Bobrovsky

Två matcher stod på programmet under fredagen, och båda slutade med hemmasegrar.

Bobrovsky nollade Rangers
Sergei Bobrovsky fortsätter att spela storstilat. I nattens möte med New York Rangers stoppade han samtliga 36 skott och höll därmed nollan för andra gången i år och 21:a gången i karriären. På de fyra senaste matcherna har han dessutom stoppat 122 av 126 skott, vilket ger en räddningsprocent på 96,8.
Henrik Lundqvist i gästernas mål stod för fler räddningar under kvällen, 40 stycken, men fick också se sig överlistad vid två tillfällen. Det första målet kom, i den andra perioden, under en kvick spelvändning för Blue Jackets efter att Bobrovsky stått för en enastående benparad. Pucken studsade till Blue Jackets-spelarna som satte igång en snabb spelvändning. Via Boone Jenner hamnade pucken hos Brandon Dubinsky som stod för några fina finter som i sin tur blev till ett vackert förarbete åt Zach Werenski som i princip bara behövde lägga i pucken. Målet skulle bli matchvinnande och det var Werenskis andra matchvinnande mål på lika många matcher.
I den tredje perioden tryckte Rangers på men Bobrovsky, som stod för 15 av sina 36 räddningar under kvällen, höll för trycket och istället kunde Artemi Panarin, i powerplay, skicka in en missil via Lundqvists plockhandske och ribban till 2-0, vilket blev slutresultatet. Efteråt hade Lundqvist bara goda ord att säga om sin antagonist på andra sidan isen:
- Bobrovsky är helt klart en av de bästa målvakterna. Man måste göra det svårt för honom, menade Lundqvist.
Noterbart är att ett av Rangers adelsmärken på sistone, powerplay-enheten, hölls mållös för andra matchen i rad.

Red Wings vann igen
I Little Caesars Arena besegrade Detroit Red Wings Buffalo Sabres med 3-1. Men det kunde, och borde kanske, ha blivit fler mål. Såväl Dylan Larkin (stolpe) som Gustav Nyquist (tätt utanför) brände var sitt friläge redan i den första perioden. Nyquist brände även ett i den andra perioden, kort efter att Benoit Pouliot träffat stolpen för Sabres.
Men målen kom till slut. Luke Glendenning krigade in sitt femte för säsongen med 55 sekunder kvar av den andra när han lyfte in 1-0 för Red Wings. Ryan O'Reilly kvitterade 5:50 in i slutperioden, ett mål som videobedömdes innan det godkändes. Glädjen blev dock kortvarig för Sabres.
Tomas Tatar sköt matchvinnande 2-1 knappt tre minuter senare och med 4:06 kvar på klockan spikade formstarka Dylan Larkin slutresultatet till 3-1. Larkin har nu fem poäng på de fem senaste matcherna.
Red Wings har, genom segern, ett facit på 6-2-1 efter att man förlorat sex raka matcher. Totalt har man 22 poäng under säsongen (10-8-2). Sabres inkasserade sin fjärde raka förlust (0-2-2) och står kvar på 14 poäng (5-10-4).

Columbus Blue Jackets - New York Rangers 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
1-0 Zach Werenski (Brandon Dubinsky, Boone Jenner)
2-0 Artemi Panarin (Oliver Björkstrand)
Detroit Red Wings - Buffalo Sabres 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)
1-0 Luke Glendenning (Darren Helm)
1-1 Ryan O'Reilly (Kyle Okposo)
2-1 Tomas Tatar (Justin Abdelkader)
3-1 Dylan Larkin (Xavier Ouelet, Justin Abdelkader)
Så gick snacket:
"Det här är pinsamt. Vi måste kämpa mer än vad vi gjorde ikväll." - Buffalos Ryan O'Reilly
"Det spelar ingen roll om jag tycker att jag spelar bra så länge vi fortsätter att förlora." Robin Lehner, målvakt, Buffalo Sabres
"Med tanke på hur mycket vi skapade utan att göra mål hade det här mycket väl kunnat vara en match som vi förlorat i slutändan." - Luke Glendening, Detroit Red Wings
"Vi står för ett misstag i numerärt underläge. Pucken borde vara i andra änden av banan. " Alain Vigneault, tränare i New York Rangers, om situationen som föranledde Blue Jackets 2-0-mål
Visste du att…
…Zach Werenski är den andra backen i Blue Jackets historia att göra matchvinnande mål två matcher i rad? Först ut var Nikita Nikitin den 1 och 3 mars 2012.
...det här var andra gången för säsongen som Henrik Lundqvist gjorde minst 40 räddningar i en match? Den första var också mot Columbus den 13 oktober och det slutade också med förlust (1-3).
…Luke Glendening gjorde tre mål på 74 matcher förra året? I år har han redan gjort fem mål på 20 matcher.