swedish roundup 0104

Pittsburgh Penguins vann sin åttonde raka match då Winnipeg Jets besegrades hemma i PPG Paints Arena med 4-0.

Matt Murray i Pens-kassen räddade 33 skott och höll sin tredje nolla för säsongen.
24-årige Murray är riktigt het just nu och har vunnit sina sju senaste starter.
- Det kändes bra idag, säger Murray till NHL.com. Jag tycker vi gjorde ett bra jobb med att hålla dem på utsidan och ta avsluten från kanterna. Vi släppte inte till så väldigt många klara målchanser.
Matt Murray har gått obesegrad sedan han kom tillbaka efter skadan som höll honom borta från spel i nio matcher och hans formtopp har sammanfallit med att hela laget lyft sig de senaste veckorna.

PIT-WPG: 33 räddningar från Murray mot Jets

• Vi försöker nollställa oss efter varje match, säger Murray. Idag jobbade vi verkligen hårt för varandra och fick stopp på ett starkt Winnipeg. Det var en lagseger idag.
    Penguins mål gjordes av Olli Määtä, Matt Cullen, Dominik Simon och Kris Letang.
    - Vi ligger närmare varandra och vårdar pucken bättre, säger Pittsburgs head coach Mike Sullivan. Det ger oss fler valmöjligheter när vi anfaller. Inget rör sig snabbare på isen än pucken och de senaste matcherna har vi haft ett högt passningstempo. Det har gjort att vi snabbare har kunnat ställa om från försvar till anfall.
    I Jets tvingade Nikolaj Ehlers lämna matchen med en överkroppsskada då han i sitt första byte i matchen krockade med Sidney Crosby. Ehlers kommer att undersökas under lördagen.
    Colorado Avalanche har haft det motigt den sista tiden och kom till nattens match mot New York Rangers i Pepsi Center med sex raka förluster i bagaget.
    Men det fanns ingen ängslighet i hemmalagets spel och de välkända poängmakarna i Avs: Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen och Gabriel Landeskog såg till att Colorado hade en klar 3-0-ledning efter två perioders spel.
    I den tredje perioden fortsatte puckarna att trilla in bakom Rangers-keepern Alexandar Georgiev som inte fick mycket hjälp med att städa framför sitt mål.
    Matchen slutade 6-1 till Colorado efter att Alex Kerfoot, Rantanen och rookien Ryan Graves (sitt första i NHL) gjorde mål för Avs i den tredje perioden. Ryan Strome tröstmålade för Rangers.

COL-NYR: Landeskog styr in Johnsons skott

Hemmalagets Tyson Barrie utsågs till matchens första stjärna efter att ha stått för tre målgivande och gått upp på 278 poäng i NHL. Det tar 27-åringen förbi John-Michael Liles som den back som gjort flest poäng i Avalanche/Quebec Nordiques-franchisets historia.
- Jag har vetat om att jag har haft rekordet inom räckhåll men jag har varit iskall på slutet så det tog lite längre tid än väntat att nå det, skrattar Barrie. Jag hoppas jag kan fortsätta producera och hjälpa laget vinna matcher.
-Jag är verkligen stolt att ha nått så här långt. Det är väldigt många skickliga backar som spelat i det här laget och Liles är en av dem. Han är dessutom en väldigt trevlig kille så jag får väl bjuda honom på middag.
Här är summeringen från nattens övriga matcher:
Detroit Red Wings - Nashville Predators: 4-3 e. förl. (0-1, 2-1, 1-1, 1-0)
Med 1:16 kvar av den tredje perioden och med en extra utespelare på isen jobbade Calle Järnkrok loss pucken till Ryan Johansen som kunde lyfta in 3-3 pucken för Nashville Predators i bortamötet mot Detroit Red Wings.
Matchen gick till förlängning där Dylan Larkin blev matchvinnare för Detroit då han med 24 sekunder kvar på klockan på egen hand tog sig igenom Preds-försvaret och tryckte in en backhand. Det är den fjärde gången den här säsongen som Larkin avgör i OT, flest i ligan.
Övriga målskyttar för Red Wings var Andreas Athanasiou, Thomas Vanek, som spelade sin 1000:e NHL-match, och Tyler Bertuzzi och för Predators P.K Subban och Craig Smith.

Carolina Hurricanes - Columbus Blue Jackets: 4-2 (2-0, 1-2, 1-0)
Med en 3-0 tycktes Carolina ha full kontroll på matchen halvvägs in i den andra perioden efter mål av Micheal Ferland, Dougie Ferland och Gregg McKegg, som gjorde sin första match med Hurricanes.
Men två snabba mål inom 25 sekunder i slutet av den andra perioden av Blue Jackets Oliver Björkstrand och Artemi Panarin gjorde att det var ordentlig nerv i matchen under den tredje perioden.
Hurricanes kunde dock hålla undan och Sebastian Aho kunde fastställa slutresultatet 4-2 i öppen kasse med två sekunder kvar av matchen.

CAR-CBJ: McKegg debuterar för Hurricanes, nätar

Dallas Stars - Washington Capitals: 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 1-0)
Capitals förlorade för tredje matchen i rad då Tyler Seguin såg till att Dallas Stars vann med 2-1 i American Airlines Center.
Seguin gav Stars ledningen efter 13:20 i den första perioden och avgjorde sedan matchen på övertid då han tryckte in framspelningen från Alexander Radulov. Seguin har med det gjort poäng i fyra matcher i följd (4+2).
Bäst på banan var dock Dallas burväktare Anton Khudobin som stod för en handfull stålande räddningar och räddade 36 av 37 skott.
Capitals 1-1 mål gjordes av Lars Eller, hans sjätte för säsongen. Alexander Ovechkin spelade sin 204 raka match. Hans längsta matchsvit i NHL-karriären.

DAL-WSH: Seguin matchvinnare för Dallas

Arizona Coyotes - New Jersey Devils 2-3 e- str. (1-1, 1-1, 0-0, 0-0)
New Jersey Devils bortabesegrade Arizona Coyotes med 3-2 efter att Kyle Palmeri och Drew Stafford (i sin 800:e NHL-match) båda satte sina straffar.
Dessförinnan hade Nico Hischier gjort 1-0 för Devils i en märklig situation där hemmalagets Clayton Keller fallit och knuffat undan målet innan pucken passerade mållinjen.
Connor Garland och Christian Fischer vände till 2-1 för Arizona innan Blake Coleman kvitterade i den andra perioden.
Devils keeper Mackenzie Blackwood utgick skadad i den slutet av den första perioden och ersattes av Keith Kinkaid

ARI-NJD: Hischier får in en puck i flygande anfall

Anaheim Ducks - Vegas Golden Knights: 2-3 (0-1, 2-2, 0-0)
Ducks är inne i en motig period. I natt kom de sjunde raka förlusten då gästande Golden Knights kunde hålla undan i den tredje perioden och vinna med 3-2.
Max Pacioretty var tillbaka i Vegas efter att ha missat de senaste sju matcherna på grund av en underkroppsskada och hans mål i mitten av den andra perioden visade sig bli matchavgörande. Målet var Paciorettys 10:e mål för säsongen och ett av de enklare då han serverades öppen kasse av Paul Stastny.
I den andra perioden gjorde Ducks Daniel Sprong och Carter Rowney mål med 18 sekunders mellanrum. Knights svarade med att Tomas Nosek och Pacioretty lite senare gjorde sina mål med 31 sekunders mellanrum.

ANA-VGK: Pacioretty och Stastny i samarbete