Forsling2

Chicago satte stopp för Montreals segersvit och Vancouver vann mot Dallas. I Denver storspelade Semyon Varlamov men det räckte inte till seger för hemmalaget. Det är utkomsten i tre av nattens sex matcher. Sammanfattningarna följer nedan:

Chicago Blackhawks - Montreal Canadiens 3-2 (1-0, 2-2, 0-0)
Hemmalaget inledde bäst och gjorde också det första målet, som blev en helsvensk produkt.
Gustav Forsling gjorde sitt första NHL-mål efter 12:06, framspelad av Niklas Hjalmarsson och Marcus Krüger. Sedan vände matchen två gånger under den andra perioden.
Shea Weber kvitterade i powerplay efter 59 sekunder - hans sjunde mål för säsongen - och Andrei Markov gav gästerna ledningen 1:41 minuter senare. Den ledningen höll sig i knappt nio minuter innan Marian Hossa kvitterade till 2-2 efter 11:29. Patrick Kane såg till att Blackhawks tog ledningen med 37 sekunder kvar av den andra perioden. Kane fick en knuff i ryggen i skottögonblicket och sköt, liggande i luften, ett skott som gick in högt i det bortre hörnet. Det blev också matchens sista mål.
Al Montoya räddade 32 av 35 skott i Canadiens mål och hemmalagets Corey Crawford stod för 21 räddningar på 23 skott.

Tuukka Rask

Colorado Avalanche - Boston Bruins 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)
Tuukka Rask höll nollan för Boston men det var Semyon Varlamov i hemmalagets mål som fick slita mest.
David Krejci gav, med sitt andra mål för säsongen, gästerna ledningen efter 9:30 av den första perioden, framspelad av nyförvärvet David Backes och Ryan Spooner. En mållös andraperiod bäddade för hemmalagets kvitteringsjakt i den tredje perioden, men gästerna fortsatte i samma tempo.
Boston sköt hela 46 skott mot mål och Semyon Varlamov noterades för 44 räddningar på de 45 skott han fick emot sig. Det 46:e skottet gick nämligen in i tom bur. Dominic Moore fastställde slutresultatet med 28 sekunder kvar av matchen, framspelad av Krejci.
Rask räddade 20 skott.

Wild Goal 2

Ottawa Senators - Minnesota Wild 1-2 (0-1, 0-0, 1-0, 0-1)
Det krävdes nästan 64 spelminuter för att avgöra matchen. På dessa sköt lagen sammanlagt 78 skott. Tre gick in när Minnesota besegrade Ottawa.
Gästerna tog ledningen i slutet av den första perioden genom backen Ryan Suter. Målet kom i numerärt underläge med 1:24 kvar av perioden och assistpoängen gick till nyförvärvet Eric Staal samt backen Jared Spurgeon.
Mittperioden blev mållös, men dryg fem minuter in i den tredje perioden kom kvitteringen genom Kyle Turris, framspelad av Chris Neil och Erik Karlsson. Hemmalaget fick med sig en poäng från matchen, men gästerna tog två.
Matt Dumba avgjorde efter 3:57 av förlängningen, framspelad av finnarna Erik Haula och Mikael Granlund.
Craig Anderson visar fortsatt god form och gjorde 40 räddningar på 42 skott. Minnesotas Darcy Kuemper räddade 35 av 36 skott.

