rielly3

Nattens tre matcher bjöd på mängder av mål. Vi fick se hela 24 fullträffar och flest föll i Columbus, där hemmalaget hade stor målfest.

Buffalo Sabres - New Jersey Devils 1-2 (1-0, 0-0, 0-1, 0-1)
Devils sköt hela 43 skott på mål och det betalade sig, till slut.
Matt Moulson gav hemmalaget ledningen efter 10:34 av den första periden hans femte mål för säsongen. Efter en mållös mittakt dröjde det dryga tre minuter av den tredje innan Yohann Auvitu kvitterade genom sitt första NHL-mål.
Förlängningen var bara 29 sekunder gammal när Andy Green avgjorde för Devils. Anders Nilsson räddade 41 skott och Keith Kinkaid stod för 25 räddningar.

andygrene

Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers 6-3 (2-2, 0-1, 4-0)
Det var hemmalaget som inledde bäst och Nazem Kadri gav Leafs ledningen med sitt sjunde mål för säsongen efter 2:53. Men Flyers kvitterade 1:05 senare genom Wayne Simmonds i powerplay - hans sjunde mål för säsongen - och ytterligare 27 sekunder efter det tog gästerna ledningen genom Travis Konecny. Sedan klev Morgan Reilly in i handlningen.

Leafsbacken, som assisterat till 1-0-målet, kvitterade själv till 2-2 med 52 sekunder kvar av perioden.
Wayne Simmonds gav visserligen Flyers ledningen på nytt med den andra periodens enda mål (2:53, powerplay), men det här var hemmalagets kväll.
Martin Marincin gjorde sitt första mål för säsongen efter 4:03, assisterad av Reilly. Zach Hyman gjorde sedan sitt förta för säsongen när klockan stod på 8:34. Leo Komarov utökad Leafs ledning när även han spräckte sin egen målnolla för året (11:32, numerärt undrläge). Mitch Marner fastställde slutresultatet till 6-3 i powerplay med 4:43 kvar av matchen.
Steve Mason räddade 17 av 23 skott i Flyers-målet och Frederik Andersen noterades för 30 räddningar i hemmalagets mål.
Ottawa Senators - Los Angeles Kings 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)
Få mål men många skott när Senators vände mot Kings.
Det blev en målsnål historia mellan Ottawa och Los Angeles och nollan spräcktes först 56 sekunder in i den andra perioden när Dwight King gav gästerna ledningen, och det såg länge ut som om man skulle hålla 1-0-ledningen
Men Zach Smith kvitterade med 3:54 kvar av matchen och med sju sekunder kvar avgjorde Mark Stone med sitt andra mål för säsongen när han tog till vara på en fri puck framför mål.

Craig Anderson, som visat bra form under hösten, räddade 32 av 33 skott och Jeff Zatkoff räddade 18 av 18. Peter Budaj, som ersatte Zatkoff i den andra perioden, räddade 13 av 15 skott.
Chicago Blackhawks - Washington Capitals 2-3 (1-2, 0-0, 1-0, 0-1)
Washington satte stopp för Chicagos segertåg, som stannade på sju raka matcher.
Capitals inledde målskyttet i numerärt underläge genom Jay Beagle efter 6:17. Brian Campbell kvitterade i (samma) powerplay endast 22 sekunder senare. Beagle gav sedan gästerna ledningen på nytt när efter 14:44.
Efter en mållös andraperiod såg även den tredje perioden ut att bli utan fullträffar. Men Marian Hossa kvitterade med sitt åttonde mål för säsongen när det återstod 23 sekunder av matchen.
I förlängningen fick Capitals sista ordet när svenske Marcus Johansson avgjorde efter 2:20. Det var Johanssons sjunde mål för säsongen.

Braden Holtby räddade 32 av 34 skott i gästernas mål. Chicagos Scott Darling, som blev utbytt efter en dryg minut, räddade det enda skott han fick på sig och ersättaren Corey Crawford räddade 24 av 27 skott.
Colorado Avalanche - Winnipeg Jets 3-2 (0-0, 2-2, 0-0, 1-0)
Colorado tog viktiga poäng i mötet med Jets, och efter en mållös förstaperiod kom målskyttet igång i den andra perioden.
Mikko Rantanen gav Avalanche ledningen med sitt första mål i NHL-karriären efter 1:03 av den andra perioden. Rene Borque utökade ledningen 7:30 minuter senare, men två Jets-mål såg till att det var oavgjort inför den tredje perioden. Blake Wheeler reducerade efter 13:27 och Mark Scheifele kvitterade, med sitt tionde mål för säsongen, med fyra minuter kvar av perioden.
Även den tredje perioden blev mållös och matchen avgjordes i förlängningen när Rene Borque fick sista ordet.

Gabriel Landeskog Rene Bourque Winnipeg Jets 161111

Michael Hutchinson räddade 25 av 28 skott i Jets mål. Semyon Varlamov tog 16 av 18 skott.
Edmonton Oilers - Dallas Stars 2-3 (2-2, 0-1, 0-0)
Skadedrabbade Stars tog viktig seger borta mot Oilers.
Gästerna inledde målskyttet redan efter 28 sekunder när Lauri Korpikoski - förra året i Oilers - spräckte nollan. Pat Maroon kvitterade efter 3:37 med sitt sjätte mål för säsongen. Med 4:51 på klockan tog Dallas ledningen på nytt genom Patrick Eaves. Kvitteringen kom med 29 sekunder kvar av perioden genom Tyler Pitlick.
Matchens sista mål kom i den andra perioden. Antoine Roussel gjorde 3-2 för gästande Dallas när klockan stod på exakt 15:00. Det var Roussels tredje mål för säsongen.

stars111116_169

Kari Lehtonen räddade 40 av 42 skott i Dallas mål. Cam Talbot noterades för 27 räddningar på 30 skott.
Nattens utropstecken:
Morgan Reillys fyra poäng lade grunden till Torontos vändning och, till slut, stora seger.
Nattens tre stjärnor:
Morgan Reilly, Toronto Maple Leafs, 1 mål, 3 assist
Rene Borque, Colorado Avalanche, 2 mål, 0 assist
Jay Beagle, Washington Capitals, 2 mål, 0 assist
Så gick snacket:
"Vi gjorde en bra match även om vi slappnade av lite väl mycket i den tredje perioden." Washingtons tränare Barry Trotz efter bortasegern mot Chicago
"Vi fick ett par kämpamål och det var precis vad vi behövde." Ottawas målvakt Craig Anderson efter 2-1 mot Los Angeles Kngs
Vad är på gång:
Under natten mot söndag bjuds vi på ett smörgåsbord när elva matcher går av stapeln. Allt börjar klockan 01:00 med åtta matcher. Två matcher börjar sedan en timme senare innan allt avslutas i väst klockan 04:00 när Calgary tar emot New York Rangers.