german roundup 1218

Första matchen. Första vinsten. Första stjärnan.
NHL-debuten blev inget annat än lyckad för Carter Hart när Philadelphia Flyers slog Detroit Red Wings med 3-2

Det har varit några händelserika dagar för Flyers. Dave Hakstol fick lämna sin post som tränare i måndags och ersattes då av Scott Gordon från Lehigh Valley i AHL. Samma dag kallades Hart upp från samma lag och kastades direkt in i hetluften.
- Jag försökte bara spela och fokusera på mitt spel, fokusera på de saker som har tagit mig hit och inte göra sånt som jag inte kan kontrollera, säger Hart som utsågs till matchens första stjärna.

Hart, som är den sjätte målvakten att starta en match för Philadelphia den här säsongen, gjorde 20 räddningar i matchen och Flyers kunde ta sin första seger efter fyra raka fluster.
James van Riemsdyk gjorde 1-0 i den första perioden. I inledningen av den andra kvitterade Detroit genom Dennis Cholowski, men innan perioden var slut hade Flyers ryckt åt sig en 3-1-ledning.
Hart tvingades kapitulera för andra gången i öppningen av den tredje när Jacob de la Rose satte sitt andra mål för säsongen. Men efter svenskens mål stängde Hart igen och NHL-starten blev lyckad för både honom och nye coach Gordon.
- Det var nog en stor lättnad för alla. Våra resultat den senaste tiden har varit frustrerande. Det är alltid skämt att börja med en seger. För Carter var det en bra match att börja med, sa Gordon som coachade sin första NHL-match sedan 2010.

Här är summeringen från nattens matcher:
Buffalo Sabres - Florida Panthers 2-5 (1-0, 1-1, 0-4)
Florida gjorde fyra mål i den tredje perioden och såg till att säkra sin sjunde raka seger mot Buffalo. Evgenii Dadonov blev tvåmålsskytt och lade dessutom till en assist i 5-2-segern.
Dadonov satte 2-3 på en straff efter 3:30 av den tredje perioden och spelade fram Frank Vatrano till 2-4 efter 4:42. Gästerna gjorde alltså tre mål på mindre än fem minuter.
Sitt andra mål i matchen gjorde Dadonov i tom kasse med 2:30 kvar att spela.
Sabres förstakedja med Jack Eichel, Jeff Skinner och Sam Reinhart låg bakom båda hemmalagets mål. Skinner gjorde det ena, hans 25:e för säsongen och Rasmus Ristolainen det andra, assisterad av Reinhart och Skinner.

New Jersey Devils - Toronto Maple Leafs 2-7 (1-3, 0-2, 1-2)
Auston Matthews och John Tavares stod för ett mål och en assist, Nazem Kadri samt Connor Brown spelade fram till tre mål och Tyler Ennis blev tvåmålsskytt. Produktionen kom med andra ord från flera håll för gästerna som lyckades undvika att förlora tre matcher i rad för första gången den här säsongen.
Även Patrick Marleau gjorde mål, hans 544:e i karriären vilket är lika många som Maurice Richard för 30:e flest genom tiderna. Marleaus 3-0-mål blev också matchvinnande - hans 106:e i karriären.
För Toronto var det åttonde gången de senaste elva matcherna som de lyckades föra minst fyra mål i en och samma match.
I Devils var Taylor Hall tillbaka efter två matchers frånvaro, men Devils fick ändå skriva in sin 12:e förlust på sina senaste 15 matcher.

NJD-TOR: Fint samarbete leder till mål för Leafs

New York Rangers - Anaheim Ducks 3-1 (0-0, 0-1, 3-0)
Det var en skottfattig och länge målsnål tillställning i Madison Square Garden.
Hemmalaget vann skotten med 24-15 efter att ha skjutit 14 mot 1 i den sista perioden. Det var också då målen kom. Det matchavgörande gjorde Kevin Hayes i numerärt underläge med bara 40 sekunder kvar.
Pontus Åberg gav Ducks ledningen i den andra perioden när han vallade in pucken via Mika Zibanejad. Hans elfte mål för säsongen. Vladislav Namestnikov kvitterade halvvägs in i den tredje innan Hayes gjorde 2-1 och Filip Chytil satte 3-1 i tom kasse. För Ducks innebar förlusten att deras sex matcher långa bortasegersvit bröts.

NYR-ANA: Åbergs puck studsar in på försvarare

Minnesota Wild - San Jose Sharks 0-4 (0-0, 0-2, 0-2)
Martin Jones var säkerheten själv mellan stolparna och höll med 26 räddningar nollan för Sharks. Det var Jones första nolla för säsongen och den såg till att San Jose kunde ta sin femte raka seger.
Logan Couture gjorde två mål. Hans första kom efter 9:49 i den första perioden, bara 29 sekunder innan Joe Pavelski satte 0-2 på ett friläge.
Couture gjorde sedan 0-3 51 sekunder in i den tredje perioden. Lukas Radil stängde matchen för gästerna med sitt 0-4-mål med 2:15 kvar. Erik Karlsson noterades för en assist och har nu gjort sju passningspoäng på en sex matcher lång poängsvit.

