Wilson-1

Ottawa Senators spelade bra i två perioder men lyckades inte i den tredje och förlorade den andra matchen i den östra konferensfinalen mot Pittsburgh Penguins med 1-0.
- Vi gav bort pucken många gånger. Vi kastade bara iväg den vilket skapade chanser och momentum för dem i vår zon, sa Senators tränare Guy Boucher på en presskonferens en stund efter slutsignalen i PPG Paints Arena.
Det är därför helt jämnt i matchserien inför match tre som spelas i Canadian Tire Centre i Ottawa på onsdag.

Senators lyckades inte komma med ett motrecept när Penguins ökade tempot och satte press i slutakten. Efter match tre och fyra mot New York Rangers i slutspelets andra omgång trodde nog Senators ha lärt sig hur de ska spela för att inte hamna i ett läge där de inte kan trycka tillbaka. Men det visade sig att de inte lärt sig riktigt till fullo ännu. Penguins press gav till slut Phil Kessel chansen som resulterade i 1-0 med sju minuter kvar att spela.
- Jag tyckte vi spelade väldigt bra i den första perioden och den andra var okej. Vår tredje var däremot inte tillräckligt bra. De kom hårt och pressade och vi klarade inte av det som vi kan göra, sa Boucher.

Senators hade emellertid all möjlighet att göra det. Penguins slutförde matchen med fem backar efter att Justin Schultz tvingats av isen i den första perioden. Men Penguins-backarna fick en ganska lugn resa, det var egentligen bara under matchens slutminuter de fick jobba ordentligt då Senators försökte få till en kvittering på Marc-Andre Fleury i Penguins målbur.
- Vi måste ha mer press. Vi hade det i slutet men det är klart att det kommer då. Många gånger chippade vi in pucken och åkte och bytte istället för att jaga efter. Men det händer, Pittsburgh är ett tufft lag att spela mot, sa Clarke MacArthur.
Och när väl puckarna kom djupt i Penguins zon var det oftast bara en Senators-spelare som jagade efter. Understödet, som vid Jean-Gabriel Pageaus 1-0-mål i match ett, saknades.
- Vanligtvis är vi väldigt bra på att understödja varandra när vi får pucken. Men idag tycker jag inte att vi låg tillräckligt nära varandra. Det ledde till att vi fick problem med att behålla pucken i vår offensiva zon, menade Boucher.
Den knappa tiden i anfallszon resulterade i att Ottawa nästa gick 20 minuter utan att skjuta ett skott på mål. De sköt sitt sista skott på mål i den andra perioden med 3.47 kvar att spela och nästa Ottawa-skott på mål kom inte förrän med 4.54 kvar att spela av den sista perioden då Zack Smith tvingade Fleury att ingripa.

• Det är något vi måste titta på för att komma på hur vi ska skapa mer. Det börjar med att vi backar måste ge pucken till forwards snabbare så att de kan komma ur egen zon och in i deras. Och när vi väl kommer dit måste vi ta puckarna mot mål, sa backen Dion Phaneuf.
    Bortsett från den tredje perioden i match två har Senators gjort bra perioder i Pittsburgh och vänder hem till den kanadensiska huvudstaden med 1-1 i matcher. De har lyckats begränsa Penguins till endast två mål och de har stoppat ett av ligans farligaste powerplay sex gånger. Senators har bevisat för sig själva att de kan spela jämt med den regerande mästaren.
    - De har några riktigt bra spelare som var på gång och som är svåra att hantera. Men tittar du på de här två matcherna har vi gjort fem bra perioder av sex möjliga, den tredje perioden kostade oss matchen ikväll, sa Boucher.
    Jämna matcher har annars varit Senators melodi under slutspelet. Det är så de har tagit sig till konferensfinal. De har åtta uddamålssegrar den här våren men oförmågan att kunna trycka tillbaka i den tredje perioden, som de själva sagt är en av de viktiga läxorna de lärt sig från de tidigare matcherna, straffade sig. Men en seger av två möjliga på bortaplan får ändå ses som väl godkänt för detta Senators som överraskat många under det här slutspelet.
    - Totalt sett gjorde vi vårt jobb. Vi vann en match här. Det är tighta matcher som man vill vinna. Men vi är hockeyspelare, vi är inte så dumma. Vi visste att vi inte skulle ta fyra i rad, sa MacArthur.
    Ottawa får resa hem, läsa läxan och bli redo för match tre.