Senators Lightning

Mike Yeo gjorde sin första match som huvudtränare för St. Louis Blues efter att han tagit över ansvaret efter Ken Hitchcock i onsdags. Och det blev succé direkt. St. Louis Blues vann med hela 5-1 hemma mot Toronto Maple Leafs.
Matchens första mål gjorde visserligen gästerna, genom Mitchell Marner, efter 14.22 av den första perioden men Alexander Steen kvitterade med 2.02 kvar att spela med sitt tionde mål för säsongen.

Segerrycket gjorde Blues i den andra perioden då Paul Stastny, Vladimir Tarasenko och Colton Parayko såg till att hemmalaget kunde gå ifrån till en 4-1-ledning. Stastny satte sedan spiken i kistan med sitt 5-1-mål i den tredje perioden.
Efter att ha varit relativ lugn och "bara" noterats för enpoängsmatcher har nu Erik Karlsson gjort fem poäng på de senaste två. I natt gjorde den svenska backstjärnan tre assist när hans Ottawa Senators bortaslog Tampa Bay Lightning med 5-2.
Karlssons tre assist innebär att han står på 36 totalt vilket är flest av en back och tredje flest i hela ligan den här säsongen. Han inledde med att vara inblandad i Kyle Turris 2-1-mål i den andra perioden innan han hade två direkta framspelningar till Mark Stone och Chris Kelly när de fastställde slutresultatet i den tredje perioden
- Erik var helt otrolig ikväll, berömde coachen Guy Boucher.
Ottawa Senators ligger tvåa i Atlantic Division på 60 poäng och ser ut att ha en god chans att nå årets Stanley Cup-slutspel.
Här är en kortare sammanfattning från nattens åtta matcher:
Vancouver Canucks - San Jose Sharks 1-4 (0-2, 0-0, 1-2)
Patrick Marleau gjorde i natt sitt 500:e mål i NHL när han gav San Jose Sharks ledningen med 1-0. Marleau fick sedan se sina lagkamrater göra ytterligare tre mål och komfortabelt vinna med 4-1 mot Canucks. Glädjande för hemmalaget var att Philip Larsen, som missat en rad matcher efter att ha tacklats av Taylor Hall i början av december, gjorde sitt första mål för säsongen.

Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)
Snacka om att Matt Reads 2-1-mål i inledningen av den tredje perioden släppte en stor säck med stenar från forwardens axlar. Det var nämligen första gången sedan den 3:e november som Read fick känna hur det är att göra mål. Claude Giroux och Sean Couturier blev matchens övriga målskyttar för Flyers. I Montreal gjorde Nikita Nesterov sitt första mål sedan han trejdades från Tampa Bay Lightning den 26:e januari.
Buffalo Sabres - New York Rangers 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1)
Henrik Lundqvist gjorde 36 räddningar och ordnade förlängning i KeyBank Center. En förlängning som blev 3.56 lång innan Chris Kreider avgjorde för gästerna med sitt 20:e mål för säsongen, assisterad av Mika Zibanejad.
Magnus Hellberg var uppkallad från AHL-laget Hartford eftersom Antti Raanta hade fullt upp med att bli pappa.
Buffalos målvakt Robin Lehner hade även han en bra kväll och räddade 42 av 44 skott.

Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 2-5 (0-0, 1-2, 1-3)
Försluten var Lightnings första efter ordinarie tid mot Senators sedan den 6:e mars 2012. Och det var ett frustrerande nederlag för Lightnings som får allt längre och längre avstånd upp till slutspelsplatserna.
Nashville Predators - Edmonton Oilers 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)
Det handlade om fyra spelare i Nashvilles seger mot Edmonton. Viktor Arvidsson och Ryan Johansen stod för ett mål och en assist vardera, Filip Forsberg för en assist och målvakten Pekka Rinne gjorde 31 räddningar och höll nollan. Det gjorde att Predators tog viktiga poäng i kampen runt slutspelsstrecket i Central Division.

Dallas Stars - Winnipeg Jets 3-4 (2-2, 1-2, 0-0)
Ett annat lag från Central Division, Dallas Stars, tappade däremot viktiga poäng eftersom Jets var snäppet vassare i American Airlines Center. Mark Scheifele gjorde två mål och succédansken Nikolaj Ehlers det matchavgörande för Jets. I Dallas fick John Klingberg göra mål för första gången på sju matcher men det hjälpte alltså föga för Stars den här kvällen.
Arizona Coyotes - Chicago Blackhawks 3-4 (0-3, 3-1, 0-0)
Inför matchen hade Blackhawks tre raka förluster men med tre mål i den första perioden visade dem att de ville att den skulle ta slut. Men de fick kämpa för det. Hemmalaget gav sig nämligen inte. Oliver Ekman-Larsson reducerade till 3-1i upptakten av den andra perioden, Artemi Panarin ökade på till 4-1 för Blackhawks men skillnaden inför den tredje perioden var ändå bara ett mål eftersom Christian Dvorak och Brendan Perlini gjort varsitt mål.
Glädjande nog för gästerna blev den sista perioden mållös och segern var ett faktum för tvåan i Central Division.

St. Louis Blues - Toronto Maple Leafs 5-1 (1-1, 3-0, 1-0)
Förlusten var den tredje i rad på den sex matcher långa bortaturné för Maple Leafs. Frederik Andersen stod för 26 räddningar i matchen.