king2

Bara 24 timmar efter 1-0-segern mot Tampa Bay Lightning var New York Rangers i hetluften igen. Denna gång mot Florida Panthers. Henrik Lundqvist ersatte Antti Raanta i målet och med sina 43 räddningar ledde han laget till en 2-5-seger(0-2, 1-2, 1-1).

Segern var Lundqvist 404:e i NHL-karriären och innebar att han passerade Grant Fuhr och nu är ensam tia på listan över målvakter med flest vinster i historien. Segern innebar också att han passerade Martin Brodeur för flest segrar av en målis under sina första 12 säsonger och att han nu har över 30 segrar i 11 av sina 12 första NHL-säsonger.
- Jag är stolt, väldigt stolt. Jag har jobbat hårt. Det är det jag har gjort här i 12 år nu. Det stora målet är givetvis att vinna Stanley Cup men samtidigt måste man njuta av resan, sa Lundqvist.

Rangers har inlett sin fyra matcher långa bortaturné med två raka vinster. Rangers målskyttar blev i tur och ordning: Chris Kreider, Tanner Glass, Kevin Hayes, Nick Holden och Pavel Buchnevich. Oscar Lindberg stod för två målgivande passningar.
Thomas Vanek och Aaron Ekblad blev målskyttar för Florida som förlorade för sjätte gången på de sju senaste matcherna. De är ändå fyra poäng efter New York Islanders för det andra wildcardet till Stanley Cup-slutspelet från Eastern Conference.
I nattens sena möte mellan Anaheim Ducks och Nashville Predators drog till slut hemmalaget Ducks det längsta strået och vann med 4-3 (1-2, 2-1, 0-0, 0-0, 1-0) efter straffar.
Calle Järnkrok stod för två målgivande passningar för Predators. Han spelade fram Colin Wilson till 0-1 och Filip Forsberg till 1-3. Målet var Forsbergs 27:e för säsongen.
I Ducks ville inte Rickard Rakell vara sämre än Forsberg. De delar ju på förstaplatsen gällande målskyttet bland svenska spelare och med 58 sekunder kvar av den andra perioden satte han sitt 27:e mål för säsongen när han kvitterade till 3-3 för Ducks. Rakells mål blev det sista under ordinarie tid och efter en mållös förlängning gick matchen till straffar.
Forsberg, Rakell och Viktor Arvidsson missade alla sina straffar och avgörande kom först i den femte straffomgången då Ducks nyförvärv Patrick Eaves distinkt satte pucken till höger om Pekka Rinne och gav Ducks två poäng.
Här är en sammanfattning av nattens övriga matcher:
Columbus Blue Jackets - New Jersey Devils 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)
Sergei Bobrovsky höll sin tredje raka nolla när Metropolitan-tvåan Blue Jackets vann med 2-0 hemma i Nationwide Arena. Bobrovsky stod för 33 räddningar i matchen. Oliver Bjorkstrand och Cam Atkinson gjorde målen för Columbus som trots att de bara gjort åtta mål de senaste fem matcherna är 3-1-1.
Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers 3-6 (1-1, 1-3, 1-2)
Claude Giroux avslutade en 12 matcher lång måltorka och var en av sex Flyers-spelare som fick näta i bortamötet med Buffalo Sabres. Backen Radko Gudas gjorde tre poäng, han spelade fram till Matt Reads 1-0 samt till Travis Konecnys 6-2 och gjorde själv 2-1 på Robin Lehner som vaktade Sabres kasse och stod för 24 räddningar.
Buffalo har förlorat tre i rad vilket tar de allt längre från en slutspelsplats.

Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings 3-2 (2-0, 1-1, 0-1)
Gustav Nyquist två mål räckte inte för Detroit Red Wings, istället tog Maple Leafs sin första seger på de senaste sex försöken. Hemmalaget sprang iväg i målprotokollet redan i den första perioden genom mål från Alex Marchenko och James van Riemsdyk. De ökade sedan på sin ledning i inledningen av Nazem Kadri, assisterad av William Nylander, vilket räckte till seger.
Minnesota Wild - St. Louis Blues 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)
Mike Yeo återvände som coach till Minnesota där han coachat i fem år. Numera står han i Blues bås och det var han nog glad över efter nattens match. David Perron och Vladimir Tarasenko såg nämligen till att hans lag fick två poäng med sig från Xcel Energy Center.
Gustav Olofsson ersatte Christian Folin i Wild, han spelade 10.50 och sköt två skott på mål i matchen.
Colorado Avalanche - Carolina Hurricanes 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)
Gabriel Landeskog var en av tre Colorado-spelare som lyckades överlista Eddie Läck i Carolinas målbur. Landeskog kvitterade till 1-1 efter 18.18 i den andra perioden och knappa minuten senare gjorde Tyson Barrie 2-1 till hemmalaget. I den tredje perioden satta Nathan MacKinnon slutresultatet 3-1 i tom bur.
Läck fick sin andra raka start sedan tränaren Bill Peters hårda ord i fredags. Han stod för 22 räddningar på totalt 24 skott.
Edmonton Oilers - New York Islanders 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)
Joshua Ho-Sang gjorde sitt första NHL-mål när han gav Islanders ledningen med 1-0 sent i den första perioden. Zack Kassian kvitterade i upptakten av den andra men därifrån kunde Islanders segla iväg till 1-4 och plocka två poäng in på kontot. Islanders har en poäng tillgodo på Toronto Maple Leafs för det andra wildcardet i Eastern Conference.

Vancouver Canucks - Montreal Canadiens 1-2 (0-1, 0-0, 1-0, 0-1)
Det krävdes förlängning för att få fram en vinnare mellan Canucks och Canadiens. Då klev Paul Byron fram och avgjorde med sitt 16:e mål för säsongen. Byron stod framför mål och styrde in skottet från Alex Galchenyuk.
Nattens utropstecken:
Vi lyfter på hatten för Henrik Lundqvist för 404:e segern i NHL-karriären.
Nattens stjärnor:
* Sergei Bobrovsky - 33 räddningar och tredje(!) raka nollan
* Radko Gudas - Tre poäng för Flyers som jagar slutspelsplats i öst.
* Calle Järnkrok - Två assist, plus två och 18 minuters speltid och en av gästernas giftigaste spelare offensivt i matchen.