegrade redan avhängda Arizona. Shawn Thornton gjorde Panthers första mål när han kvittterade Tobias Rieders ledningsmål.
St Louis Blues - Vancouver Canucks 4-1 (1-1, 0-1, 2-0)
Även Blues vände ett underläge till seger under natten. Henrik Sedin gav gästande Vancouver ledningen men Magnus Pääjärvi kvitterade med sitt sjunde mål för säsongen innan den första perioden var färdigspelad. Kyle Brodziak gav hemmalaget ledningen innan Pääjärvi gjorde sitt andra för kvällen. Alex Pietrangelo spikade slutresultatet och Blues håller undan för Nashville i jakten på en direktplats till slutspelet. Men man gör det med minsta möjliga marginal.

Nashville Predators - Calgary Flames 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)
Calle Järnkrok gav Predators ledningen med sitt femtonde mål för säsongen. Colton Sissons utökade till 2-0 innan Dougie Hamilton reducerade för gästerna. Ryan Ellis femtonde mål för säsongen spikade slutresultatet och Nashville hakar därmed på Blues i slutspelsjakten, och de två ligger på samma poäng (85).
Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0)
Ottawa närmar sig toppen av Atlantic Division efter nattens seger. Kyle Turis och Bobby Ryan nätade i straffläggningen medan Pittsburghs skyttar, Nick Bonino och Sidney Crosby, båda kammade noll. Bonino gjorde 1-0 för Pittsburgh i den andra perioden och Mike Hoffman kvitterade i den tredje.

ryan032317_169

Minnesota Wild - Philadelphia Flyers 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)
Zach Parise gav hemmalaget ledningen redan efter 2:07 men det hjälpte föga när gästerna vände och vann efter tre raka mål. Wild har nu sju förluster på sina nio senaste matcher. Trots det ligger man nio poäng före Blues och Predators i Central Division.
New Jersey Devils - Toronto Maple Leafs 2-4 (1-2, 0-1, 1-1)
John Moore blev tvåmålsskytt för Devils och förutom Leivo och Nylander hittade James van Riemsdyk och Connor Brown rätt för Maple Leafs.
Carolina Hurricanes - Montreal Canadiens 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)
Canes grep det lilla halmstrå de fortfarande har för att nå Stanley Cup-slutspelet. Elias Lindholm kvitterade till 1-1 i den första perioden med sitt tionde mål för säsongen och där efter gjorde hemmalaget tre raka mål.
Laget är nu fem poäng efter Boston Bruins på den andra wildcardplatsen.
Eddie Läck vaktade kassen för Canes och stod för 21 räddningar.
Chicago Blackhawks - Dallas Stars 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0)
Chicago Blackhawks utökade sin ledning i Central Division till åtta poäng i och med segern mot Stars. Patrick Kane och Artemi Panarin gjorde mål i straffläggningen för Blackhawks som bara är två poäng efter Washington Capitals i kampen om President Trophy.
Segern innebar att Johnny Oduya fick besegra sina gamla lagkamrater i Dallas i det första mötet med dem sedan tillbakaflytten till Chicago.
Colorado Avalanche - Edmonton Oilers 4-7 (2-1, 2-1, 0-5)
Efter en total islossning i den tredje perioden kunde Oilers ta två poäng och klättra upp på delad andraplats i Pacific Division. Jordan Eberle blev tvåmålsskytt och Connor McDavid adderade ytterligare två assist till sin totala som poängskörd som är 87 stycken den här säsongen, flest i ligan.

leva

Los Angeles Kings - Winnipeg Jets 5-2 (1-2, 1-0, 3-0)
Kings tog två poäng och håller sig kvar i slutspelskampen i Western Conference. Kings gjorde ett ryck i den tredje genom mål från Marian Gaborik, Drew Doughty och Tanner Pearson. Laget har åtta poäng upp till slutspelsplats.
I Winnipeg gjorde Patrik Laine mål igen efter tre mållösa matcher.
Nattens utropstecken:
Nikita Kucherovs andra hattrick för säsongen betyder att han nu har gjort 37 mål och med det delar han andraplatsen i skytteligan med Bostons Brad Marchand.
Tre stjärnor:
Ondrej Palat, Tampa Bay Lightning, 3 assist
Jonathan Marchessault, Florida Panthers, 2 mål
William Nylander, Toronto Maple Leafs, 1 mål, 1 assist

Så gick snacket
"Jag är naturligtvis glad, det är roligt att spela här. Hela min karriär har varit en berg-och-dalbana. Det här är kul." - Jonathan Marchessault efter sitt 25:e mål för säsongen.
"Jag tänker inte skylla på något speciellt. Alla är ansvariga för det här." - Bruce Cassidy efter Bostons tunga förlust mot Tampa Bay.
"Såhär års är det svårt att göra mål. Alla lag har låg energi och tänker på defensiven i första hand." - Erik Karlsson
"Vi hade lite tur, Vi har några saker som måste fixas till. Jag vet inte vad det är men vi såg inte så vassa ut men det gjorde dem" - Oilers tränare Todd McLellan.
Vad är på gång?
Under fredagen spelas fyra matcher i NHL. Första nedsläpp sker 00:00 under natten mot lördag, svensk tid, då Pittsburgh tar emot New York Islanders. Tampa Bay fortsätter slutspelsjakten och besöker Detroit Red Wings (00:30). Dallas tar emot San Jose (01:30) innan kvällen avslutas med Anaheim - Winnipeg klockan 03:00.