wild 32017

Den åtråvärda förstaplatsen i Central Division håller på att glida Minnesota Wild ur händerna. Efter förlust med 5-4 mot Winnipeg Jets på söndagen har laget sju poäng upp till Chicago Blackhawks i tabelltoppen.
- Vi släppte in fyra mål, kom tillbaka och kvitterade men lät tappade ändå matchen. Jag skulle vilja önskat att vi åtminstone fick en poäng från den här matchen, så det svider lite, sa Wilds forward Chris Stewart till lagets hemsida efter matchen.

Den elfte mars ledde Wild Central Division, tre poäng före Blackhawks och såg då ut att kunna gå mot en divisionstitel men att det kan gå snabbt i hockey är sedan gammalt och efter fem raka förluster har Wild tappat mark på Blackhawks som inte bara leder divisionen med sju poäng utan redan också säkrat sin slutspelsplats som första lag från Western Conference.
- Vi var uppenbarligen inte redo att spela. Det finns en gemensam nämnare i de mål vi släpper in, de kommer från mitten av isen, sa Stewart.

Den slappa inledningen gjorde att Wild hamnade i ett tremålsunderläge mot Jets efter den första perioden. I inledningen av den andra perioden blev underläget fyra mål och läget hopplöst för Wild. Men efter en stark sista halva av den andra perioden kom de tillbaka och höll på att stå för en av de häftigaste upphämtningarna den här säsongen. Till den tredje perioden stod det nämligen 4-4 efter bland annat två mål av Stewart.
Men tro inte att lagets tränare Bruce Boudreau var nöjd för det. Till media efter matchen sa han:
- Hej, lyssna … vi var riktigt dåliga i första. Det fanns inget annat än att vi skulle komma tillbaka i den andra. Du får det att låta som att vi var bra, det är allt. Jag är klar.
Wild förlorade till slut efter att Josh Morrisey avgjort i den tredje perioden. Och efter matchen stängdes dörrarna till lagets omklädningsrum

• Det fanns många saker. Jag menar vi har inte haft så många av de här "snacken", sa Zach Parise till startribune.com.
    De har inte haft dem och har inte behövt ha dem heller för den delen. Wild säsong på det stora hela har bevisligen varit bra. De har 43 segrar, 22 förluster och 6 övertidsförluster och innan den fem matcher långa förlustraden de nu är mitt uppe i hade de bara vid fem tillfällen förlorat två eller tre matcher i följd under hela säsongen. Wild har dessutom gjort näst flest mål i hela ligan (232) och släppt in fjärde minst (178).
    Nu finns det ändå en ganska god chans för Wild att avsluta grundserien snyggt och inom de närmsta matcherna också säkra den slutspelsplats de knappast kan tappa. De är tillbaka i spel på tisdagen mot San Jose Sharks och därefter väntar fem av sex matcher i lagets hemmaarena, Xcel Energy Center, där Wild har spelat 24-10-1 den här säsongen.
    - Det är lite för sent på säsongen för moralsegrar men vi kan lära oss från det. Man får titta på det positiva och killarna kämpade ikväll. Det tar vi med oss när vi förbereder oss för San Jose. Det finns ingen tid att vänta, sa Stewart.