Efter att ha upplevt en tuff februari månad började Florida Panthers chanser att nå slutspel se mindre och mindre ut. Men i nattens bortamöte med topplaget St. Louis Blues tog klubben sin andra raka seger (2-1) och placerade återigen sig själva i slagläge för att klättra upp på rätt sida om strecket i Eastern Conference.

Colton Parayko gav Blues ledningen 11:20 in på andra perioden med sitt tionde mål för säsongen, men mindre än fem minuter senare kvitterade Mike Hoffman i powerplay - hans 29:e mål för säsongen. Hoffmans mål spelades fram av 23-årige Aleksi Saarela, som gjorde sin första assist i NHL-karriären. Saarelas andra NHL-assist kom i tredje perioden när han hittade Brett Connolly efter 4:23. Connolly drämde till direkt och hans 19:e mål för säsongen var ett faktum. Panthers kunde sedan hålla undan och vinna med 2-1.
- En otroligt viktig seger för vårt lag, säger Connolly till NHL.com/sv. Det här är den bästa tiden på året att spela hockey. Du känner pressen och du jobbar extra hårt för att nå dit alla vill: slutspelet. Alla ger det där lilla extra. Vi måste fortsätta bygga på detta nu. Bara ignorera allt folk säger runtomkring oss, spela så bra vi kan och så får vi se vad som händer.
Panthers står nu på 78 poäng och har en poäng upp till Carolina Hurricanes (79) för den sista wildcard-platsen. Man jagar även Toronto (79) för att kunna ta en plats som tredje seed inom Atlantic Division.
Nedan följer en summering av omgångens övriga fyra matcher:
Buffalo Sabres - Washington Capitals 3-2 STR (1-0, 1-0, 0-2, 0-0, 1-0)
Lagets svenskar såg till att ordna 1-0 för Sabres när Victor Olofsson i första perioden satte sitt 20:e mål för säsongen, framspelad av Rasmus Dahlin och Marcus Johansson. Dahlin inkasserade sin andra assist i matchen när han i andra perioden spelade fram Jack Eichel i powerplay till 2-0. Alex Ovechkin såg sedan, med ett mål och en assist, till att Capitals kom tillbaka i tredje perioden. Men efter en mållös förlängning drog Sabres det längsta strået när Dominik Kahun överlistade Braden Holtby i straffläggningen, samtidigt som Linus Ullmark räddade Richard Paniks försök.

BUF-WSH: Olofsson snärtar dit ledningsmål

Winnipeg Jets - Arizona Coyotes 4-2 (0-2, 2-0, 2-0)
Efter att ha hamnat i underläge 0-2 kom Jets tillbaka starkt hemma i Bell MTS Place och kunde vinna mot slutspelskonkurrenten Coyotes med 4-2. Nick Schmaltz stod för båda målen för bortalaget, båda framspelade av Phil Kessel, medan Nikolaj Ehlers (1+2), Cody Eakin (1+1) och Tucker Poolman (1+1) noterade mer än ett poäng för hemmalaget.
Los Angeles Kings - Colorado Avalanche 3-1 (2-0, 0-0, 1-1)
Colorado Avalanche åkte på en tung smäll då man, utöver att förlora med 3-1 borta mot Los Angeles Kings, även tappade sin självklare superstjärna Nathan MacKinnon till skada. MacKinnon utgick i andra perioden och kunde inte återvända till matchen. Kanadensaren har stått för 93 poäng för Avalanche. Näst bästa poängplockare i laget är Cale Makar på 47 poäng.
Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights 2-3 ÖT (1-1, 0-0, 1-1, 0-1)
Mikko Koskinen stod för 45 räddningar för Oilers men kunde trots det inte hindra Golden Knights från att lämna Rogers Place med två poäng. Vegas-backen Shea Theodore stod för matchavgörandet 2:13 in på övertidsperioden, något som ger laget en trepoängsledning i Pacific Division före just Edmonton Oilers.

EDM-VGK: Theodore ordnar segern för Golden Knights

SÅ GICK SNACKET:
"Vi ville gå härifrån med två poäng. Det här är inte vad vi hoppades på, men jag är nöjd med att vi inte gav upp och vi hade dessutom chanser att vinna matchen innan det gick till övertid." - Capitals tränare Todd Reirden om lagets vändning från 0-2 till 2-2 i tredje perioden.
"Vi är ett lag som tror mycket på oss själva. Vi vet att om vi jobbar hårt och spelar bra så kommer vi vinna de flesta kvällar. Vi är ett motståndskraftigt lag och det bevisade vi ikväll genom tre perioder." - Golden Knights forward Jonathan Marchessault om segern över Pacific Division-konkurrenten Oilers.