texier

Det nattens NHL-schema saknade i antal matcher (två) kompenserades av att de matcher som väl stod på agendan båda var jämna och täta rakt igenom.
Columbus Blue Jackets undgick att inleda säsongen 0-3-0, vilket i sådant fall varit klubbens sämsta inledning på fyra säsonger, genom att kämpa till sig en 4-3-seger på övertid hemma mot Buffalo Sabres. Men den satt långt inne. Trots ett skottövertag på hela 44-18.

• Jag skulle inte säga att vi spelat dåligt de första två matcherna, men det här var definitivt vår bästa match sett till helheten, säger Blue Jackets tränare John Tortorella till NHL.com/sv.
    Samtidigt såg regerande mästarna St. Louis Blues till att Toronto Maple Leafs åkte på säsongens första förlust på ordinarie tid. 3-2 skrevs slutresultatet till efter att Alex Pietrangelo avgjort i tredje perioden.

TOR-STL Pietrangelos mål blir hans 400:e poäng i NHL

• Vi spelar bra här, det är en kul byggnad att vara i, säger matchhjälten. Publiken har mycket energi. Carl Gunnarsson har spelat här, Alex Steen har spelat, Tyler Bozak… det finns många kopplingar och många har vänner och familj härifrån. Det är kul att spela, och vinna, här.
    Nedan följer en summering av omgångens NHL-matcher:
    Toronto Maples Leafs - St. Louis Blues 2-3 (0-0, 2-2, 0-1)
    En av Blues-spelarna med kopplingar till Toronto är målvakten Jordan Binnington. Burväktaren växte upp i Richmond Hill, drygt fyra mil norr om Scotiabank Arena där matchen spelades, och uppskattade efter matchen att han haft drygt 50 vänner och bekanta på plats i arenan.
    - Det var häftigt, säger Binnington. Jag såg till och med några av mina vänner i publiken. Både häftigt och speciellt.
    Tur då att Binnington levererade en utmärkt insats. 32 räddningar på 34 skott och en räddningsprocent på 94,1 blev resultatet för 26-åringen.
    - Det är alltid mycket press i en så'n här match, säger Alex Pietrangelo. Men ni i media har säkert skrivit 50 artiklar om hur lugn och iskall han (Binnington) alltid är. Ikväll var inget undantag.
    - Det var ett bra citat, kom svaret från Binnington.
    Matchen i sig började bra för Blues då Oskar Sundqvist gav gästerna ledningen 8:30 in på andra perioden, detta efter en mållös förstaperiod. Drygt tre minuter senare kvitterade dock Frederik Gauthier efter att Jason Spezza vispat ner en puck från luften och rakt på Gauthiers blad. Bara 24 sekunder efter det gav William Nylander hemmalaget ledningen med sitt andra mål för säsongen.
    Med bara 48 sekunder kvar att spela av perioden lyckades dock Brayden Schenn kvittera, och väl i tredje perioden kom alltså avgörandet från Pietrangelo - för övrigt backens 400:e poäng i karriären.
    Segern var Blues sjunde raka mot just Maple Leafs.

TOR-STL: Sundqvist överlistar Andersen med slagskott

Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres 4-3 ÖT (2-0, 0-2,1-1, 1-0)
Rookieforwarden Alexandre Texier blev matchhjälte för Blue Jackets när han satte dit 4-3-målet 2:08 in på övertidsperioden. Målet var Texiers första för säsongen och andra på de totalt fem NHL-matcher han spelat.
- Foligno gjorde ett kanonjobb med framspelningen, framhäver den unge fransmannen. Jag ropade på honom men jag vet inte om han hörde mig. När han vände om med pucken var jag helt ensam i mitten.
Hemmalaget borde kanske ha bärgat segern redan innan övertid. Med över det dubbla antalet skott och ett stort övertag sett till puckinnehav såg det många gånger ut som Sabres hängde i för glatta livet. Men mellan stolparna stod en lugn och trygg Linus Ullmark som gjorde sin första match för säsongen.
- Efter ett par matcher där allt gått vår väg hade vi svårt att hitta vårt spel idag, speciellt i första perioden, säger Sabres tränare Ralph Krueger. Linus gav oss chansen. Vi visade karaktär genom att komma tillbaka från ett tvåmålsunderläge, mycket tack vare att Linus köpte oss lite tid.

CBJ-BUF Texier avgör på OT med kvickt skott

SÅ GICK SNACKET:
"Vi måste ladda om. Kanske vara lite sura över förlusten idag, men det är en ny dag imorgon och så är det med det. Vi har många matcher kvar att spela."
- Linus Ullmark om förlusten mot Blue Jackets.
"Du kan inte spela ordentligt utan att ha attityd och självförtroende. Det var något jag försökte trycka på under vårt träningsläger, att det är en viktig del av vårt lag. Att få vinna på det här sättet, jag tror det ger oss lite extra energi."
- John Tortorella om vinsten över Sabres.