canuckswin111316

Vancouver Canucks - Dallas Stars 5-4 (1-2, 0-1, 3-1, 1-0)
Det såg länge ut att bli ännu en förlust för Vancouver, men laget visade stor moral i den tredje perioden och vann till slut på övertid.
Dallas tog ledningen efter 5:43 genom Patrick Eaves femte mål för säsongen. Hemmalagets Bo Horvat kvitterade 22 sekunder senare med sitt femte mål för säsongen. Men bara ytterligare 20 sekunder senare, med klockan på 6:25, återtog gästerna ledningen genom Lauri Korpikoski. En ledning som höll sig perioden ut.
Patrick Eaves utökade sedan till 3-1 efter 15:04 i den andra perioden innan Vancouvers vändning kom i slutakten.
Loui Eriksson reducerade med sitt andra mål för säsongen, 3:26 in i den tredje. Brandon Sutter kvitterade i powerplay 2:40 minuter senare. Men gästerna gav sig inte utan fight och Antoine Roussel gav Dallas ledningen på nytt efter 11:49, och det såg länge ut att bli det sista målet. Men Vancouvers rookie Troy Stecher kvitterade med sitt första mål någonsin när det återstod 1:40.
I förlängningen avgjorde Markus Granlund efter 1:27. Gästernas Kari Lehtonen räddade 25 av 30 skott och Ryan Miller stoppade 17 av 21 skott i hemmalagets mål.

jets_111316

Winnipeg Jets - Los Angeles Kings 3-2 (2-1, 0-0, 0-1, 0-0, 1-0)
Tobias Enström hade stor del i Winnipegs hemmaseger mot Kings.
Gästande Kings tog ledningen efter 5:38 av den första perioden genom Tanner Pearsons sjätte mål för säsongen. Adam Lowry kvitterade för Jets efter 14:04, framspelad av Enström. De två samarbetade igen knappt fyra minuter senare, vilket resulterade i Marko Danos 2-1-mål efter 17:55.
Mittperioden blev mållös men 12:58 in i den tredje perioden kom kvitteringen när Tom Gilbert gjorde sitt första mål för säsongen. Resten av matchen och även förlängningen blev mållös.
I straffläggningen gjorde Dwight King gästernas enda mål. Patrik Laine och Mark Scheifele nätade för hemmalaget, som tog bonuspoängen.
Los Angeles Peter Budaj räddade 27 av 29 skott och hemmalagets Connor Hellebyuck noterades för exakt samma siffror.

GettyImages-623079168

Edmonton Oilers - New York Rangers 1-3 (1-2, 0-1, 0-0)
Två topplag möttes i Edmontons nya arena Rogers Place, och det var gästerna som drog det längsta strået.
Gästande Rangers inledde bäst och skaffade sig en 2-0-ledning innan Oilers kunde reducera sent i den första perioden. Michael Grabner spräckte nollan efter 1:20 med sitt nionde mål för säsongen och Dan Girardis tredje fullträff för säsongen, efter 13:18, betydde 2-0. Andrej Sekera reducerade med 1:15 kvar av perioden.
Michael Grabner fortsatte sedan målskyttet i den andra perioden. Hans tionde fullträff för säsongen betydde 3-1 till Rangers. Målet föll med 5:25 minuter kvar av perioden.
Det blev matchens sista mål och Rangers vann därmed.
Antti Rääntä räddade 38 av 39 skott för Rangers och Oilers målvakt Cam Talbot stod för 24 räddningar
Nattens utropstecken:
Han går från klarhet till klarhet i NHL och i natt kom första målet för Chicagos Gustav Forsling, den svenske doldisen som tagit en plats i ett av de namnstarkaste försvaren i ligan.
Nattens tre stjärnor:
Patrick Eaves, Dallas Stars, 2 mål, 0 assist
Michael Grabner, New York Rangers, 2 mål, 0 assist
Tobias Enström, Winnipeg Jets, 0 mål, 2 assist
Så gick snacket:
"Det målet hade en hög wow-faktor." Chicagos Joel Quenneville om Patrick Kanes snudd på overkliga matchvinnare.
"Målen kommer att komma. Det oroar mig inte. Det viktigaste är att vi ger oss själva chansen att vinna varje kväll." Senators målvakt Craig Anderson efter 1-2-förlusten mot Minnesota.
"Vi har spelat bra under de tre-fyra senaste matcherna och att få vinna direkt på hemmaplan efter en roadtrip är otroligt viktigt." Vancouvers Brandon Sutter efter 5-4-segern mot Dallas.
Vad är på gång:
Under natten mot tisdag bjuds vi på en match. New York Islanders tar emot Tampa Bay Lightning. Nedsläpp 01:00, svensk tid.