hartman-hat-trick-16x9

Tränare Joel Quenneville jubilerade när Chicago Blackhawks hemma i United Center tog emot Nashville Predators. Det var Quennevilles 1500:e grundseriematch och matchen slutade med seger för den rutinerade coachen.

Det ska han tacka 22-årige Ryan Hartman för, som i den tredje perioden stod för ett äkta hattrick och hjälpte Blackhawks till att ta sig förbi Predators.
Hartmans första mål kom efter 11.49 i perioden och hans två andra inom loppet av 44 sekunder under matchens sista två minuter.
Det sista målet i matchen kom i tom bur men ska man tro Hartman var det ingen tillfällighet.
- Kane kom fram till mig och sa, "du har gjort två va?". "Ja", sa jag. "Okej, då ska jag se till att du får pucken", berättade Hartman för NHL.com efter matchen.
Hartman, som bara hade gjort 8 matcher i NHL inför säsongen, har spelat 38 i år och med matchen igår inräknad gjort 10 mål.
Här är en summering från samtliga av nattens matcher

Carolina Hurricanes - Boston Bruins 4-3 (0-1, 2-0, 1-2, 1-0)
Sebastian Ahos två mål såg till att Carolina kunde ta sin 18:e seger för säsongen. Finländaren gjorde 1-1 i den första perioden och såg sedan till att avgöra tillställningen i förlängningen när han hittade rätt bakom Zane McIntyre.
Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning 6-2 (0-0, 2-1, 4-1)
Penguins, som inte spelat sedan den nyårsafton, tog sin femte raka seger genom att hemmaslå Lightnings. De gjorde det efter att ha mäktat med fyra mål i slutperioden och stängt igen matchen fullständigt. Victor Hedman och Anton Strålman noterades för vardera en assist hos gästerna. Hedman ligger allt jämt tvåa i backarnas poängliga, två poäng bakom San Jose Sharks Bret Burns.
Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)
Blue Jackets hoppade tillbaka på vinnarspåret efter två raka förluster som viss baksmälla efter sin supersvit på 16 segrar. Matchhjälte blev Nick Foligno som avgjorde efter knappt halva övertidsperioden. William Karlsson noterades för en assist på David Savards 1-0-mål.
Chicago Blackhawks - Nashville Predators 5-2 (2-1, 0-0, 3-1)
Niklas Hjalmarsson stod för ett mål och en assist för Blackhawks och i Nashville gjorde Mattias Ekholm sitt andra mål för säsongen.

Ottawa Senators - Edmonton Oilers 5-3 (2-0, 2-3, 1-0)
Mark Stone satte ett mål och två assist och hjälpte Senators att slå Oilers hemma i Canadian Tire Centre. Målet var Stones 12:e för säsongen och hans framspelningar nådde Zack Smith och Mike Hoffman. Tom Pyatt och Kyle Turris blev också målskyttar för Senators. I Oilers noterads Anton Lander för sin andra assist på lika många matcher, även Adam Larsson hamnade i poängprotokollet med en assist.
Anaheim Ducks - Minnesota Wild 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)
Minnesota fortsatte sitt Kalifornien-äventyr med att besöka Honda Center, Minnesota-tränaren Bruce Boudreaus tidigare hemmaarena.
Det slutade med seger för Boudreau och Wild.
Avgörandet kom i den andra perioden när Matt Dumba och Jared Spuregon gjorde varsitt mål. Anaheims mål prickades in av Ryan Kesler, framspelad av Jakob Silfverberg, i den första perioden. Wild befäste i och med segern andraplatsen i Central Division.

Nattens utropstecken:
Ryan Hartman. Hur ofta ser man ett äkta hattrick egentligen?
Nattens stjärnor:
Ryan Hartman, Chicago Blackhawks, 3 mål
Mark Stone, Ottawa Senators, 1 mål, 2 ass
Sebastian Aho, Carolina Hurricanes, 2 mål
Så gick snacket:
"Han gör framsteg hela tiden i sin utveckling, håller pucken, ser spelet och försöker skjuta själv. Det skulle vara trevligt om han blev lite mer självisk och tog pucken mot mål lite oftare men han är 19 år och hans utveckling är precis där man kan förvänta sig" - Hurricanes coach Bill Peters om Sebastian Aho.
"Det var ett bra svar. Vi visste att det skulle bli svårt att börja vinna igen. Ibland när man har en svit går allting lätt. Man måste hitta sätt att ta skitjobbet igen. Så var det ikväll" - Nick Foligno efter Blue Jackets seger.
"Jag älskar det. När du vinner är det ännu enklare att svara på frågor om att vara tillbaka. Jag såg många människor som behandlade mig väl under mina år här" - Bruce Boudreau om att vara tillbaka I Anaheim.