radulov 0402

Tre lag hade under nattens NHL-action chansen att säkra varsin biljett till Stanley Cup-slutspelet som drar i gång den 10:e april.

Pittsburgh Penguins, som behövde två poäng i matchen mot Detroit Red Wings. Columbus Blue Jackets, som behövde vinna mot Boston Bruins samtidigt som Montreal Canadiens kammade noll och Dallas Stars, som behövde knipa minst en poäng i hemmamatchen mot Philadelphia Flyers.
När krutröken lagt sig visade det sig att det bara var Dallas som lyckades med att knipa en plats i playoffet genom att besegra Flyers hemma i American Airlines Center med klara 6-2. Dallas första playoff sedan 2016.
- Det känns riktigt bra att äntligen säkra slutspelsplatsen, säger Stars Alexander Radulov gjorde två mål och två assist. Vi har jobbar stenhårt för det här hela säsongen och nu känns det som om det roliga kan börja.
Radulov har varit riktigt het den sista tiden för Dallas och gjort poäng i sex matcher i rad, på vilka han samlat ihop tio poäng (5+5). Han kommer att bli att se upp med för motståndet i slutspelet.
Ytterligare ett glädjeämne för Dallas var att Mats Zuccarello var tillbaka i spel för första gången sedan Dallas-debuten den 24:e februari då han bröt armen.
Zuccarello noterades för en målgivande passning i sin första match inför hemmafansen.

DAL-PHI: Lindell bjuder på listig styrning

• Han är lagets bästa passningsspelare och får alla omkring sig att bli bättre, säger Dallas head coach Jim Montgomery om Zuccarello som klev av i den tredje perioden som en säkerhetsåtgärd. Han ger balans till vårt lag och gör att vi har två riktigt vassa kedjor som kan producera.
    Här är summeringen från nattens matcher:
    Buffalo Sabres - Nashville Predators: 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)
    Craig Smith, P.K. Subban och Ryan Johansen nätade för Predators då Sabres besegrades borta i KeyBank Center.
    Lagen följdes åt fram till den tredje perioden då Johansen satte det matchavgörande målet Carter Hutton efter att påpassligt ha fångat upp en sargstuds.
    Segern innebär att Nashville går upp på samma poäng som Winnipeg i toppen av Central Division.
    Buffalos mål gjordes av Kyle Okposo och Jeff Skinner.

BUF-NSH: Hutton är chanslös på Subbans skott

Columbus Blue Jackets - Boston Bruins: 2-6 (0-2, 0-2, 2-2)
Bruins såg till att säkra andraplatsen i Atlantic Division genom att besegra Blue Jackets borta i Nationwide Arena med klara 6-2.
Jake DeBrusk gjorde två och en assist och Marcus Johansson satte sitt första mål för Boston sedan flytten från Devils vid trading deadline.
Brad Marchand nådde 100 poäng, den första i Boston sedan Joe Thornton säsongen 2002-03.
För Columbus innebär förlusten att man nu ligger på den andra wild card, på samma poäng som Montreal Canadiens, en poäng efter Carolina Hurricanes.
Jackets mål gjordes av Oliver Björkstrand och Matt Duchene. Målvakten Sergei Bobrovsky byttes ut 16 minuter in i den andra perioden efter att ha släppt in fyra mål på 23 skott.

CBJ-BOS: Marchand står för säsongens 100:e poäng

Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes: 1-4 (1-0, 1-1, 0-2)
Dougie Hamilton gjorde två mål då Carolina tog en viktig bortaseger mot Toronto.
Segern innebär att Hurricanes kliver upp på den första wild card-platsen i Eastern Conference, en poäng före jagande Montreal Canadiens och Columbus Blue Jackets.
För Torontos del innebär förlusten att laget kommer att sluta trea i Atlantic Division och missade chansen att få fördel av att spela hemma i en eventuellt sjunde match i den första slutspelsrundan där Boston väntar.
Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning: 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)
Canadiens knappade in på Columbus Blue Jackets i kampen om slutspelsplatserna i Eastern Conference och ligger nu en poäng bakom Carolina Hurricanes som har den första wild card-biljetten.
Lightning ledde halvvägs in i matchen med 2-1, men tre raka Canadiens-mål av Joel Armia, Artturi Lehkonen och Max Domi säkrade segern för Habs.

