GettyImages-649801184

Det spelades bara tre matcher under natten men snacka om att det hände grejer i NHL.
I Ottawa Senators bortamöte med Dallas Stars gjorde backen Fredrik Claesson sitt första NHL-mål i karriären när han dubblade Senators ledning i den första perioden. Claesson noterades även för en assist i matchen.

I Pittsburgh Penguins 7-4-seger mot Winnipeg Jets satte Nick Bonino ett hattrick och Evgeni Malkin stod för ett "Gordie Howe-hattrick", det vill säga: ett mål (två för Malkins del), en assist och ett slagsmål.
I nattens tredje tillställning gjorde Niklas Kronwall sitt första mål för Detroit Red Wings som ändå förlorade med 6-1 mot Boston Bruins.
Här är en närmare sammanfattning av nattens tre matcher:
Dallas Stars - Ottawa Senators 2-5 (0-2, 1-2, 1-1)
Stars hade behövt vinna för att inte tappa för mycket mark till den andra wildcardplatsen. Efter nattens match skiljer det fem poäng men då har St. Louis Blues, som just nu har platsen, två matcher färre spelade.
För Senators innebar segern ett stort steg närmare en slutspelsplats. Laget har 80 poäng vilket är fyra poäng fler än trean i Central Division, Bruins och åtta poäng mer än fyran Toronto Maple Leafs.
Förutom Claessons två poäng gjorde Viktor Stålberg ett mål och en assist och målvakten Craig Anderson räddade 35 skott och var återigen en stabil pjäs för Ottawa att luta sig mot. Ottawa har efter nattens seger fyra raka.
- Vi tar en match i taget. Snacket om siter och statistik får ni sköta. För oss handlar det om att fokusera på en match i taget, en period i taget. Och för mig är det ett skott i taget, sa Anderson till NHL.com.

Winnipeg Jets - Pittsburgh Penguins 4-7 (2-3, 0-4, 1-1)
Penguins seger var deras tredje på rad och säkrades när Evgeni Malkin satte sitt andra mål i matchen efter 10.06 i den andra perioden. Efter Malkins mål kunde Penguins dra ifrån genom Bonino och Jake Guentzel och spela hem matchen.
Boninos hattrick var hans första sedan den 2:a februari 2013.
- Det var ett tag sedan. Första pucken gick in och då börjar man känna sig lite bättre. Sen verkade det vara som att pucken vill gå in för oss ikväll. Jag kan inte riktigt förklara det, sa Bonino.
Malkin ordnade två av de tre ingredienserna i ett Gordie Howe hattrick i den första perioden när han redan efter 3.33 tog en fight med Jets Blake Wheeler och sedan satte 2-2 till Penguins efter 11.57. Han fastställde hattricket med att spela fram Justin Schultz till 3-3 i den andra perioden.
Notera att Patric Hörnqvist saknades i Penguins. Han fick sent skickas tillbaka till Pittsburgh på grund av en hjärnskakning. Hur allvarlig den är är ännu oklart.

Boston Bruins - Detroit Red Wings 6-1 (4-0, 1-1, 1-0)
Det var inget snack om saken i TD Garden. Ett fyrverkeri i den första perioden räckte för att Bruins skulle ha koll på händelserna i resten av matchen.
Noterbart är att det var flera av hemmaspelarna som hade flerpoängsmatcher:
Drew Stafford gjorde två poäng, varav sitt första mål i Bruins-tröjan sedan han värvades från Winnipeg Jets.
Brad Marchand gjorde sitt 31:a och 32:a mål för säsongen och har nu kommit upp i 70 poäng vilket är första gången i karriären för den 28-årige kanadensaren.
Poängbäst var David Krejci som noterades för tre, ett mål och två assist.

Nattens utropstecken:
25 mål på tre matcher. "Vill du se mål ska du gå på hockey"… Som Lars "Laban" Arnesson sa.
Nattens stjärnor:
* Evgeni Malkin - Två mål och ett Gordie Howe hattrick. Ryssen fortsätter sin otroligt starka säsong.
* Brad Marchand - Trea i totala skytteligan och 70 poäng så här långt. Dessutom en av de avgörande faktorerna för Bruins den här natten.
* Craig Anderson - Segern innebar den 146:e för Anderson som därmed delar förstaplatsen i Senators historia med Patrick Lalime.