Sens celebrate Ott-BOS

Ottawa Senators hade inte lyckats vinna på hemmaplan på två veckor. Men mot Boston Bruins bröt de den trista trenden genom hårt och disciplinerat försvarsspel. - Jag älskade hur vi spelade ikväll sa tränare Guy Boucher.

Ottawa Senators hade inte vunnit hemma i Canadian Tire Centre sedan den 11:e november när de besegrade Los Angeles Kings med 2-1. Därefter hade det blivit förluster mot Minnesota Wild, Nashville Predators och Florida Panthers. Men i torsdagens match mot Boston Bruins lyckades Senators få ordning på hemmaspelet tack vare stor hängivelse i det defensiva spelet.
Gästande Boston Bruins, som är NHL:s mest skjutglada lag, fick slita hårt och lyckades bara få till 20 avslut mot Senators målvakt Craig Anderson.

OTT-BOS
  • Det var väldigt stabilt ikväll. Vi låg på rätt positioner, på deras spelare. Vi gjorde deras spelare frustrerade. Vi kom ut ur egen zon. Vi kunde hålla emot på deras forechecking, sa Anderson till Sens TV efter matchen.
    Senators har haft en förmåga att ofta ha släppt in det första målet i sina matcher under hösten. Det var därför ingen jätteskräll, skottstatistiken till trots, när David Pastrnak med 11 sekunder kvar av den första perioden såg till att Senators hamnade i underläge för 15:e matchen av 20 möjliga. Mark Stone kvitterade i den andra perioden och under matchens sista 20 minuter stängde hemmalaget butiken med att först föra 2-1 genom backen Chris Wideman och sedan fastställa slutresultatet, 3-1, genom Kyle Turris.
    - Vi spelade riktigt bra, defensivt och i mittzon. Hela matchen var bra, väldigt glad över sättet vi spelade på, sa Kyle Turris.

Ottawa-tränaren Guy Boucher tycke att hans spelare spelade som ett lag, med karaktär och med stor uppoffring i det defensiva spelet.
- Jag älskade verkligen hur vi spelade i den här matchen. Titta bara på Karlsson idag, han täckte åtta skott. Åtta skott från en enskild spelare, det är en spelare som vill vinna. Han visar vägen och alla följer med. Det var en lagseger ikväll, sa tränaren Guy Boucher till Sens TV.
Förutom sina åtta täckta skott spelade Karlsson 28. 42 minuter men gick poänglös från matchen. Efter 20 spelade matcher ligger lagkapten Karlssons Senators på tredjeplats i Atlantic Division med 25 inspelade poäng. Segern mot divisionsrivalerna Montreal Canadiens i onsdags och mot Bruins igår kan bli viktiga i längden för att Ottawa ska kunna ta en av de tre direktplatserna till slutspelet längre fram.
Senators gjorde fyra mål i matchen mot Carey Prices och Montreal Canadiens i söndags. I går gjorde de tre på Tuukka Rask i Bruins-målet. Boucher menar att deras offensiva spel är ett upphov från deras defensiva insatser.
- Vi har två hinkar. En defensiv och en offensiv. Man vill fylla båda men utan att tömma den ena för att fylla den andra. Det har vi gjort. Killarna har köpt in i defensiven och jobbat väldigt hårt för att fylla den offensiva utan att tömma den defensiva. Det är en inställningsfråga och svårt men det är så topplagen gör, sa Boucher.