cros2

Pittsburgh Penguins har fått en perfekt öppning av matchserien mot Columbus Blue Jackets i Stanley Cup-slutspelets första runda.
Penguins vann de även den andra matchen i serien efter 4-1 hemma i en kokande PPG Paints Arena.
Det var Sidney Crosby som anförde styrkorna i nattens match och svarade för ett mål och två målgivande passningar.

Pittsburgh-kaptenen öppnade målskyttet 8:31 in i den första perioden efter att Columbus-keepern Sergei Bobrovsky inte fått ordning på pucken bakom sitt mål. Pens forward Conor Sheary utnyttjade misstaget och spelade in pucken till Jake Guentzel som i sin tur la upp för Crosby som hade öppet mål.
Columbus kvitterade sju minuter in i den andra perioden i ett tre mot två-läge efter en snabb spelvändning. Brandon Saad gick på ett rappt eget avslut och skickade in pucken över axeln på Marc-Andre Fleury som åter vaktade Pittsburgh-kassen efter Matt Murrays skada under uppvärmningen i match 1.
Alex Wennberg noterades för assisten vid Blue jackets utjämning.
Repliken kom 51 sekunder senare av Guentzel då hemmalaget kunde kontra. Crosby spelade över pucken i två mot ett-läget och skottet satt lågt invid Bobrovskys vänstra stolpe.
2:01 in i den tredje perioden utökade Evgeni Malkin till 3-1 med sitt första mål efter det att han inför slutspelet missade 13 matcher på grund av en skada.
Målet kom just då Columbus åter blev fulltaliga efter en utvisning och Malkin avslutat ur snäv vinkel.
Patric Hörnqvist fastställde slutresultatet 4-1 i öppen bur 46 sekunder från slutet.
Matchserien flyttar nu till Columbus där match 3 spelas på söndag.