cbjloss

Washington Capitals bröt Columbus Blue Jackets långa segersvit när de i natt vann matchen lagen emellan med klara 5-0. Det blir alltså inget tangerat segersvit-rekord med Pittsburgh Penguins 17 matcher från säsongen 1992-93.

Columbus har inte förlorat sedan den 26:e november då Florida Panthers vann med 2-1 efter straffar. Senaste förlusten under ordinarie speltid kom23:e november då Calgary Flames vann med 2-0.
- Jag tycker att vi spelade riktigt bra under första halvan av matchen, sa Blue Jackets coach John Tortorella efter matchen. Vi hade lägen men få pucken förbi Braden Holtby som gjorde ett par fina räddningar. Jag är stolt över laget. Vi är ett bra hockeylag. Nu tar vi ledigt imorgon och är det bara att köra igång igen.
Nattens matcher bjöd också på två stycken tremålsskyttar. Pat Maroon i Oilers och Colton Sissions i Predators.
Två hållna nollor blev det dessutom genom Braden Holtby i Capitals och Jared Coreau i Red Wings.
Edmonton Oilers - Boston Bruins 4-3 (1-1, 1-1, 2-1)
Patrick Maroon gjorde ett mål i varje period när Edmonton Oilers besegrade Boston Bruins.
Det var det första hattricket i NHL-karriären för Maroon som nu är uppe i 14 fullträffar den här säsongen.
Oilers Connor McDavid noterades för två målgivande passningar och leder NHL:s poängliga, två poäng före Pittsburgs Evgeni Malkin.
Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 0-5 (0-2, 0-2, 0-2)
Braden Holtby gjorde 29 räddningar för Capitals när han höll sin 4:e nolla för säsongen och såg till att Blue Jackets långa segersvit bröts.
Andre Burakovsky gjorde sitt femte mål för säsongen när han avslutade rappt mellan tekningscirklarna.
Marcus Johansson och Niklas Bäckström noterades för var sin målgivande passning. Bäckström behöver en assist till för att passera milstolpen 500 målgivande passningar i NHL.
Nashville Predators - Tampa Bay Lightning 6-1 (1-0, 3-1, 2-0)
Colton Sissons gjorde sitt första NHL-hattrick när Nashville Predators körde över Tampa Bay Lightning.
Calle Järnkrok noterades för två målgivande passningar.
Mattias Ekholm och Viktor Arvidsson svarade för varsin assist för Nashville och Victor Hedman spelade fram till Lightnings mål.

preds4

Carolina Hurricanes - St. Louis Blues 4-2 (1-0, 1-2, 2-0)
St. Louis Blues var igång igen för första gången sedan segern i Winter Classic. Men det var Carolina som var starkast för kvällen. Derek Ryan både öppnade och avslutade målskyttet för Hurricanes.
Alexander Steen assisterade till ett av Blues mål.
Chicago Blackhawks - Buffalo Sabres 4-3 OT (1-1, 1-1, 1-1, 0-1)
Artem Anisimov gjorde 3-3 för Blackhawks med två minuter kvar av den tredje perioden och såg till att matchen mellan Blackhawks och Sabres gick till övertid. Där var det Patrick Kane som rakade in en retur från Anders Nilsson i Buffalo-målet efter ett skott från Toews. Niklas Hjalmarsson fick en andra-assist vid segermålet.
San Jose Sharks - Minnesota Wild 4-5 (0-0, 2-1, 2-4)
Efter en tillknäppt första period kom målskyttet igång i den andra i matchen mellan Sharks och Wild. Eric Staal gjorde två mål och en assist för San Jose och Mikko Koivu satte kvitteringen och segermålet för Minnesota. Detta var dessutom Koivus 800:e NHL-match.

Wild Sharks

LA Kings - Detroit Red Wings 0-0 (3-0, 0-0, 1-0)
Rookien Jared Coreau motade 34 skott i Red Wings 4-0 seger mot Kings. Det är hans första nolla i NHL-karriären. Thomas Vanek gjorde två ab Detroits mål och
Andreas Athanasiou gjorde ett mål och två assist.
Jonathan Ericsson svarade för en målgivande passning.
Niklas Kronwall spelade inte matchen. Han rapporteras vara skadad (lower body)
Nattens utropstecken:
Detroits målvakt Jared Coreau motade 34 skott och höll sin första nolla i sin femte match.