MIN-DAL: Klingberg med yta nätar i PP från cirkeln

Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värde att notera? I Svenskkollen tar vi ett lite djupare grepp på omgångens svenska insatser.
Efter ett par matchintensiva dagar över Thanksgiving-helgen spelades bara tre matcher i NHL under söndagen och blott en enda svenskpoäng bjöds vi på under natten.

Detta genom John Klingberg som gjorde mål då Dallas Stars förlorade med 2-3 efter straffar borta mot Minnesota Wild.
Klingberg satte 1-1-pucken då han överlistade Alex Stalock med ett handledsskott i krysset. Målet kom i powerplay 15:28 in i den andra perioden och var Klingbergs andra fullträff för säsongen.
Totalt har 27-årige Klingberg, som haft skadeproblem under säsongen, gjort nio poäng (2-7) på 22 matcher den här säsongen.

FANTENBERG

CANUCKSDEBUT FÖR FANTENBERG
Oscar Fantenberg gjorde säsongsdebut i NHL och sin första match i Canucks-dressen då Vancouver förlorade den andra matchen i dubbelmötet mot Edmonton Oilers med 2-3. 28-årige Fantenberg, förra säsongen i Calgary Flames, spelade +/- 0 i matchen med 12:03 istid och ett avslut på mål.
Jacob Markström vaktade Canucks-buren i mot Edmonton Oilers. Markström stoppade 25 av 28 skott, 0.893 %
ÖVRIGA SVENSKA NOTERINGAR FRÅN NATTEN:
* Canucks saknade Alexander Edler i nattens match mot Oilers. Edler klev av i den andra perioden i gårdagens match mot just Oilers med en överkroppsskada. Edler som gjort 15 poäng (4+11) på 27 matcher den här säsongen är den spelare i Vancouver som i genomsnitt har mest istid i laget med 23:38 minuter per match.
* Gustav Olofsson spelade sin andra match på två dagar sedan han kallades upp från AHL och Laval Rocket till Montreal Canadiens. I 3-1-förlusten mot Boston Bruins spelade han -1 på 7:04 minuters istid.
* Boston Bruins Pär Lindholm och Joakim Nordström hade 9:42, respektive 10:44 minuters istid i segern mot Canadiens. Båda användes i 1:14 i numerärt underläge i matchen, mest av forwards i Bruins.
* I Minnesota Wilds straffseger mot Dallas Stars spelade Joel Eriksson-Ek 17:26 minuter, varav 2:23 i boxplay. Jonas Brodin spelade 25:53 minuter i matchen, varav 2:16 i numerärt underläge. Båda spelade +/- 0 i matchen.