Mark_Scheifel_WPG_Rdup

Blake Wheeler och Mark Scheifele visade i natt att formkurvan är på uppåtgående inför säsongsstarten nästa veckan. Båda stod för vars tre poäng när Winnipeg Jets besegrade Edmonton Oilers hemma med 5-3.

Scheifele öppnade matchens målskytte i powerplay i den första perioden efter inblandning från både Wheeler och Dustin Byfuglien. Oilers vände sedan på steken efter mål från Kailer Yamamoto och Ethan Bear innan första perioden var över - men det var hemmalagets kväll.

WPG-EDM: Wheeler serverar Scheifele i boxplay

I den andra perioden gjorde Scheifele sin andra kasse. I numerärt underläge snodde Wheeler pucken i mittzon och i en två-mot-en-situation lirade han Scheifele öppet mål vid den bortre stolpen. Målet betydde 3-2 till Jets sedan Skyler McKenzie några minuter tidigare satt 2-2 assisterad av bland annat Dennis Everberg.
7:24 in i den tredje perioden tog Wheeler saken i egna händer. Med Jets i fem-mot-tre fick han pucken från Scheifele och Byfuglien innan han stänkte in 4-2.
- Det finns en kemi mellan dem både på och utanför isen. Båda är väldigt fokuserade på att bli bättre och har spenderat sommaren med att bli det, hyllade tränare Paul Maurice duon efter matchen.
McKenzie, som försäsongsdebuterade, blev sedan tvåmålsskytt. Med 9:47 kvar att spela punkterade han matchen, återigen med Everberg som en av passningsläggarna. Yamamoto putsade till siffrorna för Oilers del under slutminuten.

WPG-EDM: McKenzie ökar på Jets ledning

Columbus Blue Jackets - St. Louis Blues 1-5 (1-1, 0-3, 0-1)
Även Blues hade i natt ett radarpar som visade växande form. När gästerna tvålade till Blue Jackets med hela 5-1 i Nationwide Arena gjorde Sammy Blais två mål och Robert Thomas noterades för tre assist.
Blais båda mål kom i den andra periodens inledning, och det var Thomas som låg bakom dem. Den sistnämnde hade då redan noterats för sin första assist till för kvällen. I den första perioden var det nämligen han som spelade fram Chris Butler till 1-1.
Ivan Barbashev och Dmitrij Jaskin fastställde slutresultatet. Centern Oskar Sundqvist noterades för en assist i powerplay på Jaskins 5-1-mål. Columbus mål prickades in av Cam Atkinson.

Barbashev

Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 2-3 (0-1, 3-1, 0-0)
Ett ryck i inledningen av den andra perioden och en storspelande målvakt blev Red Wings segerrecept borta mot Penguins. Efter att Michael Rasmussen gjort 1-1 efter 4:07 av mittperioden ökade Andreas Athanasiou och Trevor Daley på till 3-1 innan klockan nått tio minuter.
Teddy Burgler reducerade sedan för hemmalaget som trots 31 skott på mål inte lyckades överlista målvakten Harri Säteri någon mer gång. Hemmalagets första mål slogs in av Ryan Haggerty.