Landeskog

Svenskarna i NHL blir fler och fler - men hur går det egentligen för dem? I svenskkollen kikar vi varje morgon närmare på de blågulas insatser från nattens NHL-omgång. I natt …

Colorado Avalanche lagkapten Gabriel Landeskog ledde sitt lag till en 3-1-seger mot Carolina Hurricanes genom att göra lagets två inledande mål.

CAR-COL: Landeskog lurar McElhinney

16:49 in i den första perioden fick han pucken av Nathan MacKinnon och avslutade snabbt från snäv vinkel på vänstersidan. Pucken slank in under armen på Hurricanes-målvakten Curtis McElhinney.
10:47 in i den andra utnyttjade Landeskog en något turlig studs från en Carolina-försvarare och tryckte in 2-0 i powerplay.
Landeskog har med de två fullträffarna nu gjort tio poäng (7+3) på lagets åtta inledande matcher.
I Tampa Bay Lightning öppnade Antron Strålman sitt målkonto för säsongen i 4-5-förlusten mot Minnesota Wild.
Strålman startade matchen med att spela fram till Ryan Callahan som gav Bolts ledningen 2:23 in i den första perioden.

MIN-TBL: Strålman utjämnar via läcker dragning

Med knappa fem minuter kvar av matchen fixade han också en poäng i matchen för Tampa Bay då han smög sig ner från sin backplats och fintade bort Wild-målvakten Alex Stalock.
Back-klippan Strålman har nu svarat för tre poäng (1+2) på sex matcher och ligger med det en poäng före Norris Trophy-vinnaren Victor Hedman, som noterades för sin första assistpoäng för säsongen i matchen och nu har 1+1 för säsongen.
\\*
ÖVRIGA BLÅGULA RUBRIKER
Nyqvist matchvinnare för Detroit
Detroit Red Wings fick äntligen fira sin första seger för säsongen då Florida Panthers besegrades i sudden.
Matchhjälte blev Gustav Nyqvist som i fritt läge avslutade med ett rappt handledsskott som överlistade Michael Hutchinson i Panthers-buren.
Nyqvist noterades också för en assistpoäng i matchen och har nu gjort 1+6 den här säsongen.

FLA-DET: Nyquist får Red Wings att jubla

Tre assist för OEL
I Arizona Coyotes svarade lagkaptenen Oliver Ekman-Larsson för tre framspelningar då laget gick på pumpen med 3-5 mot Winnipeg Jets.
OEL har precis som hela Coyotes haft det motigt med produktionen, men de senaste matcherna har i alla fall laget börjat göra mål. Med det har också poängen börjat trilla in för svensken som nu har fyra assist på de två senaste matcherna.
Krüger GWG för Chicago
I Chicago Blackhawks seger mot Columbus Blue Jackets gjorde Marcus Krüger det matchavgörande 2-1 målet då han 7:43 in i den tredje perioden styrde in ett skott från Alexandre Fortin.
Relaterat material: [NHL i natt 20/10: Nyquist gav Detroit första segern]
Markström säker för Canucks
Jacob Markström gjorde en mycket stabil insats då han stoppade 23 av 24 skott då Vancouver Canucks besegrade Boston Bruins med 2-1. Hans andra vinst för säsongen.