jagr2

Den evigt unge, Jaromir Jagr, firade sin 45:e födelsedag, och som han gjorde det. När Aleksander Barkov satte 5-3 till Panthers efter 12.41 i den tredje perioden noterades Jagr för sin 1900:e poäng i NHL-karriären.
Jagr fick pucken i slottet, stötte den till Aleksander Barkov som hängde in den med ett direktskott bakom Martin Jones. Jagr har nu 759 mål 1141 assist på 1684 matcher.

Med målet från Barkov såg det ut som att Panthers skulle ta med sig två poäng från matchen som var en galen tillställning från början till slut. Inom loppet av 2 minuter och 52 sekunder i den första perioden föll fyra mål vilket gjorde ställningen 1-3. Sharks hämtade in till 3-3 till den tredje perioden där Panthers på nytt snappade upp en tvåmålsledning.
Men hemmalaget hämtade upp tvåmålsunderläget ännu en gång efter att Joe Pavelski reducerad och kvitterat under matchens sista tre minuter och 21 sekunder vilket tog matchen till förlängning.
Där kunde till slut Panthers pusta ut när Jonathan Huberdeau avgjorde med ett skott mellan benen på Jones efter 1.38.
San Jose Sharks - Florida Panthers 5-6 (2-3, 1-0, 2-2, 0-1)
Här är en titt på nattens övriga matcher:
Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs 5-2 (2-0, 2-1, 1-1)
Målvakterna spelade stora roller i nattens NHL. Carter Hutton höll nollan i St. Louis Blues, Brian Elliott storspelade i Calgary och i matchen mellan Columbus Blue Jackets och Toronto Maple Leafs räddade hemmakeepern Joonas Korpisalo 31 skott och överglänste forne lagkamraten Curtis McElhinney som tidigare under säsongen lämnade Blue Jackets för Leafs.
Korpisalo glänste under matchens första period då han räddade 15 räddningar.
"Vi hade riktigt starkt målvaktsspel i den första perioden", sa tränaren John Tortorella till NHL.com efter matchen.
Josh Anderson, Boone Jenner, Oliver Bjorkstrand, Nick Foligno och Matt Calvert gjorde målen för Columbus (36-15-5). Alex Wennberg, Zach Werenski och Seth Jones noterades för två assist vardera. Torontos bägge mål gjordes av Nazem Kadri.

Detroit Red Wings - St. Louis Blues 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)
Carter Hutton höll sin andra raka nollor efter att ha gjort 25 räddningar i Joe Louis Arena. Carter har fyra nollor på sex borta-starter sedan den 14:e januari. I den offensiva zonen gjorde Ivan Barbashev 0-1 i den första perioden och Jaden Schwartz 0-2 med 11 sekunder kvar av den tredje. Carl Gunnarsson noterades för en assist i matchen.
Före och under matchen hyllade Red Wings bortgångne ägaren Mike Ilitch.
Calgary Flames - Philadelphia Flyers 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)
Flyers kammade noll i sin första av tre matcher mot motstånd från Pacific Division. En stor anledning: Brian Elliott som stod för 33 räddningar. Elliott motade 15 skott i den första, 10 i den andra och 9 i den tredje.
"Tack och lov hade vi Elliott där bak", sa rookien Matthews Tkachuk till Flames hemsida efteråt.
Tkachuk bidrog offensivt för Flames med ett mål, assisterad av Mikael Backlund, och en assist. Flames övriga mål gjordes av TJ Brodie och Mark Giordano. Nick Cousins blev målskytt för Flyers.
Calgary tog sin inom en poängsavstånd från Los Angeles Kings på den andra wildcardplatsen i Western Conference.

Nattens utropstecken:
Gammal är äldst. Jagrs 1900 poäng imponerar verkligen.
Nattens stjärnor:
Brian Elliott, 33 räddningar - Calgary-målvakten storspel räckte för att Flames skulle ta två poäng.
Carter Hutton - Vad ska man säga? fjärde nollan på sex bortamatcher imponerar och ger Blues en vettig chans att knipa en direktplats till slutspelet just nu.
Joe Pavelski - kaptenens två sena mål fixade en poäng åt Sharks.
Så gick snacket:
"Innan matchen såg jag att han hade tre nollor på fem försök så jag sa till honom att fyra på sex vore mer imponerande" - Blues tränare Mike Yeo om Hutton.
"Våra första två perioder var riktigt bra. Men vi tog foten från gaspedalen i den sista kändes det som. De är ett riktigt bra lag så de gjorde ett försök där" - Blue Jackets back Zach Werenski