swedish roundup v2 5-4

Joel Eriksson Ek spelade en huvudroll när Minnesota Wild vann match 2 mot St. Louis Blues med 6-2 och utjämnade serien till 1-1 i matchen. Svensken stod för två mål och en assist i matchen.

• Jag försöker bara spela som jag gör varje kväll, vara nära mål och försöka göra mål, säger Eriksson Ek till NHL.com/sv.
    Även Victor Hedman hade en bra kväll. Tampa Bay Lightning-backen noterades för fyra poäng i segermatchen mot Toronto Maple Leafs. Lightning vann med 5-3 och nu är serien kvitterad. Carolina Hurricanes drygade ut sin serieledning mot Boston Bruins medan Edmonton Oilers utjämnade mot Los Angeles Kings. Här är summeringen från nattens matcher.
    MINNESOTA WILD - ST. LOUIS BLUES 6-2 (1-1 I MATCHER)
    Eriksson Ek öppnade målskyttet efter 9:33 av den första perioden på Minnesotas första skott på mål i matchen. Svensken fick pucken av Jordan Greenway i den högra tekningscirkeln och prickade in ledningsmålet med ett direktskott.
    - Det är en bra känsla att få första målet. "Flower" (Marc-Andre Fleury) spelade bra i målet och det är klart det hjälper att göra första, säger Eriksson Ek.
    Svenskens andra poäng kom i powerplay efter 19:06 av öppningsperioden. Han hittade då Kirill Kaprizov som prickade in sitt första av tre mål i matchen. Kaprizov gjorde nämligen ett hattrick efter att också ha satt 5-2 och 6-2 i slutet av den tredje perioden. Hans hattrick var det första någonsin i ett slutspel av en Minnesota-spelare
    Eriksson Eks andra mål för kvällen kom 51 sekunder in i den andra perioden när han satte 4-0 till Wild sedan han brutit ett passningsförsök från Vladimir Tarasenko i slottet, lurat Blues-målvakten Ville Husso och lagt in pucken. Eriksson Ek hade dessutom en puck inne för ett hattrick efter 12:04 av den tredje perioden, men Blues utmanade målet för offside och fick rätt efter videobedömning.
    - Jag bryr mig inte om det. Det handlar om att vinna. Det är det vi vill göra, säger Eriksson Ek om det missade hattricket.
    Match 3 spelas i St. Louis på fredag.

Eriksson Ek, Kaprizov bakom Minnesotas seger

TORONTO MAPLE LEAFS - TAMPA BAY LIGHTNING 3-5 (1-1 I MATCHER)
Victor Hedman stod för ett mål och tre assist när Lightning lyckades utjämna matchserien mot Maple Leafs. Svensken gjorde 1-0 till Tampa i den första periodens allra sista sekunder (19:57) när han tryckte in 1-0 i powerplay.
Hedman spelade fram Corey Perry till 2-0 i inledningen av den andra och fyllde på med målgivande passningar på Nikita Kucherovs 3-1 och Brayden Points 5-1 i powerplay i den tredje perioden.
- En seger är en seger i ett slutspel. Jag tycker att vi var lite mer desperata och kämpade hårt, det är det viktigaste. Vi gjorde ett bra jobb i både powerplay och i fem-mot-fem merparten av matchen, säger Hedman.
Mitchell Marner gjorde mål och assist och Auston Matthews två assist för Toronto, som vann med 5-0 i match 1. Men efter nattens Tampa-seger är serien utjämnad till 1-1 inför match 3 i Tampa Bay under natten mot lördag svensk tid.

Hedmans fyra poäng ledde Tampa till seger i match 2

CAROLINA HURRICANES - BOSTON BRUINS 5-2 (2-0 I MATCHER)
Pyotr Kochetkov byttes in i Carolina-målet och stod för 30 räddningar när Hurricanes utökade sin ledning i matchserien mot Boston efter en 5-2-seger hemma i PNC Arena. Den 22-årige rookien, som bar gjort tre NHL-matcher, fick hoppa in efter 7:47 av den första perioden sedan den startande målvakten Antti Raanta tvingats kliva av med en skada.
- Vi tror på grabben. Vi har sett honom. Det var inte så att vi bara kastade in honom, säger Carolinas coach Rod Brind'Amour.
Hurricanes lät inte målvaktsbytet påverka. Jesper Fast öppnade målskyttet, medan Sebastian Aho och Nino Niederreiter gjorde två mål var. Tony DeAngelo stod för tre assist.
Patrice Bergeron gjorde båda Bostons mål medan Linus Ullmark stod för 29 räddningar. Bruins drog på sig 13 tvåminutersutvisningar i matchen och släppte in två mål i numerärt underläge. Backen Hampus Lindholm lämnade matchen skadad i den andra perioden, men Bruins hade ingen uppdatering om svensken efter matchen.
Aho gjorde 3-0 till Carolina i inledningen av den andra perioden med sitt andra för kvällen innan Boston reducerade. Niederreiter satte 4-1 innan Bergeron gjorde sitt andra för kvällen. Niederreiter blev sedan tvåmålsskytt när han gjorde sitt andra mål i matchen i tom kasse med 41 sekunder kvar att spela.

Aho, Niederreiter bakom Carolinas seger i match 2

EDMONTON OILERS - LOS ANGELES KINGS 6-0 (1-1 I MATCHER)
Edmonton svarade upp på 3-4-förlusten i match 1 på bästa sätt. Fem olika spelare gjorde mål och Mike Smith höll nollan när laget kvitterade till 1-1 i matcher via en 6-0-seger hemma i Rogers Place.
Connor McDavid stod för två assist och Evander Kane för två mål i matchen. Efter att Leon Draisaitl gjort 1-0 i powerplay efter 1:22 av mittperioden spelade McDavid fram Darnell Nurse till 2-0 i boxplay. Ryan McLeod drygade sedan ut hemmaledningen ytterligare med Oilers tredje mål i mittperioden.
I den tredje satte Kane sitt första mål fram till 4-0 innan McDavid spelade fram Jesse Puljujärvi till 5-0. Kane snärtade sedan in 6-0 med ett handledsskott i powerplay till 6-0 efter 11:55.