swedish roundup 1115

Brayden Point blev stor matchvinnare då Tampa Bay Lightning besegrade Pittsburgh Penguins med 4-3 borta i PPG Paints Arena.

Point gjorde tre blixtsnabba powerplaymål på 91 sekunder i slutet av den första perioden och i början av den andra. Det är det sjätte snabbaste oavbrutna hattricket i NHL:s historia och det näst snabbaste under expansions-eran (sedan säsongen 1967-68) då New York Islanders Derek King klarade av bedriften på 78 sekunder den 5:e oktober 1991.

PIT-TBL: Point gör tre mål - på totalt 91 sekunder

• Det är rätt så coolt, säger Point till NHL.com/sv. Det är första gången något sånt här händer mig. Jag hade såklart hjälp av att vi fick spela fem mot tre och att jag fick riktigt fina passningar, men det gäller ändå att man sätter dit lägena.
    Lightning gjorde alla sina mål i matchen i powerplay då även matchvinnande 4-3 genom Yanni Gourdes kom med Penguins-spelare på botbänken.
    Sidney Crosby fanns inte med i Pittsburghs lag på grund av en överkroppsskada och förlusten innebär att Penguins nu förlorat sju av de åtta senaste matcherna i ligan.
    - Vi ställde det bästa möjliga laget på benen, säger Pens head coach Mike Sullivan. Vi hade ändrat en del i kedjorna för att försöka tända laget och jag tycker att vi skapade en hel del chanser som vi inte förvaltade. Så har det varit de senaste veckorna.
    Patric Hörnqvist gjorde två av Penguins mål och hade också en assist.
    Bolts Nikita Kucherov hade tre assist i matchen och passerade milstolpen 200 framspelningar i NHL.

PIT-TBL: Hörnqvist sätter pucken på backhand

Rangers reste från Manhattan över East River till Barclays Center i Brooklyn för New York-derbyt mot Islanders och även här fanns en hattrick-hjälte.
Hemmalagets Anthony Beauvillier gjorde tre mål och svarade också för en målgivande passning då Isles vann med 7-5.
- Jag försökte bara ha roligt idag och spela mitt spel, säger Beauvillier som bara gjort ett mål tidigare den här säsongen. Väldigt skönt och roligt att puckarna gick in idag. Det är en lättnad och jag är väldigt glad över att kunna hjälpa laget till en skön seger.

NYI-NYR: Beauvilliers första hat trick - i NHL

Med nattens vinst har Islanders nu vunnit de åtta senaste matcherna mot Rangers. Henrik Lundqvist startade i mål för Rangers men ersattes av Alexandar Georgiev i den andra perioden efter att ha släppt in fem av 17 puckar.
- Vi måste spela bättre än vad vi gjorde idag, säger Rangers Mika Zibanejad. Även om vi kämpade oss in i matchen och jobbade hårt i slutet så måste vi se till att den här insatsen var en engångsföreteelse. En riktigt tuff förlust.
I matchen firade Rangers forward Chris Kreider sitt 400:e framträdande i NHL med att göra två mål och Islanders center Valtteri Filppula nådde 300 assist då han spelade fram till Beuvilliers 1-2-reducering. Filppula hade ytterligare två målgivande passningar i matchen.
Här är sammanfattningarna från nattens övriga matcher:
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils: 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)
Keith Kinkaid höll nollan för tredje gången den här säsongen då han motade 29 skott i Devils 3-0-seger mot Flyers i Wells Fargo Center.
Joey Anderson gjorde sitt första NHL-mål i karriären då han satte 1-0 3:45 in i den första perioden. I den tredje utökade Kyle Palmeri och Blake Coleman.
I Flyers tvingades Brian Elliott bryta matchen efter att han skadats i samband med Devils 2-0-mål. Han ersattes av Calvin Pickard.
Columbus Blue Jackets - Florida Panthers: 7-3 (2-0, 1-3, 4-0)
Sju olika spelare gjorde mål och 14 spelare skrev in sig i poängprotokollet för Columbus då laget besegrade Florida efter en stark tredjeperiod.
Bland annat gjorde Jackets Anthony Duclair ett mål och en assist och passerade 100 poäng i NHL.
För Florida innebär förlusten att lagets segervit stannade på fem matcher.
Mike Hoffman noterades för en assist i matchen och satte i och med det nytt franchiserekord i Panthers då han nu gjort poäng 14 matcher i rad (7+9).
Ottawa Senators - Detroit Red Wings: 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
Senators Craig Anderson räddade två straffar i den tredje perioden och såg till att lagets 2-1-ledning efter två perioder höll hela vägen till seger i Canadian Tire Centre.
Ottawas mål gjordes av Cody Ceci och Drake Batherson som gjorde sin NHL-debut.
- Helt fantastiskt, sa Batherson efter matchen. Det är något jag drömt om hela mitt liv och att få göra mål med hela familjen på plats var fantastiskt.

