cgy tor 1029

Bara två matcher spelades under natten i NHL.
Toronto Maple Leafs tog emot Calgary Flames i ett kanadensiskt möte och Vancouver Canucks gästades av Calgary Flames:

I mötet mellan Toronto och Calgary var det gästerna som vann med 3-1 (0-0, 0-0, 1-3)
Auston Matthews kommer att missa de kommande fyra veckorna med den axelskada Toronto Maple Leafs han drog på sig i lördags mot Winnipeg Jets.
Med lagets storstjärna borta hade head coach Mike Babcock vaskat om i alla fyra kedjorna. Bland fick hade John Tavares kliva in mellan Zach Hyman och Kasperi Kapanen och Nazem Kadri spelade med Patrick Marleau och Mitch Marner.
Men i den mållösa första perioden var det gästande Calgary hade de bästa chanserna och skapade flera riktigt feta målchanser utan att kunna överlista Frederik Andersen.
Flames vann skotten i den första perioden med 12-4 mot ett Leafs som ofta spelade slarvigt i egen zon.
- Vi måste börja åka skridskor och sätta mer press på dem, sa Mitch Marner till Sportsnet efter den första perioden. Vi spelar för långsamt i vår egen zon och vi skapar för lite framåt. Andersen har räddat oss ett par gånger och vi måste komma igång.
Leafs lyfte också efter hand ner spelet i Flames zon i den andra perioden, men de riktigt heta målchanserna lös ännu med sin frånvaro. De gånger skotten gick igenom spelade Torontos Andersen och Calgarys Mike Smith stabilt i mål.

TOR-CGY: Lindholm sist på pucken

Matchen förblev mållös efter tvåspelade perioder.
Det skulle dröja fram till 5:39 in i den tredje perioden innan dödläget bröts.
Elias Lindholm sköt i powerplay och Sean Monahan fanns på plats för att vispa in returen.
Bara 55 sekunder senare utökade Flames sin ledning då Elias Lindholm skickade in sitt 8:e mål för säsongen då han fick pucken i öppet läge mellan tekningscirklarna och nöp till direkt.
Med 3:53 kvar av perioden reducerade Toronto genom Kadri som lurade vid den högra stolpen i powerplay. Flames-keepern Smith hann inte med i sidled då Marners passning hittade 500-matchjubilaren Kadri. Toronto-backen Morgan Rielly spelade sin 400:e NHL-match).
Leafs försökte med att plocka ut Andersen i slutet men istället var det Michael Frolik som fastställde slutresultatet i öppen kasse med sex sekunder kvar av matchen.
- Det här var nog vår bästa defensiva insats den här säsongen, säger Flames head coach Bill Peters till NHL.com/sv efter matchen. Både Toronto, och Washington Capitals senast, är två lag som har massvis med skickliga spelare i laget. Finns inte strukturen och om man tappar pucken på fel ställen på banan kommer man att straffas direkt.
- När vi jobbar hårt, fullföljer tacklarna och är stolta över att spela rejält i egen zon är vi ett bra lag.
*
I matchen mellan Vancouver Canucks och Minnesota Wild var det två matchsviter som bröts då hemmalaget vann med 5-2 (1-1, 2-1, 2-0) i Rogers Arena:
Canucks vann igen efter tre raka förluster och Wilds segersvit bröts efter fem raka segrar.
Canucks gick fram till en 3-1-ledning i den andra perioden, men Wild fick in en reducerings puck genom Ryan Suter i powerplay och hade kontakt in inför den sista perioden.
Elias Pettersson gjorde sitt andra för kvällen 6:29 in i slutronden då Brock Boeser spelade fram svensken till ett friläge.
Rookiens avslut satt perfekt i krysset bakom Devan Dubnyk och Vancouver kunde förvalta sin tvåmålsledning tills Ben Huttons 5-2-mål i öppen bur.

VAN-MIN: Pettersson hittar position, skjuter direkt

• En riktig kämpainsats, säger Ben Hutton efter matchen. Vi drog åt samma håll och vi spelade rejält och uppoffrande över hela banan idag. Roligt att vi fick betalt för det. Jag tror två eller tre av våra mål kom efter att någon täckt ett skott och vi vänt spelet.
    Canucks skadeproblem fortsatte dock mot Wild.
    Center Brandon Sutter klev av isen i den andra perioden med en befarad armskada efter att ha träffat sargen olyckligt. Enligt de första uppgifterna från Canucks-lägret är skadan så pass allvarlig att det rör sig om "veckor snarare än dagar" innan han är tillbaka.
    På skadelistan i Vancouver finns sedan tidigare Alexander Edler Chris Tanev, Sven Baertschi, Jay Beagle och Anders Nilsson.
    Så gick snacket:
    "Vi jobbade hårt och vi kom in i matchen på ett bra sätt. Det här var en riktigt skön seger för oss och vi ska fortsätta spela på det här sättet".
    • Calgarys Sean Monahan efter det stabila bortaspelet mot Toronto
      - De var mycket bättre än oss. Vi förtjänade inte att vinna matchen. De täppte till alla ytor i mittzon och gjorde det svårt för oss. Vi glömmer den här matchen snabbt och ser framåt mot en bättre insats nästa match".