Skip to main content

NHL presenterar 2017 SAP NHL Global Series™

Colorado Avalanche, Ottawa Senators möts i två grundseriematcher i Stockholm den 10-11 november

NHL.com @NHL

NEW YORK/TORONTO -- Colorado Avalanche® och Ottawa Senators® kommer att mötas i två matcher i Stockholm. Matcherna ingår i 2017 SAP NHL Global Series™. Det meddelade National Hockey League (NHL®) och the National Hockey League Players' Association (NHLPA) på onsdagen.

Avalanche och Senators kommer att mötas på Ericsson Globe Arena i Stockholm den 10 och den 11 november. Biljetterna börjas säljas onsdagen den 29 mars.

Matcherna under 2017 SAP NHL Global Series™ är sjätte gången som NHL-lag spelar sina matcher i Europa och den första gången sedan 2011 då Compuware NHL Premiere™ spelades i Berlin, Helsingfors och Stockholm. I de här matcherna får NHL:s passionerade och lojala fans utanför Nordamerika chansen att se några av ligans största stjärnor i matcher som engagerar överallt. Matcherna mellan Colorado och Ottawa den 10 och 11 november blir de 21:a och 22:s grundseriematcherna i Europa och de 7:e och 8:e att spelas i Sverige.

- Vi har fler svenska spelare än någonsin i NHL och vi är extremt glada över att 2017 SAP NHL Global Series ger oss tillfälle att visa upp några av de spelarna i deras hemland, med sina NHL-lag, säger NHL-kommissionären Gary Bettman. Att vi återvänder till den internationella scenen med reguljära NHL-matcher är ytterligare en höjdpunkt under vårt 100-årsjubileum.

- Hockey är en global sport, med NHL-spelare från hela världen. Och vi fokuserar på ytterligare tillväxt, säger Don Fehr, NHLPA:s VD. Att spela de här seriematcherna i Ericsson Globe Arena är en del i denna vår strävan och det här lovar att bli något riktigt minnesvärt. Våra spelare i Senators och Avalanche ser fram emot 2017 SAP NHL Global Series.

- Precis som Kanada är Sverige en stor hockeynation. Ottawa Senators är stolt över sin rika historia när det handlar om svenska spelare, däribland två av klubbens största kaptener i Erik Karlsson och Daniel Alfredsson, säger Senators ägare och ordförande Eugene Melnyk. Ottawa Senators är hedrade att få vara en del av 2017 NHL Global Series. När vi återvänder till Stockholm är det en unik chans för oss att visa upp oss och NHL för en världspublik. Räknar man in vårt värdskap för NHL Outdoor Classic i december, vårt deltagande i NHL:s 100-årsjubileum och nu den här trippen till Sverige, så är hockeysäsongen 2017-18 mycket spännande för Senators alla fans.

Video: 2017 SAP NHL Global Series - Senators - Avalanche

- Vi är mycket glada att vi får chansen att spela de här matcherna i Sverige, sade Avalanche's president Josh Kroenke. Sverige och Stockholm har en rik hockeyhistoria och vi ser fram emot att spela framför de fantastiska svenska fansen och få vara med och visa upp NHL. Hockey är en global sport och vår laguppställning innehåller ju spelare från Sverige, Finland, Ryssland och Schweiz förutom från Kanada och USA. Det glädjer oss mycket att att Europa och särskilt Sverige får chansen att njuta av NHL-hockeyn.

- Vi är stolta över att få vara en partner till NHL och sponsor till 2017 SAP NHL Global Series, säger Bjoern Ganzhorn, ansvarig för sponsorsfrågor i SAP. Det blir ett komplement till vårt partnerskap med ligan där vi fokuserar på datadrivna fakta och utbyggd statistik som förändrar hocketsporten för fansen över hela världen.

- Vi är mycket stolta och nöjda med att vi återigen kunnat ta NHL till Sverige, säger Thomas Johansson, som basar för International Music hos Live Nation. Det här har blivit en tradition för oss se'n vi gjorde det för första gången 1999 och senast 2011. Nu, sex år senare, kan vi återigen presentera det bästa hockeyn har att erbjuda för de svenska fansen.

Matchen den 10 november, med Colorado som hemmalag, startar kl 20.00 svensk tid (2 p.m. ET/Noon MT) och matchen dagen efter startar kl 19.00 svensk tid (1 p.m. ET/11 a.m. MT). Där har Ottawa hemmaplansfördel. Matcherna sänds i TV3, Viasat Hockey och Viaplay. Mer säsndningsinfo kommer senare.

- Vår investering i NHL är mycket omfattande eftersom vi sänder alla matcherna, ungefär 1.300 matcher varje säsong. Det är ett unikt paket som svenska TV-tittare aldrig haft tillgång till tidigare, säger Per Nunstedt, vice president för MTG Sport. Vi har också en NHL-studio som varje helg täcker de matcher som spelas under bästa sändningtid. Att vi nu får tillfälle att flytta våra arbetsplatser ett slagskott mot Globen för att täcka 2017 NHL Global Series blir säsongens höjdpunkt för oss.

NHL är en internationell liga med 26 procent av spelarna från länder utanför Nordamerika. Senators kapten Erik Karlsson kommer från Landsbro i Småland och Avalanche kapten Gabriel Landeskog från Stockholm. Det blir första gången de återvänder till sitt hemland för att spela för sina NHL-lag. Andra svenskar i de två lagen just nu är Fredrik Claesson (Stockholm), Anton Lindholm (Skellefteå), Carl Söderberg (Malmö) and Viktor Stålberg (Göteborg).

Ottawa Senators var ett av de fyra NHL-lag som spelade i Bridgestone NHL Premiere 2008. Senators och Pittsburgh Penguins® vann en match var i Globen. För Ottawa spelade då bland andra Chris Neil och Chris Kelly som båda finns med i dagens lag, liksom tre medlemmar ur Senators lagledning: Daniel Alfredsson, Chris Phillips och Shean Donovan.

Colorado spelar sin andra match i Europa men den första reguljära NHL-matchen. Som Stanley Cup-mästare 2001 mötte Avalanche svenska elitserielaget Brynäs och vann med 5-3 i 2001 NHL Challenge Series. Tre spelare i Avs' har spelat i Sverige förut: Erik Johnson (2009 Compuware NHL Premiere i Stockholm som spelare i St. Louis Blues®), Fedor Tyutin (2010 Compuware NHL Premiere i Stockholm som spelare i Columbus Blue Jackets®) och Francois Beauchemin (NHL Premiere 2007 i London och 2011 Compuware NHL Premiere i Helsingfors, båda gångerna som spelare i Anaheim Ducks®).

Biljetter till matcherna i Stockholm börjar säljas onsdagen den 29 mars, kl 09.00 svensk tid (3 a.m. ET/1 a.m. MT) via http://www.livenation.se/.

Både Senators och Avalanche kommer att erbjuda resepaket. Mer information om detta kommer att publiceras fortlöpande på klubbarnas hemsidor.

Mer information om 2017 SAP NHL Global Series™ kommer att presenteras senare, däribland info om sändningstider i TV. https://www.nhl.com/sv är en del av NHL:s nätverk och sajten kommer att fortlöpande publicera information och de senaste nyheterna om 2017 SAP NHL Global Series™ samt andra nyheter från NHL. Och fansen kan också vara med: kom med i snacket kring matcherna under hashtaggen #NHLGlobalSeries.

Se mer