predators_blackhawks_042017

Nashville Predators fullbordade sin "sweep" av Chicago och vann fyra raka matcher.
Segern med 4-1 i torsdagens match innebär att Blackhawks är utslaget och att Predators går vidare till andra rundan av Stanley Cup-slutspelet.

Det är första gången i playoff-sammanhang som Nashville slagit ut sin motståndare i fyra raka matcher.
Preds keeper Pekka Rinne svarade för 30 räddningar i matchen och tillät bara Conference-vinnarna Chicago göra tre mål över de fyra mötena lagen emellan.
Efter en mållös första period i match 4 var det Roman Josi som gav Nashville ledningen halvvägs in i den andra perioden.
Josi sköt från den högra tekningscirkeln och pucken rann igenom Corey Crawford i Blackhawks-målet.
I den tredje perioden utökade Colton Sissions till 2-0 efter 8:52. Viktor Arvidsson drev upp pucken och hittade Sissions som sköt pucken i målramen. Pucken studsade därefter oturligt i bakhasorna på Crawford och in i Blackhawks-kassen.
10:21 in i den andra perioden gjorde Josi sitt andra mål för matchen och slutspelet när han serverades öppen kasse av Sissions efter en snabb kontring. 3-0 till Predators med mindre än halva den tredje perioden kvar att spela.
Dryga fem minuter från slutet skapade Jonathan Toews lite nerv i matchen då han i powerplay tryckte upp 3-1 i nättaket bakom Rinne.
Med 1:48 kvar av perioden fastställde Viktor Arvidsson slutresultatet till 4-1 i öppen kasse, assisterad av Filip Forsberg.
Predators går vidare i och med segern vidare till den andra rundan för fjärde gången och kommer där att ställas mot antingen St. Louis Blues eller Minnesota Wild.