MIN-SJS: Läckert passningsspel ger Couture läget

Chicago Blackhawks - Nashville Predators 2-1 (0-1, 2-0, 0-0)
Tack vare två svenskar kunde Chicago räkna in sin andra seger på sina 12 senaste matcher. Gustav Forsling, som i går blev aktiverad från skadelistan, gjorde sitt andra mål för säsongen när han kvitterade till 1-1 i den andra perioden med ett handledsskott som hittade in via stolpen.
Blackhawks tog sedan ledningen genom Erik Gustafsson som satte sitt sjunde för säsongen fram till 2-1. Hans mål kom efter ett skott från blå i powerplay. Svenskarnas mål kom sent i den andra perioden och räckte för Chicago. Målvakten Cam Ward gjorde 30 räddningar varar 13 i den sista perioden.
En annan svensk, Marcus Krüger, hade en mindre rolig kväll. Han tvingades lämna matchen i den andra perioden efter att ha träffats av Ryan Hartmans armbåge.
Kevin Fiala gjorde gästernas enda mål. För Nashville var förlusten deras åttonde raka på bortaplan.

Dallas Stars - Calgary Flames 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)
Båda Dallas målvakter, Ben Bishop och Anton Khudobin, fick hjälpa laget att hålla nollan mot Flames. Bishop startade matchen, men fick göra ett kort avbrott efter att ha blivit tacklad av Garnet Hathaway i den andra perioden. Khudobin kom in, gjorde tre räddningar innan han lämnade över jobbet till Bishop igen. Totalt svarade de två för 24 räddningar.
Jamie Benn gav Stars ledningen i första perioden när han vinklade in Tyler Seguins passning med skridskon. 2-0 gjorde Radek Faksa sent i den andra perioden.
Flames spelade utan skadade Sam Bennett och James Neal. Det var andra gången på de senaste fem matcherna som Flames blev nollade.

Edmonton Oilers - St. Louis Blues 1-4 (0-1, 1-0, 0-3)
St. Louis hade mest effektivitet i den tredje perioden och kunde med triss i mål dra ifrån Oilers. Förre Oilers-spelaren Pat Maroon gjorde 1-2 för gästerna, men det krävdes video för att avgöra om pucken var över mållinjen eller inte.
Vladimir Tarasenko utökade ledningen för Blues i powerplay innan Jaden Schwartz satte punkt för målskyttet med sitt 1-4-mål i tom kasse.
Blues lyckades hålla Connor McDavid borta från poängprotokollet, första gången på nio matcher för Oilers lagkapten.

EDM-STL: Perrons skott placerar sig precis rätt

Arizona Coyotes - New York Islanders 1-3 (1-1, 0-2, 0-0)
Mario Kempe gjorde sitt första mål för säsongen när han gav Coyotes ledningen med 1-0 efter halva den första perioden. Men målet räckte inte för hemmalaget. Innan den första perioden var slut hade Joshua Ho-Sang även han gjort sitt första för säsongen och Islanders hade kvitterat.
I mittperioden kunde sedan gästerna rycka. Brock Nelson gjorde 1-2 efter 3:38 och Anthony Beauvillier 1-3 efter 8:29. Målen var deras elfte för säsongen.
Islanders mål vaktades av Robin Lehner som räddade 36 skott i matchen och hjälpte sitt lag till sin tredje raka seger. För Coyotes var det sjätte förlusten på sina sju senaste matcher.

ARI-NYI: Bailey passar, Beauvillier skjuter

Vancouver Canucks - Tampa Bay Lightning 2-5 (1-2, 0-1, 1-2)
Lightning lyckades hålla undan och dra ifrån för sin tionde raka match med poäng. Gästerna ledde med 1-3 efter de två första perioderna, men en reducering av Chris Tanev i inledningen av den tredje gjorde att Canucks hade häng. Hemmalaget skapade ett par chanser mot Andrei Vasilevskiy i Tampa-målet men lyckades inte få hål på honom.
Med 2:38 kvar kunde istället Tampa kontra in 2-4 genom Steven Stamkos och sedan göra 2-5 genom Ondrej Palat. Victor Hedman och Anton Strålman låg bakom de två sista målen med var sin assist.
Anders Nilsson vaktade Canucks mål och räddade totalt 32 skott. Elias Pettersson gick poänglös från matchen och därmed stannade hans poängsvit på sju matcher.

VAN-TBL: Martels läckra passning ger Paquette läge

Los Angeles Kings - Winnipeg Jets 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
Botten mot toppen i väst, men det var omvänt resultat på tavlan. Kings, som förlorat fyra i rad, tog nämligen båda poängen och bröt Jets fem matcher långa segersvit på bortaplan.
Austin Wagner gjorde två av Kings mål och fick sällskap av Alex Iafallo och Nate Thompson i målprotokollet. Jonathan Quick gjorde 27 räddningar.
Wagners mål betydde 1-0 och 3-1. Hans andra kom på friläge efter 18:08 av den andra perioden. Det var första gången rookien gjorde två mål i en och samma NHL-match.
Jets mål sattes av Mathieu Perreault som därmed gjorde mål för femte matchen i rad. Connor Hellebuyck stod för 27 räddningar.
Få de senaste nyheterna från NHL på Twitter via [@NHLsv]
Så gick snacket:
"Jag brukade läsa om alla stora spelare när jag växte upp, det är ganska häftigt att vara i det sällskapet nu" - Patrick Marleau.
"En tung sege för oss. Jag tyckte det var en av de mest stabila matcherna vi gjort från start till mål, så som vi försvarade och stängde ner deras kontringar" - Martin Jones.
"Pausen gjorde det lite lättare. Då fick jag chansen att samla mig och bli redo för den tredje perioden" - Ben Bishop.
"Vi vill alltid göra mål, men jag tycker det viktigaste är att vi inte släpper in några mål, det gjorde vi bra idag också" - Gustav Forsling.