12082016sdoan

Det går bra för Philadelphia Flyers för tillfället. I natt kom lagets sjunde raka seger när de besegrade Edmonton Oilers med 6-5 hemma i Wells Fargo Center. Stor segerorganisatör var Jakub Voracek som låg bakom fyra av lagets mål tack vare ett mål och en assist.
I underläge med 5-3 i den tredje perioden fick Voracek fart på sig själv och på Flyers offensiv. Han reducerade först till 5-4 när från den högra tekningscirkeln dunkade in ett direktskott bakom Jonas Gustavsson. Han passade sedan fram Claude Giroux till 5-5 och till Michael Raffl till avgörande 6-5.
Dessutom passade han fram till Claude Giroux spektakulära mål i den första perioden. Giroux lyfte från isen samtidigt som han hamrade in ett direktskott.

Voracek har gjort 10 mål och 17 assist den här säsongen.
Svenskarna i Penguins, Patric Hörnqvist och Carl Hagelin, hjälpte en assist respektive ett mål Penguins till en 5-1-seger mot Florida Panthers. Hörnqvist assisterade i den första perioden fram till Sidney Crosbys 18:e mål den här säsongen. Crosby skulle sedan passa fram Conor Sheary till 2-0, Tom Kuhnhackl gjorde 3-0 och satte punkt för en fin förstaperiod för gästernas del.
Jaromir Jagr reducerade i den andra men Matt Cullen och Carl Hagelin stängde matchen till Penguins fördel i den tredje perioden. Målet var Hagelins tredje den här säsongen.
Här är en summering av nattens matcher i NHL:
Boston Bruins - Colorado Avalanche 2-4 (0-2, 2-2, 0-0)
Trots två nya mål från David Pastrnak, 18 totalt, kunde inte Bruins hämta upp 3-0 underläget mot Colorado Avalanche. Istället gjorde Carl Söderberg sitt fjärde för säsongen och avgjorde för Avalanche som tog en efterlängtad seger efter sex raka förluster.
New York Islanders - St. Louis Blues 3-2 (2-1, 0-1, 1-0)
Med två mål såg Anders Lee till att Islanders kunde ta ännu en seger på hemmaplan. Han kvitterade matchen till 1-1 i den första perioden och avgjorde den med 7.18 kvar att spela av den tredje. Islanders har en uppåtgående formkurva, segern var deras 11:e för säsongen
Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers 6-5 (0-1, 3-2, 3-2)
Oscar Klefbom gjorde sitt fjärde mål för säsongen när han gav Oilers ledningen med 5-3 i den andra perioden. Även NHL:s poängligaledare, Connor McDavid, fanns med i poängprotokollet med ett mål och en assist och har totalt 38 poäng.

Montreal Canadiens - New Jersey Devils 5-2 (2-1, 1-0, 2-1)
Canadiens sköt 48 skott och gjorde fem mål mot Devils. Torrey Mitchell gjorde två av dem, Pax Pacioretty ett, Phillip Danault ett och Frölunda-bekantingen, Arturri Lehkonen ett.
Tampa Bay Lightning - Vancouver Canucks 1-5 (0-2, 1-2, 0-1)
Trots fem Canucks-mål var det skralt med Sedin-poäng, vilket annars brukar vara vanligt förekommande för Canucks. Daniel Sedin gjorde sin 10:e assist när han spelade fram Jayson Megna till 4-1. Resultatet 5-1 var Vancouvers största segermarginal den här säsongen
Florida Panthers - Pittsburgh Penguins 1-5 (0-3, 1-0, 0-2)
Evgeni Malkin gick poänglös från matchen och avslutade därmed en sex matcher lång poängsvit. För Florida Panthers var försluten deras femte på sex matcher sedan Tom Row tog över tränarsysslan efter Gerard Gallant.

Penguins Panthers

Winnipeg Jets - New York Rangers 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)
Med 1.09 kvar att spela i den tredje perioden satte Kevin Hayes 2-1 för Rangers och avgjorde matchen mot Winnipeg Jets. Gästerna tog ledningen i den första perioden genom Chris Kreider men Mark Scheifele kvitterade i den andra. För Rangers var segern deras 18:e för säsongen.
Dallas Stars - Nashville Predators 5-2 (2-1, 3-0, 0-1)
Viktor Arvidsson och Calle Järnkrok gjorde varsitt mål för Predators som inte lyckades besegra Dallas Stars i American Airlines Center. Målen var Arvidssons nionde och Järnkroks femte för säsongen. Dallas Jamie Benn satte sitt 200:e NHL-mål när han gav Dallas ledningen med 1-0 i den första perioden.

Arizona Coyotes - Calgary Flames 1-2 (1-1, 0-0, 0-0, 0-1)
När Shane Doan passade fram till Max Domis mål i den första perioden innebar det nytt franchise-rekord för Winnipeg Jets/Arizona Coyotes. Jets blev Coyotes 1996. Med assisten passerade han svenske Thomas Steen, det nya rekordet ligger på 554 assist.
Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)
Drew Doughtys reduceringsmål efter 12.50 i den tredje perioden var inte tillräckligt tidigt för att Kings skulle kunna hämta ifatt den tremålsledning som Hurricanes snott åt sig under de två inledande perioderna. Viktor Rask noterades för en assist för Hurricanes som tog poäng för tredje matchen i rad.
Nattens utropstecken:
NHL.com/sv vill passa på att gratulera Shane Doan till assistrekordet i Jets/Coyotes-karriären.
Nattens tre stjärnor:
Jakub Voracek, Philadelphia Flyers, 1 mål 3 ass
David Pastrnak, Boston Bruins, 2 mål 0 ass
Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins, 1 mål 1 ass
Så gick snacket:
"En ganska stabil match. Det är inte lätt att komma hit och vinna. Vi hittade ett sätt att göra första målet på. Alla spelade hårt och Pickard var bra i målet när vi behövde honom" - Colorado Avalanche tränare Jared Bednar.
"Det var skönt att börja med en ledning. Det var lite konstigt hur det blev så. Vi hade inte så många skot men vi fick några mål direkt från start" - Sidney Crosby om lagets start.
"Vi behövde alla att kliva upp en nivå för fem, sex matcher sedan. Det tycker jag vi gjort väldigt bra och det är det som gjort den senaste tidens kurva så speciell. Det är laget som vinner" - Anders Lee, New York Islanders.