McDavid

Connor McDavid har bara spelat 92 NHL-matcher men han har redan mäktat med att göra 102 NHL-poäng, det såg han till att göra i nattens match mot Florida Panthers när McDavid gjorde tre poäng. Hans poäng nummer 100 kom redan efter 6.10 i den första perioden när han passade fram Zack Kassian till öppet mål och 1-0. Han följde upp den assisten med att sju minuter senare spela fram Mark Letestu till 2-0.
Panthers vände sedan matchbilden till sin fördel genom mål från Vincent Trochek, Michael Sgarbossa och Greg McKegg men Oilers Jordan Eberle ordnade förlängningsspel med tre minuter kvar av den tredje perioden när han satte 3-3.

I förlängningen avgjorde McDavid med 2,6 sekunder kvar efter att spela när han kom fri med målvakten James Reimer. Det såg först ut som att Reimer tagit pucken men efter videbedömning dömdes pucken som inne. Även Leon Draisaitl nådde 100 poäng, det var nämligen han som spelade fram McDavid till övertidsavgörandet.
San Jose Sharks tog hem det femte och sista mötet mellan dem och Los Angeles Kings den här säsongen. De gjorde det efter mål från Brent Burns, Tommy Wingels och Joe Pavelski under matchens första 30 minuter. Burns satte 1-0 redan efter 3.31 med ett handledsskott från blålinjen som letade sig in via stolpen hos Kings målvakt Peter Budaj. Melker Karlsson noterades för en assist på den fullträffen, hans sjunde målgivande passning för säsongen.
Kings kvitterade genom Tanner Pearson efter 5.46 men det var Sharks som var i ledning efter första 20 efter Wingels 2-1-mål.
Pavelski gjorde 3-1 på 30-minutersmärket innan Marian Gaborik ordnade en reducering till 3-2 efter 15.19 med sitt fjärde mål för säsongen.
I slutet forcerade Kings mot San Joses mål men målvakten Martin Jones stod i vägen gång efter gång och de två poängen gick till slut till Sharks som befäster sin plats bland de tre första i Pacific Division.
Edmonton Oilers - Florida Panthers 4-3 (2-1, 0-1, 1-1, 1-0)
I Florida stod Aaron Ekblad för två och Jaromir Jagr för en assist. Förlusten var Panthers tredje de senaste fyra matcherna och laget ligger just nu precis utanför slutspelsplats i Atlantic Division.

Los Angeles Kings - San Jose Sharks 2-3 (1-2, 1-1, 0-0)
Kings har just nu den andra wildcardpositionen i Western Conference men behöver börja vinna matcher. Bakom närmar sig nämligen lagen, speciellt Vancouver Canucks som har samma poäng som Kings, 48 stycken.
Detroit Red Wings - Boston Bruins 6-5 (1-4, 3-1, 1-0, 0-0, 1-0)
Red Wings gjorde en jätteupphämtning när de jobbade ikapp ett 4-1-underläge. Gustav Nyquist gjorde 4-4 med sitt sjunde mål för säsongen med 3.04 kvar att spela och tog matchen till en mållös förlängning och sedan straffläggning. Väl där avgjorde Frans Nielsen matchen och såg till att Red Wings nu har nu tre raka segrar, mot tre topplag dessutom.

Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)
Patric Hörnqvist stod för två målgivande passningar när hans Penguins lyckades slå Canadiens i Bell Centre. Hörnqvist spelade fram Ian Cole till 1-0 och till Jake Guentzel till 3-0 och står nu på 16 assist totalt den här säsongen. Även Malkin hamnade i poängprotokollet och ryssen har på sina 24 senaste matcherna skrapat ihop hela 33 poäng.
Winnipeg Jets - Arizona Coyotes 6-3 (1-2, 3-0, 2-1)
Efter fyra raka förluster studsade Jets tillbaka både i målskyttet och i poängskörden. Sex olika målskyttar gjorde mål för Jets och längst bak gjorde Ondrej Pavelec 30 räddningar i sin första NHL-match för säsongen. En av dem som lyckades med att överlista honom var Oliver Ekman-Larsson, som gjorde sitt nionde mål för säsongen.
För Jets är fler goda nyheter på väg. Patrik Laine åkte nämligen skridskor sedan sin hjärnskakning den 7:e januari. Men det är fortfarande oklart hur långt ifrån en comeback 18-åringen är.

Nattens utropstecken:
McDavids 92 matcher för att nå 100 poäng är det fjärde snabbaste bland aktiva spelare bakom: Alex Ovechkin (77 matcher), Sidney Crosby (80) och Evgeni Malkin (89).
Nattens stjärnor:
Connor McDavid, Edmonton Oilers, 1 mål, 2 ass
Ondrej Pavelec, Winnipeg Jets, 30 räddningar
Tomas Tatar, Detroit Red Wings, 1 mål, 2 ass
Så gick snacket:
"Jag gillar hur laget svarade. Jag tror inte du kan be om mer från laget när du blir uppkallad som målvakt från AHL. De kämpade hårt. Jag tror att de förstod att målvakten kanske skulle ha det lite svårt i första perioden. Vi kom tillbaka och det var skönt att få en seger i första matchen" - Ondrej Pavelec
"Vi spelade mot ett riktigt bra hockeylag, Stanley Cup-mästarna. Och för att vinna en sådan match måste du tävla. Vi tävlade inte i idag och vårt fokus var inte riktigt där. En besvikelse". - Canadiens tränare Michel Therrien
"Ska man vara med i slutspelssnacket måste vi spela 60 minuter varje match, inte 40. Vi kämpade och vi är väldigt glada för det här" - Tomas Tatar, Detroit Red Wings