Sidney Crosby stod för en ny uppvisning och ledde sitt Pittsburgh Penguins till seger med 5-1 mot Philadelphia Flyers i match 3 av Eastern Conference första slutspelsomgång.
- Det var skönt att få den här matchen. Nu har vi spelat den första här och fått en känsla för det. Det borde hjälpa oss i match 4, sa Crosby om bortasegern till nhl.com/sv efteråt.

Crosby stod för fyra poäng (1+3) i Flyers hemmaarena Wells Fargo Center och har nu sju poäng (4+3) på de tre första slutspelsmatcherna. Han gav sitt lag ledningen med 0-1 i den första perioden. Patric Hörnqvist lirade fram Crosby som via köksvägen skickade in pucken bakom en överspelad Brian Elliott.
Flyers var annars det något hetare laget i den första perioden, men trots elva skott på mål lyckades de inte överlista en storspelande Matt Murray.
I den andra fortsatte sedan Crosby, som var matchens bästa spelare, sin produktion. Och han gjorde det med snabba ryck.
Efter 6:48 var han med och assisterade till Evgeni Malkin som satte 0-3 i spel fyra-mot-tre. På den efterföljande tekningen lurade Crosby Claude Giroux, gick på attack och lyfte delikat fram en backhandflipp till Brian Dumoulin som gjorde 0-4. Tiden mellan målen klockades till exakt fem sekunder. Två mål har inte gjorts lika snabbt i Stanley Cup-slutspelssammanhang sedan 1965 då Detroit Red Wings gjorde det mot Chicago Blackhawks.
Crosby gjorde sin tredje assist i den tredje perioden när Justin Schultz skickade in 1-5 i powerplay. Sidney Crosby har nu 171 slutspelspoäng i karriären vilket är ett färre än Mario Lemieuxs klubbrekord.
- Det är en indikation på hur tävlingsinriktad han är. När insatsen är hög, när vi spelar i en bortaarena och det är viktiga matcher, då tenderar han att göra sina bästa matcher, sa Penguins coach Mike Sullivan.
Flyers enda mål i matchen, 1-4 i mitten av den andra perioden, prickades in från blålinjen av Travis Sanheim
- Det går inte att få panik. Nästa match är på onsdag och vi kommer vara redo. Vi får lägga den här bakom oss, precis som vi gjorde med match 1 och fixa det vi gjorde fel, menade Giroux.
Efter Crosbys uppvisning har Penguins nu 2-1 i matcher inför match 4 på onsdag.