Bergeron

Patrice Bergeron hade missat de fem inledande matcherna men när han gjorde säsongsdebut för Bruins på torsdagskvällen gjorde han det med bravur.
Inte nog med att han gjorde sin 900:e NHL-match, han låg dessutom bakom fyra av Bruins sex mål i 6-3-segern mot Vancouver Canucks.

Han assisterade till två i en galen första period som redan efter 10.40 stod 4-1 till hemmalaget. Efter att Derek Dorsett gjort 0-1 efter 2.58 spelade Bergeron fram Anders Bjork till 1-1 efter 3.29. David Pastrnak gav Bruins ledningen innan Bjork återigen var framme och hittade rätt.
Bergerons andra passningspoäng var ett skott som blev till retur för David Krejcis 4-1-mål.
Efter 4-1 lämnade målvakten Anders Nilsson plats för Jakob Markström i Canucks-kassen. Han fick kapitulera halvvägs in i den andra perioden då Bergeron och Bjork spelade fram Brad Marchand till 5-1. Thomas Vanek och Bo Horvat reducerade för Canucks men i den tredje punkterade Bergeron matchen med sitt 6-3-mål i powerplay.
Med sina fyra poäng passerade Bergeron Ken Hodge för sjundeplatsen i Bruins poängliga genom tiderna.
Vancouvers rookie Brock Boeser gjorde en assist i matchen och ha nu poäng i fyra raka matcher.
Här är en sammanfattning av nattens matcher:
Ottawa Senators - New Jersey Devils 4-5 (1-2, 3-0, 1-2, 0-1)
Nico Hischier gjorde matchens och sin karriärs första mål efter 2.30 men 27 sekunder senare kvitterade Kyle Turris till 1-1, framspelad av Erik Karlsson som gjorde totalt tre assist i matchen. Hischier gjorde sedan 1-2 innan perioden var slut med sitt andra mål.
I den andra gjorde Senators tre raka mål, Karlsson låg bakom två av dem men hemmalaget kunde inte hålla undan utan gästerna kom tillbaka genom Kyle Palmieri och Marcus Johansson som tog matchen till förlängning i den tredje perioden.
I den avgjorde John Moore efter 1.20 med ett välplacerat handledsskott i Craig Andersons högra hörn. Taylor Hall assisterade till det avgörande målet och han hade dessutom ett finger med i spelet på ytterligare tre av Devils mål den här kvällen.

New York Rangers - New York Islanders 3-4 (1-2, 0-1, 2-0, 0-0, 0-1)
Förlustraden för New York Rangers är nu fem matcher lång.
Mats Zuccarello och Kevin Hayes gjorde mål för Rangers i den tredje perioden och hämtade därmed upp det 3-1-underläget laget hade med sig in till perioden. Henrik Lundqvist gjorde 35 räddningar men ändå lyckades Rangers in dra längsta strået.
Matchen gick till straffar där Jordan Eberele och John Tavares satte sina för Islanders vilket blev nyckeln till segern. Anders Lee, Brock Nelson och Mathew Barzal målade för Islanders under ordinarie tid.
Philadelphia Flyers - Nashville Predators 0-1 (0-0-0-0,0-1)
Colton Sissons blev matchens enda målskytt och Pekka Rinne gjorde 28 räddningar när Predators nollade Flyers på bortais. Sissons mål kom efter 3.49 i den tredje perioden. I en kontring spelade Kevin Fiala fram Sissons som hittade rätt bakom Michael Neuvirth.
Filip Forsberg gick poänglös från matchen efter poäng (åtta totalt) i fyra raka matcher.
Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning 0-2 (0-1, 0-1, 0-0)
Det blev inga mål, men däremot två assist för Nikita Kucherov den här kvällen. Ryssens svit slutade på sju matcher men han var högst inblandad i segern ändå. Kucherov spelade nämligen fram landsmannen Mikhail Sergachev till sin karriärs två första fullträffar.
Sergachev första kom i slutet av första perioden när hans skott från vänsterbacksposition letade sig in bakom Sergei Bobrovsky. På sitt andra, som kom i slutet av mittperioden, fick Sergachev pucken högt i slottet, siktade in sig och satte säkert pucken till vänster om Blue Jackets-målvakten.
För Columbus innebar förlusten att deras segersvit på fyra raka gick upp i rök.
Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers 1-2 (1-1, 0-0, 0-0, 0-1)
Efter fyra raka förluster fick Oilers känna på hur det är att vinna igen. Det krävdes visserligen förlängning men två poäng är två poäng.
Mark Letestu blev matchhjälte med bara 16 sekunder kvar att spela av sudden death. Oilers hade powerplay och Letestu tvekade inte när han fick pucken till vänster i zonen av Oscar Klefbom och pucken satt som en smäck bakom Blackhawks Anton Forsberg.

