Rangers

I Colorado vann New York Rangers mot Avalanche och såg till att Henrik Lundqvist fick vinna sin 390:e seger: Med den segern är han nu den europeiska målvakt som tagit flest NHL-segrar.
- Hasek har inspirerat mig enormt, sa Lundqvist efter matchen. När jag växte upp hade jag planscher med honom på väggarna i rummet. Att kunna slå hans rekord betyder verkligen enormt mycket.

Två lag med imponerande segerrader möttes när Columbus Blue Jackets tog sig an Minnesota Wild. Aldrig tidigare har två lag med segersviter på 12 matcher eller mer ställts mot varandra. Blue Jackets hade 14 raka segrar och Wild 12.
Det blev hemmalaget som förlängde sin segersvit till 15 matcher.
Columbus gick ifrån i den andra perioden och hade 4-1 med sig in i 3:e perioden.
Jason Zucker reducerade till 2-4 efter bara 24 sekunder in i den 3:e perioden, men närmare kom inte Wild.
Columbus har nu tillsammans med New York Islanders lag från 1981-82 och Pittsburgh Penguins lag från 2012-13 den näst längsta segerviten med 15 matcher.
Längst svit har Penguins lag från 1992-93 som vann 17 raka matcher.
Winnipeg Jets - New York Islanders 2-6 (0-2, 1-2, 1-2)
New York Islanders vann klart mot Winnipeg Jets efter det att ha ryckt åt sig en 4-0 ledning halvvägs in i matchen.
John Tavares gjorde ett mål och en målgivande passning för Islanders.
Målvakten Greiss räddade 32 skott och vann sin nionde match för säsongen.

IslandersJetsRecap

Pittsburgh Penguins - Montreal Canadians 4-3 OT (0-1, 1-2, 1-1, 1-0)
Evgeni Malkin satte segermålet för Penguins för Penguins i powerplay i förlängningen då Canadians haft för många spelare på banan.
Patric Hörnqvist gjorde ett mål och Carl Hagelin noterades för två assist för Penguins.

Malkin Penguins Canadiens

Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes 3-1 (2-0, 1-1, 0-0)
Victor Hedman noterades för två målgivande passningar när Bolts besegrade Hurricanes på bortaplan. Segern grundlades i första perioden efter starkt spel i power play för Bolts. Finnen Sebastian Aho tröstmålade för Hurricanes med sitt 7:e mål för säsongen.
Colorado Avalanche - New York Rangers 2-6 (2-2, 0-2, 0-2)
I Pepsi Center i Colorado passerade Henrik Lundqvist Dominik Hasek som den europeiska målvakt som vunnit flest matcher. 6-2 segern var hans 390:e i NHL.
Chris Kreider gjorde hattrick för Rangers. Det andra i karriären.

RangersAvalancheRecap1

Colorado har nu förlorat 10 raka hemmamatcher.
Tyson Barrie spelade sin 300:e match för Avalanche.
Dallas Stars - Florida Panthers 1-3 (0-3, 1-0, 0-0)
Florida Panthers får stopp på en fyra matcher lång förlustsvit när Stars, som kom till spel med tre raka segrar i bagaget, besegras med 3-1.
Jaromir Jagr och Vincent Trocheck noterades båda för ett mål och ett målpass i matchen.
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 2-3 PS (0-0, 1-1, 1-1 0-1)
Jacob Markström gjorde en stark insats i Vancouvermålet och motade 42 skott när Edmonton besegrades med 3-2 efter straffläggning. Alexander Edler noterades för en målgivande passning. Vancouver Canucks har nu vunnit tre raka matcher.

GettyImages-630745126

Calgary Flames - Arizona Coyotes 4-2 (4-0, 0-1, 0-1)
Flames gjorde 4 mål i den första perioden och såg till att Coyotes nu förlorat sju matcher i rad. Mikael Backlund gjorde sitt 11 mål för säsongen för Calgary och Oliver Ekman-Larsson assisterade till ett av målen för Arizona.
Los Angeles Kings - San Jose Sharks 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)
Det var defensiven som var nyckeln till att Kings kunde besegra San Jose Sharks med 3-2. LA-försvaret släppte bara igenom 20 skott under matchen. I Kings gjorde Jeff Carter sitt 20:e mål för säsongen. Med det kliver han upp som tvåa i mål-ligan bakom Sidney Crosby.
Boston Bruins - Buffalo Sabres 3-1 (1-0, 2-1, 0-0)
Sabres förlorade den fjärde och sista matchen för säsongen mot Bruins. Det innebär att Boston för första gången vinner alla fyra matcher mot Buffalo under en säsong.
Segerorganisatör för Bruins var målvakten Tuuka Rask som motade 26 puckar.
New Jersey Devils - Washington Capitals 2-6 (0-2, 1-3,1-1)
Niklas Bäckström och André Burakovsky noterades för var sin målgivande passning när Capitals besegrade Devils i Prudential Center.
Efter matchen hyllade coachen Barry Trotz lagets spel i boxplay som fungerade mycket bra. Alexander Ovechkin gjorde ett mål och en assist för Capitals.
Nattens utropstecken
Givetvis handlar det om Henrik Lundqvist som slår sin barndomsidols rekord och nu är den europeiska målvakt med flest segrar i NHL.
Tre stjärnor:
Chris Kreider, New York, Rangers 3 mål mot Colorado
Jacob Markström, Vancouver Canucks, 42 räddningar i segermatchen mot Oilers
Henrik Lundqvist, New York Rangers. Historisk efter 390 NHL-segrar.
Så gick snacket
" Vi lägger ingen tonvikt vid segersviten. För oss är det viktiga att rikta in oss på att utföra vårt jobb varje dag. Det har vi gjort och det måste vi fortsätta med" - Blue Jackets coach John Tortorella.
"Han är en spelare som varje kväll gör jobbet framför motståndarmålet. Han är stor och tuff och svår att flytta på. Han har varit nyttig för oss hela säsongen och ikväll belönades han" - New York Rangers coach Alain Vigneault om Chris Kreider.
"Vi tar tre utvisningar i offensiv zon och släpper in fyra mål på sex skott i första perioden. Där förlorar vi matchen. Det var ändå vi som började bäst, men när vi måste börja jaga känns det som att det är en väldigt lång väg tillbaka" - Arizona Coyotes coach Dave Tippett efter sjunde raka förlusten.
Vad är på gång?
Tre matcher spelas på nyårsdagen.
Anaheim möter Philadelphia, Washington ställs mot Ottawa, men framförallt spelas Centennial Classic i Toronto då Maple Leafs möter Detroit Red Wings. Centennial Classic startar klockan 21:05 svensk tid.