MTL-TBL: Domi nätar på friläge

Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins: 4-1 (1-1, 1-1, 2-0)
Penguins missade chansen att säkra en slutspelsplats då sent formtoppade men avsågade Red Wings vann för sjätte matchen i rad.
Tyler Bertuzzi gjorde två mål och en assist och blev förste Detroitspelare någonsin att göra minst tre poäng i fyra raka matcher.
Penguins mål gjordes av Phil Kessel.
Lagen möts igen på torsdag, då med Penguins som hemmalag.
Minnesota Wild - Winnipeg Jets: 5-1 (3-0, 1-1, 1-0)
Wild gjorde vad de kunde för att hålla liv i sina playoff-drömmar genom att besegra Jets på hemmaplan med klara 5-1.
Zach Parise gjorde två mål, Marcus Foligno, Joel Eriksson-Ek och Victor Rask (det första på 15 matcher) stod för målen i Minnesota.
Hoppet om slutspel släcktes dock för Wild senare under kvällen i och med Colorados seger mot Edmonton.
Winnipegs mål gjordes av Jacob Trouba. Förlusten innebär att Nashville gick upp jämsides med Jets i toppen av Central Division.

MIN-WPG: Eriksson Eks skott går ribba in

Colorado Avalanche - Edmonton Oilers: 6-2 (0-2, 4-0, 2-0)
Colorado stärkte sitt grepp om en wild card-biljett genom en tung seger mot Edmonton.
Avalanche var i underläge med 0-2 efter den första perioden efter Oilers-mål av Milan Lucic och Darnell Nurse, men efter det var det hemmalaget för stod för grannlåten. Alex Kerfoot satte två av Avalanche mål och Nathan MacKinnon gjorde sitt 40:e för säsongen.
Med två matcher kvar att spela har Colorado fyra poäng till godo på jagande Arizona.
Vancouver Canucks - San Jose Sharks: 4-2 (1-2, 0-0, 3-0)
Tanner Pearson gjorde två mål för Canucks, båda med Loui Eriksson som framspelare, då gästande Sharks besegrades hemma i Rogers Arena.
Segern var Vancouvers tredje i rad.
För Sharks är formen inför det kommande slutspelet svajig. Laget har spelat 1-8-1 de senaste tio matcherna. San Jose kan i alla fall glädjas över att Joe Pavelski var tillbaka i spel och gjorde mål efter att ha missat sju matcher med en underkroppsskada.
Erik Karlsson meddelar också att han kommer att vara tillbaka i spel i slutspelet efter sin långvariga ljumskskada.

VAN-SJS: Horvat, Pearson i samarbete

Arizona Coyotes - Los Angeles Kings: 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)
Coyotes behövde en seger för att haka på i wild card-racet med Colorado och tog genast det spelmässiga initiativet i matchen mot Kings.
Hemmalaget tog också ledningen med fyra minuter kvar av den andra perioden genom Brad Richardsson. LA svarade med att Kyle Clifford styrde in 1-1 pucken med bara 0,2 sekunder kvar av den andra perioden.
I början av den tredje perioden tog gästerna också ledningen genom Trevor Lewis som i samma veva oturligt fastnade med klubban i ansiktsmasken på Coyotes-keepern Darcy Kuemper som tvingades utgå med en ansiktsskada.
Drew Doughty fastställde slutresultatet med ett mål i öppen bur.
Arizona vann skotten med 50-24, men gästernas Jack Campbell storspelade i målet.
SÅ GICK SNACKET:
"Vi har en ny chans nästa match. Vi är jättebesvikna över den här förlusten men det är inget vi kan älta. Det är historia nu".
--Columbus kapten Nick Foligno efter förlusten mot Bruins
"Efter den svaga förstaperioden var det härligt att se att alla i laget lyfte sig och ville bidra. När vi kom igång tycker jag att vi spelade bra slutspelshockey".
-- Avalanche-kaptenen Gabriel Landeskog
"Vi kan inte bli frustrerade nu. Det är en värdelös känsla att ha i det här läget".
-- Penguins coach Sullivan
"Jag tror att jag är lite chockad nu. Det är svårt att fatta. Allt jag kan göra är att tacka mina lagkamrater och framförallt mina kedjekamrater. Vi har riktigt roligt på banan just nu.
-- Tyler Bertuzzi efter att blivit första Red Wings-spelaren att göra minst tre poäng i fyra raka matcher.