Patrick Kane gav Blackhawks ledningen i den första perioden med sitt tredje mål för säsongen. Kane har gjort poäng fyra matcher i rad. Edmontons kvittering gjorde Pat Maroon, läckert assisterad av Connor McDavid som också hade ett ass på Letestus avgörande mål.
Colorado Avalanche - St. Louis Blues 3-4 (1-0, 0-3, 1-2)
Med tre mål i den andra perioden säkrade Blues segern borta mot Avalanche som nu förlorat tre matcher i rad. Paul Stastny gjorde ett mål och en assist och sällskapade Jaden Schwartz and Vince Dunn i målprotokollet i mittperioden.

Rookien Alex Kerfoot gjorde två mål och spelade fram till ett för Avalanche. Han gjorde matchens första och sista mål och assisterade till Blake Comeaus 3-2-reducering i den tredje perioden. Roberto Bortuzzo gjorde Blues fjärde mål en här kvällen.
Calgary Flames - Carolina Hurricanes 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)
Hurricanes tangerade sin bästa start någonsin när de tog sin tredje seger på sina fem inledande matcher. Jeff Skinner låg bakom lagets två mål och målvakten Scott Darling gjorde 25 räddningar.
Skinner gjorde själv 0-1 i den andra perioden när han på egen hand jobbade ut pucken från sargen, gled in en bit i zon och pangade in 0-1 bakom Mike Smith.
I den tredje periodens andra minut spelade han sedan fram Justin Williams som siktade och sköt 0-2 till gästerna. Flames reducerade genom Sean Monahan efter förarbete från kedjekamraterna Johnny Gaudreau och Jaromir Jagr. Då stod uret på 16.32 men närmare än så kom inte hemmalaget.
Hos gästerna var Trevor van Riemsdyk tillbaka efter sin hjärnskakning.
Arizona Coyotes - Dallas Stars 4-5 (1-2, 1-0, 2-3)
Coyotes är fortsatt segerlösa den här hösten även om man hängde med bra mot Stars hemma i Gila River Arena. Matchen avgjordes egentligen inte förrän i den tredje perioden då Tyler Seguin gjorde två mål, bägge gångerna assisterad av Jamie Benn och John Klingberg. Hans mål betydde 3-4 och 3-5 och gjorde avståndet ointagligt för Coyotes.
Clayton Keller reducerade visserligen men alldeles för sent. Kellers mål var hans andra i matchen. Derek Stepan gjorde Coyotes två mål andra mål i matchen, Oliver Ekman-Larsson noterades för en assist.
Stars övriga mål prickades in av Benn, Radek Faksa och Stephen Johns.

Så gick snacket:
"Det kändes bra … Det var en sådan match där benen känns lite tunga i början men att det hjälper när man får utdelning" - Patrice Bergeron
"Vi är nära. Vi gör många bra saker tycker jag men när vi förlorar så syns bara de dåliga sakerna. Vi måste bara få till det lilla sista nu" - Henrik Lundqvist.
"Jag visste att jag skulle göra mål någon gång. Det hände idag och det känns ännu bättre när vi fick vinna också. Jag är väldigt glad ikväll" - Nico Hischier om sina första två NHL-mål i karriären.