crawford

Chicago Blackhawks fick stopp på sin åtta matcher långa förlustsvit då St. Louis Blues besegrades hemma i United Center i ett laddat bottenmöte i Central Division.
Detta var redan den fjärde matchen lagen emellan den här säsongen och sedan det senaste mötet, Blues-seger med 7-3 den 27:e oktober har lagens formkurvor pekat åt helt olika håll.

St. Louis har vunnit fem av sex matcher och börjat hitta en vägvinnande metodik i sitt spel, medan Chicago hade förlorat åtta raka med en sammanlagd målskillnad av 33-13 inför natten och ersatt legendariska tränaren Joel Quenneville med oprövade kortet Jeremy Colliton.
- Jag är jätteglad för killarnas skull att de belönas efter att haft resultaten emot sig så länge, säger Colliton efter sin första seger som NHL-coach. De krigade stenhårt, särskilt i den tredje perioden då matchen stod och vägde. Förhoppningsvis kan den här segern innebära att en del press lyfts från lagets axlar och att vi kan spela lite mer avslappnat.
Till matchen hade Blackhawks hade kallat upp säsongsdebuterande Gustav Forsling från AHL-laget Rockford IceHogs för att fylla luckan efter skadade Brandon Davidson.
I Blues var målvakten Jake Allen, forwarden Patrick Maroon och backen Jay Bouwmeester tillbaka i uppställningen efter att ha fått sitta på bänken i ett par matcher. Just Bouwmeester hade otur då han omedvetet sparkade in returen efter ett skott från Brent Seabrook i eget mål i boxplay. Det skulle visa sig matchavgörande.

• Det är en riktigt bra känsla, säger Seabrook. Det är skönt att komma in i omklädningsrummet efter matchen och få höra lite festmusik igen. Grabbarna är verkligen glada för den här segern och sättet vi kunde hålla oss till vår taktik hela matchen. Alla jobbade verkligen stenhårt.
    Segern innebär att Chicago går upp på 18 poäng och nu har tre poängs försprång på St. Louis botten av Central Division.
    - Jag tycker att vi gör en ganska stabil bortamatch, säger Blues head coach Mike Yeo. Vi släpper inte till speciellt mycket men offensiven svek oss idag. Vi får se över det och börja samla på oss vinster igen framöver.
    Här är följer sammanfattningarna av nattens övriga matcher:
    Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks: 5-0 (1-0, 3-0, 1-0)
    Divisions-möte var det också i T-Mobile Arena i Las Vegas då förra säsongens finallag Golden Knights ställdes mot Anaheim Ducks.
    Vegas som inför matchen låg näst sist i Pacific Division visade dock upp ett starkt spel och kunde vinna med klara siffror.
    I hemmalaget stod Cody Eakin för två fullträffar och Alex Tuch noterades för ett mål och en assist.
    Marc-Andre Fleury gjorde 29 räddningar i matchen och tredje nolla för säsongen, den 51:a totalt.

VGK-ANA: Eakin lyfter upp en backhand i taket

Colorado Avalanche - Boston Bruins: 6-3 (1-2, 1-1, 4-0)
I Pepsi Center var det ett härligt tungviktsmöte mellan ligans två bästa förstakedjor: hemmalagets Nathan MacKinnon - Gabriel Landeskog - Mikko Rantanen mot gästernas Patrice Bergeron - David Pastrnak - Brad Marchand.
Och det var hemmalagets trio som lyckades bäst.
Alla tre komponenter i kedjan skrev in sig i målprotokollet då Avs forcerade starkt och vände ett 1-3-underläge till seger 6-3.
I Bruins tvingades backjätten Zdeno Chara utgå i den första perioden med en underkroppsskada efter att ha kommit fel då han försökte tackla Carl Söderberg.

COL-BOS: MacKinnon ger Avalanche ledningen

Winnipeg Jets - Washington Capitals: 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)
Jets vann för tredje matchen i rad då de regerande mästarna besegrades med 3-1 hemma i Bell MTS Place.
Ben Chariot gav hemmalaget ledningen med 2-1 12:51 in i den tredje perioden och Kyle Connor fastställde slutresultatet i öppen kasse.
Hemmalagets Blake Wheeler förlängde sin poängsvit till elva matcher (2+18) då han var med i förspelet till Mark Scheifeles 1-1-mål i den andra perioden.
Capitals, där målvakten Braden Holtby ströks sent, gjorde sitt mål genom Jakub Vrana minuter in i den första perioden. Också Evgeni Kuznetsov fick utgå ut Washington efter att han fick en smäll mot huvudet av Jets Brandon Tanev.

WPG-WSH: Scheifele hittar rätt i numerärt överläge

Så gick snacket:
"Inte speciellt kul. Den killen kan skjuta. Han hare n uppsjö powerplay mål i bagaget och man star där helt ensam mot honom. Det är en läskig tanke".