rangers win

Fem matcher spelades under natten i NHL och som vanligt bjöds det på en hel del poäng från svenskar. Det blev dessutom riktigt rafflande tillställningar på många håll.
I Scottrade Center fick St. Louis stopp på sin sju matcher långa förlustsvit då Detroit besegrades med 2-1.
Det var Blues första seger sedan den 9:e februari och Red Wings bjöd på bra motstånd hela matchen igenom.

• Vi kom ut bra i den första perioden, säger Detroits kapten Henrik Zetterberg NHL.com/sv. Det hade varit fint att få det första målet. Vi gav dem en match in i det sista.
    Scottie Upshall gav hemmalaget ledningen i början av den andra perioden då han tryckte in pucken efter att Colton Parayko brutit in framför mål.
    Detroit-keepern Jimmy Howard, som gjorde 23 räddningar i matchen, avstyrde det första avslutet men kunde inte göra något på returen. Målet var Upshalls första på 19 matcher.
    Efter 14:37 i den tredje perioden krutade Alex Pietrangelo in 2-0 för St. Louis då Jayden Schwartz la upp pucken vid toppen av den högra tekningscirkeln. Skottet satt stenhårt i det första krysset bakom Howard.
    Detroit lät sig dock inte nedslås utan reducerade med 1:45 kvar på matchuret.
    Med en extra spelare på isen prickade först Tyler Bertuzzi kryssribban innan Andreas Athanasiou skickade in reduceringen.
    Red Wings låg på i slutet för en kvittering men Blues och målvakten Carter Hutton kunde hålla emot och bärga den efterlängtade segern.
  • Det var många som gjorde en bra match idag. Särskilt i defensiven, säger Pietrangelo till NHL.com/sv. Vi fick kämpa för det i slutet men vi höll ihop och kämpade oss i mål. Överlag gör vi en fin prestation.
    St. Louis går i och med segern upp på samma poäng som Anaheim Ducks som har den sista wild card-platsen i Western Conference.
    Nattens klaraste seger stod Colorado Avalanche för då Calgary Flames besegrades med 5-2 hemma i Pepsi Center.
    Men det var gästerna som öppnade bäst och hade en 2-0-ledning åtta minuter in i den andra perioden efter ett mål och en assist av Mikael Backlund.
    Fram tills dess att Matthew Tkachuk drog på sig en tvåminutare i mitten av den andra perioden kontrollerade Flames matchen. Men då Gabriel Landeskog hittade en ren Nathan MacKinnon i det numerära överläget och denne satt sitt 29:e mål försäsongen ändrades matchbilden fullständigt.
    Colorado tryckte in ytterligare tre puckar i mellanakten genom Nikita Zadorov, Tyson Barrie och Matt Nieto och kunde spela av matchen i den tredje perioden.
    Carl Söderberg bokfördes för två assist i matchen för Avs och Duncan Siemens fastställde, till stort jubel från lagkamraterna, slutresultatet i öppen kasse. Det var hans första mål i NHL.
    - Jag har aldrig varit mycket till målgörare men jag är säker på att det kommer att kännas bra när det slutat göra ont i näsan, säger en leende Siemens med en bomullstuss i ena näsborren. Jag tar alla mål jag kan få och det är skönt att ha satt dit det första målet.
    Avalanche är nu en poäng efter Anaheim Ducks och St. Louis Blues i kampen om den sista wild card-platsen i Western Division.
    Här är sammanfattningarna från nattens övriga matcher.
    Montreal Canadiens - New York Islanders: 3-1 (1-1, 2-0, 0-0)
    Islanders gick på pumpen för fjärde matchen i rad då Canadiens vann sin blott andra match på de tio senaste.
    Mathew Barzal, som är poängbäst bland årets rookies med 67 poäng (18+49), gav gästerna ledningen 3:50 in i den första perioden.
    Paul Byron utjämnade för Habs mitt i öppningsperioden och segern säkrades med ytterligare två hemmamål i den andra från Jonathan Drouin och Nikita Scherbak.
    Lagen möts igen på fredag då Islanders står som värd.

Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres: 1-2 e. förl (1-0, 0-0, 0-1, 0-1)
Tampa Bay Lightning blev första lag den här säsongen att komma upp i 90 poäng. Detta efter att topplaget i Atlantic bara fått med sig en poäng från mötet med divisions-jumbon Buffalo Sabres.
Hemmalaget, utan Nikita Kucherov, tog ledningen med knappa två minuter kvar av den första perioden då Cory Conacher lyfte in returen efter att Dan Girardi skjutit från blå.
Evan Rodrigues satte kvitteringen halvvägs in i den tredje perioden och på övertid kunde Jason Pominville avgöra i spel fyra mot tre. Pominvilles tionde mål för säsongen letade sig in mellan benen på Andrei Vasilevskiy.

Vancouver Canucks - New York Rangers: 5-6 e. förl (2-3, 1-1, 2-1, 0-1)
Det var en svängig och målrik tillställning då Canucks tog emot Rangers i Rogers Arena.
Gästerna stormade fram till 3-0 i den första perioden innan hemmalaget började äta sig ikapp.
3-3-pucken satte Daniel Sedin i mitten av den andra perioden innan nyförvärvet Vladislav Namestnikov satte sitt första i Rangers-tröjan.
Lagen följdes sedan år fram till 5-5 efter att Mika Zibanejad gjort mål med knappa fem minuter kvar, hans 18:e för säsongen, och Brock Boeser utjämnat 45,9 sekunder från slutet med Jakob Markström plockad ur målet.
John Gilmour avgjorde för Rangers 1:22 in i förlängningen.
Henrik Lundqvist 50 räddningar för Rangers, flest i en match den här säsongen och Rangers fick stopp på sin sju matcher långa förlustsvit.

Så gick snacket:
"Vi kommer att möta lag som är klara för playoff och lag som kämpar för att ta sig dit. Det kommer att vara hungriga lag och vi måste klara av att matcha deras intensitet. Det tycker jag vi gjorde idag".
-- Canadiens forward Jonathan Drouin
"Ett av lagen på isen såg ut som att vara på väg mot slutspel och ett lag gjorde det inte. Ni får själva avgöra vilket lag som var vilket".
-- Lightnings coach Jon Cooper till pressen efter förlusten mot Sabres.
"Det var som att vara på en berg-och dalbana. Många mål, många målchanser. Det var ett krig där ute".
-- Rangers målvakt Henrik Lundqvist efter 50 räddningar mot Canucks

"Jag gillar sättet vi spelade på i den tredje perioden. Vi var en förbannad grupp och det kommer att svetsa samman oss ytterligare till de avslutande 17 matcherna".
-- Flames coach Glen Gulutzan efter att Flames vunnit skotten med 13-5 i den tredje perioden mot Avalanche.