OTT-DET: Batherson nätar i NHL-debuten

Matt Duchene spelade fram till Sens båda mål.
Prognoser gällande häftigt snöfall gjorde att Red Wings inte kunde resa hem efter matchen. Laget stannar och tränar i Ottawa under fredagen.
Minnesota Wild - Vancouver Canucks: 6-2 (2-0, 3-1, 1-1)
Minnesota fick precis den start coach Bruce Boudreau hoppades på i matchen mot Vancouver.
- Jag tycker att de såg trötta ut, säger Boudreau. Mitt budskap till grabbarna var att köra hårt direkt och skaffa sig ledningen. Då skulle Canucks tappa modet och bara vilja åka hem.
Wild kontrollerade matchen och kunde stoltsera med sex olika målskyttar i matchprotokollet.
Canucks mål vaktades av Richard Bachman då Jacob Markström vilades och Anders Nilsson ännu inte är spelklar efter sin fingerskada.
Calgary Flames - Montreal Canadiens: 2-3 (0-1, 2-0, 0-2)
Montreal Canadiens vände underläge till seger i den tredje perioden då Calgary Flames besegrades med 3-2.
Tomas Tatar gav Montreal ledningen med 1-0 i den första perioden, Matthew Tkachuk gjorde Calgarys båda mål i den andra och Jonathan

CGY-MTL: Tatar överlistar Smith

Drouin och Artturi Lehkonen gjorde Habs mål i den tredje.
Carey Price gjorde en stark insats i Montreals mål och stoppade 43 skott.
Arizona Coyotes - Nashville Predators: 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)
Coyotes målvakt Darcy Kuemper gjorde 44 räddningar då Nashville Predators besegrades med 2-1.
Hemmalaget hade ledningen med 2-0 efter två perioder efter att laget ännu en gång gjort mål i numerärt underläge. Arizona är bäst på i ligan på mål med spelare i utvisningsbåset och har efter natten gjort 10 stycken.
Predators låg på rejält i slutet av matchen och vann skotten med sammanlagt 46-23, men kom inte närmare än Nick Boninos reducering med knappt åtta minuter kvar av den tredje perioden.
San Jose Sharks - Toronto Maple Leafs: 3-5 (3-2, 0-2, 0-1)
Toronto låg under med 2-3 efter den fösta perioden i SAP Center mot San Jose, men kunde efter en stark andra halva vända och vinna.
Frederik Andersen gjorde en fin match i Maple Leafs-målet och motade 42 av 45 puckar. Dansken hade dessutom en målgivande passning i matchen.
I Toronto gjorde Kasperi Kapanen två mål och Mitch Marner stod för ett mål och två framspelningar. John Tavares gjorde ett mål och har nu gjort poäng i sju raka matcher.
I Sharks stod Erik Karlsson för två målgivande passningar.

SJS-TOR: Kapanen prickar nättaket

Så gick snacket:
"Vi spelade ut dem i spelet fem mot fem. Vi föll på att vi gav dem för många chanser att spela powerplay".
-- Penguins back Kris Letang efter förlusten mot Lightning

"Jag fick någon typ av blackout. Jag minns inte ens hur jag firade".
Senators Drake Batherson efter målet i NHL-debuten

"Vi spelade stabilt hela matchen men den stora nyckeln till segern var Carey Price. Han var utomordentlig".
- Canadiens forward Artturi Lehkonen
"Vi hade väldigt många chanser men ibland vill inte pucken in. Det är sånt som händer ibland under en säsong. Vi ska fortsätta att spela som vi gör".